- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- hcl: Vízóra :D (okosóra számlap)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzolika
aktív tag
Én sem találkoztam még olyannal hogy két programban azonos legyen a színe valaminek
Sõt, ugyanazon program két verziója sem ugyanúgy mutatja. Corel, Photoshop, Quark, Acrobat, mind mást mutat. És még nem beszéltem az MS office programokról, amik csudajó világítós RGB színeket adnak, amiket lehetetlen nyomdai úton reprodukálni, de ezt a megrendelő nem érti meg.
Aztán a digiprint, meg az ofszetnyomda (gépenként az is más), megint egy másik színvilág, ami nem ugyanaz mint a monitoron...
De ha monitoron nézik, az is mindenhol más, mindenkinek más típus, máshogy van beállítva, nincs kalibrálva. Vagy nem is monitoron, hanem telefonon/tableten nézik megNem azt látják amit én.
Belefáradtam már ebbe a színegyeztetésbe. Ha valaki nagyon háklis, megnézi a gépindulásnál a nyomatot, olyan lesz, az a biztos, a többi meg csak hasonlít.#2507: Mint fent is írtam, az ügyfél a szarul beállított RGB monitorján, telefonján, nem azt a színt látja úgysem a CMYK jpegben, amit mondjuk a szitás egy direkt (Pantone, Ral) színből szitáz.
A be- és ki- színhű az addig oké, hogy szerkesztés közben nem változik, de hogy az outputon is tökéletesen ugyanaz, az már a csoda kategória lenne. -
janesart
tag
Azért lenne jó azt látni mert akkor ha nem azt látja az úgyfél ha pólóra szitázzák, vagy névjegy stb, mint az elküldött jpg file színei, nem gáz?
2007 ben dolgoztam pesten digitális nyomdába és ott tudom mególdottuk Corelben a bejövő és kimenő anyagok, szín hűek maradtak, de elfelejtettem már hogy mi volt beállítva
Sokat felejtettem, most apránként jönnek vissza.
Te alkalmazottként, vagy szabadúszóként dolgozol? Van munkád?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- Háztartási gépek
- DJI topic
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest