Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Sk8erPeter #1403 üzenetére

Hozzáteszem, a .NET-vonal erősödése, a nyitás a Linux és open source világ felé, stb. nekem tetszik ([link]), így én támogatnám, hogy az vegye át a népszerűségi listák csúcsát a PHP helyett. :DDD

Szerk.: (#1404) Jim-Y : OK, világos. :) Nekem aztán nem lesz szívfájdalmam, ha beigazolódik, amit mondasz, hogy a PHP népszerűsége DURVÁN csökken, csak akkor tényleg DURVÁN csökkenjen... ;]

Szerk. 2.: hopsz, ez már eléggé OFF, át is kattintom.

Szerk. 3.: Jim-Y szerk. után: nyilván nem a Vér István a követendő példa, nem ezt mondtam, hanem azt, hogy eddig is elképesztő sok normálisabb alternatíva volt a PHP helyett, mégis a népszerűsége és ismertsége annyira bebetonozódott, hogy nézd csak meg akármelyik webfejlesztős topicot, amikor egy kezdő előrébb akar jutni, akkor sajnos egyből azt kérdezi, hogy akkor most ezt hogy kell PHP-ban megoldani.
    Nyilván mondjuk az ingyenessége és az, hogy open source, azért igen vonzó. Még ha a nyelv maga egy kókány szarnak is tűnik, amikor az ember használ egy típusos nyelvet.

• Jim-Y

veterán

válasz Sk8erPeter #1403 üzenetére

Az a baj, hogy a hozzaszolasomban valami tamadasi pontot kerestel, holott en csak annak fenyeben irtam, amirol en is olvasok a neten. Szivesen mondanam, hogy durva bennfentes informacioim vannak arrol, hogy a PHP-nek vege, vagy, hogy a jQuery a multe, de ez nem igaz, egesz egyszeruen naponta utkozom ilyen cikkekbe, hozzaszolasokba amik ezt boncolgatjak. Az, hogy a PHP veszit a nepszerusegebol, ezt is csak olvasom, naponta, TIOBE, Google trends akar bizonyithatna is, de mint tudjuk ezek leginkabb bullshitek, de akkor is, miert nem olyat latok, hogy a Java nepszerusege durvan csokken, miert nem olyat latok, hogy a Nodejs nepszerusege durvan csokken, miert pont azt olvasom nap, mint nap, hogy a PHP nepszerusege csokken. Ami egyebkent mar csak amiatt is igaz, hogy mennyi jo uj dolog jott be az utobbi evekben. Most egyebkent, meg csak nem is azt irtam, hogy a PHP szar lenne (pedig szerintem az:D), hanem, hogy veszit a nepszerusegebol. A jQuery hegemoniaja pedig pont az Angular, Ember es tarsai miatt latszik megtorni. Amit irtal, az pedig felreertesbol adodik szerintem, pontosan tudom, hogy mennyire jo a jQuery es, hogy melyik reszet erdemes hasznalni, es nem is azt irtam, hogy rossz lenne maga a lib, csakhogy a frameworkok tobb dologra is megoldast kinalnak, ami miatt pluszban nem kell a jQuery-t behuzni mint dependency-t. Pl DOM mutation, vagy XHR... talan igy mar tiszta :)

"Vér István ne a PHP-hoz nyúlna elsőként, és kezdene el benne kókányolni, főleg, ha az Olcsó János Kft. akár ingyen kínál PHP-támogatással egész tűrhető méretű tárhelyet, csak egy domaint kell venned hozzá."

Ezzel nem tudok vitatkozni, ez igy van, viszont en nem akarok a Verpistis szintnel leragadni, hanem a nagyobb halak trendjeit szeretnem figyelni. Google -> Angular, Facebook/Instagram -> React, par masik nagyobb versenyzo -> Ember... szoval erted..a trendek :)

Új hozzászólás Aktív témák