Keresés

Aktív témák

• azzio

aktív tag

Cyrix... Nekem is volt egy olyanom... Az egész úgy történt, hogy volt egy 486-osom, amikoris rámjött a tuningolhatnék, mert hallottam, hogy van ilyen :)
    Na szóval, neki is álltam, és a 100 MHz-es proci ment 112, majd 120 MHz-en is :D Az volt a szép. Aztán meghalt. Aztán lett egy Intel VX-es alaplapom 256 K SRAM alaplapi cache-sel, meg 2x8 MB EDO (!) RAM-mal, meg egy Cyrix PR80+-os procival. És nemtom alapból ezt milyen órajelen akarták üzemeltetni, mert a lap nem tudott olyat, hogy 80 MHz (50 MHz FSB volt a legkisebb, aztán 60, 66 és 75, ezeket 1.5-ös, 2-es, 2.5-es és 3-as szorzóval tudta produkálni). A boltból úgy hoztuk ki, hogy 2x75-ön ment (150), de otthon első dolgom volt 3x75-re (225 MHz (!) húzni, és ment. Akkor még alaplapi hőmérsékletmérés meg ilyenek nem voltak, kézrátéttel viszont megállapítható volt, hogy k*rva forró, de nem zavarta. Lényeg az, hogy PR80+@225 MHz, utána 366-os cerkám lett (@458 MHz)...
    Hol is kezdtem. Ja, és a kedvencem (mint sokunknak) továbbra is az öreg C=64, 7.-ben számtech szakkörön írtunk rá komoly BASIC progikat, meg assembly-ben nyomtatóhoz mindenféle okosságokat, hogy tudjon ékezetes betűket. De szép volt... :-)

Aktív témák

Hirdetés