- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCool
tag
A Striker II-őn mennyi V.lehet adnia az NB-nek.Achill azt javasolta,hogy 1.40V-nál többett ne adjak neki,az AnandTechen azt irják 1.52V adható.
ahhoz képest,hogy nem disszipál annyi hőt ,eléggé brutál hűtőbordákat tettek rá...fésünek is elmegy
Egyébként az Everest még defaultabn is ezt irta ki... -
MrCool
tag
Igen elirás,bocs:1.3 V,500 FSB 1:2 . Az ST ProjectX-nek olyan magas a hűtőbordája,hogy egyszerüen nem fér el rajta semmilyen hűtés.Egyébként a RAMok tökéletesen szobahőmérsékletüek,abszolut nem melegednek.
A Rampageben a Team,vagy a Mushkin RAMok már fortak 1239 Mhz-en 2.24 V-on. -
MrCool
tag
E 8400 3.3 V-on 4.05 Ghz-en,RAM 1.96 V-on,NB 1.46 V-on. Eddig a Rampage formulábann ugyan ez a proci ezen az órajelen 27 C fokos volt,a SIIE-ben :47 C fokos !!!!
A többi feszre nem emlékszem(jelenleg szét van szedve a gép)
Mennyi az a max.fesz ,amit a DDR3-nak lehet adni? -
MrCool
tag
Én is beléptem a klubba ! Nekem is ST 1800 ProjectX-em van.És bár még nagyon fiatal a kapcsolatunk, eddig Achill3us segitségével 2000 Mhz-en tudtam futtatni 1.96 V-on 8-8-8-24-en.Bár nem minden olyan rózsás:A problémám a következő.Az Everest az istenért sem akar MEM BAnchet futtatni,állandóan " Invalid Floating Point Operation" kilép.
Van valakinek valamilyen ötelete? -
Achill3uS
nagyúr
jo ezt aláírom, de ha meg megy 500-at tessék nekiesni szűkíteni
jogos, hogy az egy jó p5k3 de kedves német ismerős nem forrasztotta szét és nem adott 1.9-es chipset feszt abban is biztos vagyok
viszont most, hogy megint CellShock-om van csak DDR2-ben, tutira nem kell más ram DDR3-ban legközelebb, verhetetlen a bordájuk/nyák-ic kombóik/és a gari ügyintézés, csak hát el is kérik az árát -
SimonYana
addikt
Most 3700 Mhz-ig jutottam el ami a ram 1840 Mhz 2 voltal és CL7-ben.
Nem nagyon megy 1900-on CL7-ben.Emeltem feszt de befagy így nem erőltetem.Jólesz ez így 2 voltal ez a biztos.
CL7-ben 1890-en a rar 2900 felett volt,de sajna befagyott és már nem mertem 2,06 felé vinni a feszt. -
Achill3uS
nagyúr
már amelyik ram(ic) birja stabilan, mert úgy néz ki ezek az OCZ-k 1.95v fölött hibáznak 24/7-re és nem az órajeltől hanem a fesztől, pedig ezis valami d9gtr... érdekes...
még játszok vele, de csak, hogy lenyomjam over-t
2000 8-8-8-24 1T 1,96v -
keIdor
titán
Alakul ez! Sajnos mindig elkeseredek a DDR3 árától, de ha ez így csökken, akkor nyáron egy 1600-1800-as kit talán szóba jöhet a Nehalem elött! Tudni már valamit az X48-DDR3-2000MHz kapcsolatáról? nForce 790i nagyon tetszik, de nem akarok nagyon nForce lapot inkább X48 vagy P45.
-
SimonYana
addikt
-
SimonYana
addikt
100-ért még vettem volna,de 113-ért már nem akartam.És mikor így vettem 2 db Ballistixet,10 nap után meghalt az egyik.Ki tudtam cseréltetni,de 1 hónap múlva.Addig vettem másikat.Azért ekkora értéknél ez a külföldi gari kicsit necces.Vagy csak én parázok,de sajna tapasztalátból tudom.
-
SimonYana
addikt
jugeen!
Sorry!
Igazad van.Csak DDR2-es lapokat próbáltam.Az egyikben a ramok mentek szarul,a másikban a sata vezérlő szinte használhatatlan volt.2 db P5E lap képet sem adott (lehet a ramok miatt).DQ6 ha leállítottam 20 perc volt mire hajlandó volt elindulni és a tápban a relé csak kattogott.Formulában nem ment 1066 felett egyáltalán a ramom.Abit IX38 bios nem igazán frankón ismeri fel a Q6600-ot.
Úgy érted , hogy a DDR3-as lapok sokkal jobbak?
Pl.: az ICH9 raid egyáltalán nem ment egyik lappal sem.Még a DQ6-al csak-csak jó volt.
De a többivel nem.Feladtam és vettem egy raptort.
X48-ra várnék,de új infók szerint majd csak márciusban lesz talán.
Láttam a nagykerben a Maximus Extrémet.Csak már minden laptól félek!
DDR3-as lapot nehéz lesz eladni,ha nemválik be.Szóval ha van jó ötlete valakinek szívesen veszem.
Mihelyt lenne egy jó lapom már fordulnék is Achill3uS kollegához a DDR3 ramokért.
-
SimonYana
addikt
jugeen!
Látom komoly cuccaid vannak.Én most gondolhodom DDR3-ban.A Maximus Extrém bevált?Nincs vele semmi gond.Tanácsodra meg van a DDR3 lelőhely ugyan olyan ram mint a tied csak nem tudom meg éri az 1800-ast ?Jobb annyival az 1600-asnál mint aminnyivel drágább?Lehet bevárom az X48-at mert a mai lapokkal sokat szoptam.2 hónap alatt ez a 8. lapos és ez is bekattan 400-as FSB felett.
Köszönöm a segítséget! -
Lalaboy
őstag
En a ramokat szeretem "gyilkolni" nem a procit!
De amiota DDR3-as ramom van, nemtudom ojket meghajtani. Elso lepes a proci lessz a masodik az alaplap, mert meg nincsenek piacon az uj "Tronkovetelok"! De furcsamod a regi P35-os lapokban (nagyreszt) jobban menek az uj 45nm-es procik.....
-
Lalaboy
őstag
A Maximus a legjobb ma kaphato X38-as lap! Banom, hogy nem vartam meg 2-3 hetet!
A szimplaradis hutesem tokeletes lett volna az NB-re!
Ket lehetosegen gondolkodom! Vagy lapot cserelek, ami ugyanannyiba kerulne, mint egy E8500! Vagy beszerzek egy E 8500-ast es hagyom a lapot....... A franc tudja, melyik a jobb megoldas!
-
Lalaboy
őstag
Grat a laphoz, kivalo lap!
Remelem nemsokara jonnek az X48-as Asus deszkak is!
A Giga X48-a nem valami fenyesen szerepelt! Epp a Maximus Extreme-el engedtek ossze!
Gigabyte GA-X48T-DQ6 -
Achill3uS
nagyúr
bocs, kihagytam, azt hogy "tömegek számára olcsón elérhető"
tegnapi alkotás (csak meglett az a mocsok 2000 cl7, mennyit szivtam vele
):
vmch: 1.87v
vdimm: 2.20v (bios) / 2.24v (real) -
Lalaboy
őstag
Igy van, nagyon jol fekszik az 1T a DDR3-nak!
#739 Nagyon szep!
Nemakarom megbanni, hogy csak azert sem Cell Shock-ot vettem, remelem nem is fogom es kialakul egy baratsagos verseny!
(Csak ne cseszen fel agyilag a lap, mert akkor lokottsegeket irok es olyanokat is megbanthatok, akiket veletlenul sem akartam...)
-
Lalaboy
őstag
Te felfele torekszel, en meg lefele!
C5 1500Mhz 32M! -
Lalaboy
őstag
Van tobb ceg is, de a valasztek talan a meregdraga Asus P5E3 Deluxe WiFi-AP -al bovul... A sima P5E Dlx-hez egyenlore nemlehet hozzajutni.....
-
beteg
őstag
ja, nem tuningolni akarom! csak idegesít, hogy fikázzák a haverok a gépem, mert olvasták ''valahol'', hogy a ddr3 semmivel nem gyorsabb, mint a 2
jó, ha az 1333 CL9 hez hasonlítják, akkor lehet, hogy tényleg nics nagy különbség, ezért tolok nekik egy ilyet:
E6750 8X400FSB 3200MHz, DDR2 800CL4, (P5W64)
vs
E6750 8x400FSB 3200MHz, DDR3 1600CL6 (P5K3)
jobbat nem tudok, mert hiába mondom nekik, hogy ezt a ramot 1800 asnak árulják, úgy kéne összehasonlítani a 800 assal, jönnek az fsb-vel. 1600 on meg nem biztos, hogy menni fog a cs cl5 ben
a fenti értékeken viszont garantált, hogy stabil lesz.
aztán meglátjuk, hogy miben mennyivel gyorsabb a ddr3 -
beteg
őstag
csak hülyülök!
tényleg látszik, hogy nem a ram a leggyengébb láncszem. nálam még mondjuk nem is a lap hanem a proci. a ramocska még bírná, 2,25 ön is.
de jó ez így. most hogy itt kergetem a winrart, az egy dolog, igazából mindegy, hogy 3000, vagy 3100 (már láttam), nekem az a lényeg, hogy 2600 körül tök stabil és tényleg hasít a gép! tegnap pl. úgy codoztam, hogy közben virtual pc-n a win2003 server ad-t configurált
eddig csak ültem és vártam, vártam, most meg elmentem közben kicsit lőni! na ez a nem mindegy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock B760M PRO RS
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest