Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anonymus23

veterán

válasz hatnor #1503 üzenetére

Ez teljesen jó, ezeknél a prociknál nem fogsz sokkal kisebb hőmérsékleteket látni.
    DE!
    Nekem egy 9800X3D van, amit korábban egy TR Phantom Spirit 120-as, dupla torony hűtő volt rajta, idle 50 fok környéke, terhelten 60-65 fok (játék), teszt alatt (folyamatos 100%) viszont volt, hogy már a proci védelme vett vissza, azaz 90-95 fok körül járt.
    Ez alap procinál volt 165W TDP-vel, ahogy alulfeszteltem (-20 all core), teszt alatt már csak 85 fok környékén volt a max ugyanúgy.
    Lecseréltem egy Arctic LF III 420 Pro-ra, és idle kb 2 fok az eltérés, teszten terhelve viszont 85 fok helyett 70 fok környékén megáll, játék alatt meg max +3-4 fok a különbség az idle képest. Kapott még egy kis alulfeszt (-30 all core) és teszt alatt 65 fok környéke, játék alatt meg 1-2 plusz az idle képest (igaz nem túl CPU igényes játékok) a VGA sem egy kazán (9070XT)

Van egy 5800X-em is, annál az a tapasztalat, hogy a hőmérséklet hirtelen jumpol fel/le, korábban egy Alpenföhn Brocken 3 volt rajta (5 hőcsöves 2 ventis), és mivel amúgy is pasztázni kellett már, ráraktam a fent említett Phantomot (7 hőcső), és pár fokot nyertem vele, de annál a procinál is azzal tudtam sokat hozni, hogy alulfeszeltem azt is (korábban nem volt), ez alatt viszont egy jobban melegedő 3070Ti van.

A másik, hogy rohadt sokat számít a ház, annak a zsúfoltsága, szabad légáramlás és annak ereje stb.

Új hozzászólás Aktív témák