- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
Trailblazer #1099 üzenetére
ez a Ninja
-
KROK640
nagyúr
Impossible mission 2 ... azt lemásolni is Impossible mission volt. Az egyetlen másolás védett cucc amit sosem tudtam másolni
Kedvencek (ezek a legleg-ek) :
Giana Sisters
Ninja
Pinball Power
Midnight
North and South
ArchonDe ott volt még pl a Defender of the crown és a Flimbo's quest is, meg a creatures... és még sorolhatnám
-
sith7
félisten
Nem is tudtam, hogy van ilyen topic, illetve, hogy van "új" C64 , Maxi néven
Azért kemény, hogy 50.000 Ft - ba kerül
Nekem meg ott porosodik a dobozábanNektek kedvenc játékok mik voltak ?
Nekem:
Impossible mission 2
International Karate minden része
Last Ninja
Fighter Bomber
BarbarianÉs a top top top game
Wizard of Wor
Több most nem jut eszembe, pedig nekem is van vagy 10 kazetta
-
bitmad
aktív tag
-
BaLee
addikt
Akinek mond valamit még a Newcomer az a fejlesztőt tudja támogatni, ha mással nem a Newcomer könyv megvásárlásával: [link]
Remélem ez elfér itt.
-
bitmad
aktív tag
Egy picit off, de akit érdekel egy kis "Hogyan készül egy játékprogram TVC-n" videó:
Játékok átportolása Videoton TVC-re (International Karate Plus, Impossible Mission) -
Füleske
addikt
Ha már itt vagyok, jobb későn mint soha alapon linkelek egy beszélgetést a Newcomer készítőjével, ha valakit érdekel és még nem hallgatta meg: Checkpoint 7x16: Newcomer
-
Füleske
addikt
Kicsit off: Mini Amiga 500 (most találtam ezt a csatornát, érdekes dolgok vannak rajta)(nem kéne átneveztetni a topikot mondjuk "Retro számítógépek" - re?)
-
punisher1
aktív tag
válasz
Chuck Norris #1084 üzenetére
Szia!
Igen,biztonsági másolatra gondoltam én is. -
punisher1
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne elővettem a kb 30 éve eltett (dobozban száraz helyen pihent)C64 másolt játék kazettáim,de mikor betöltenék egy játékot csak valami kriksz kraksz jön be és utána ez az üzent:
Létezik hogy tönkre mentek a kazetták?Amit csináltam a magnófejet alkohollal letisztítottam és van egy magnófejbeállító cartbridge-om azzal próbáltam a fejet beállítani sokszor egész jó sávokat mutat még is ez a helyzet.Illetve nem tud valaki esetleg abban segíteni,hogy valaki esetleg foglalkozik kazettás játékkal akkor felvenne pár játékot persze nem ingyen. -
NGA
addikt
1982 január 7. A CES-en Las Vegasban megjelent a Commodore 64. Ma 40 éve. Boldog szülinapot Commodore 64!
-
bitmad
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1070 üzenetére
A NEW v1.1 update released which can be download via CSdb/IRN
- Fixed boss staying white after blinking
- Fixed crash in Bridge levels, due to incorrect sprite overflow check
- Fixed hang on NTSC when exiting out of map screen
- Added C128 detection and user choice to disable 2MHz acceleration, as it won't work with actual CBM REUs -
bitmad
aktív tag
-
bitmad
aktív tag
válasz
KROK640 #1066 üzenetére
Pedig vannak fejlesztések, ezeken az oldalakon követheted ha kijön valami újdonság:
http://www.indieretronews.com/
https://c64games.net/category/hirek/Itt van például a közeljövőben megjelenő A Pig Quest akció-platform, gyönyörű grafikával és zenével.
Én majd várom az Undead játékot, ha majd egyszer megjelenik.
Ez egy 30 évvel ezelőtt félbehagyott játékprojekt folytatása lesz, “beat-em up” verekedős stílussal. -
bitmad
aktív tag
-
bitmad
aktív tag
Holnap érkezik a Sonic the Hedgehog Commodore 64-re!
Egy új játékvideó érkezett nemrégen a játék készítőjétől, amelyet érdemes megtekinteni.
A videóban a játék legelső pályájának végigjátszása látható. A hivatalos információk szerint 2021. december 19-én ingyenesen letölthető lesz a teljes játék. -
KROK640
nagyúr
-
válasz
KROK640 #1052 üzenetére
Na, megvan a C64 Maxi.
A első, felületes benyomások:
Furcsa kézbe venni, annyival könnyebb, mint a Commodore. Meg a látvány a sok USB-vel, ugye...
A billentyűzet egészen jó, csak kár, hogy a CAPS LOCK nem bekattanós.
Egyelőre csak futólag nézegettem, BASIC módban a SYS64738-ig jutottam el.
Caroussel-módban még nem jöttem rá, hogy a nem túl acélos minőségű joystick nélkül hogyan lehet navigálni, ami mondjuk fontos lenne.
Nagyon keresen hozzá használható kontrollert. Lehetőleg olyat, ami mondjuk az androidos tévéboxokkal is kapcsolódik. (Jétékkonzolok terén egészen pontosan NULLA ismeretem/tapasztalatom van).
MaCS
-
-
NGA
addikt
Hátha valaki venne, ez azért jó ár érte:
C64 MAXI - Vatera.hu -
NGA
addikt
Szeptemberben volt felújításon a 1541-es floppy-m, és most a következőket tapasztalom. C64-re rádugva formázás végigfut, de a szabad területnek minden lemezen 65 BLOCKS FREE-t ír ki. Ez milyen hiba lehet? A fejet megtisztítottam alkohollal. Ami érdekes, hogy ha a xum1541-et használom, arra dugom, akkor azzal tökéletes, jól formáz, és rámásolható prg. Kipróbáltam 2 soros kábellel, és egy C64G és egy barna c64-essel is, mindkettővel rosszul formáz.
-
válasz
Trailblazer #1045 üzenetére
Ez nagyon tetszik!
Köszönettel: MaCS
-
Trailblazer
veterán
-
Elims
veterán
Az ilyen fotókat látva mindig elszomorodom.Nekem is ilyen c64-em volt,elment....2 pakk newcomer-rel,lemezekkel,kazettákkal,lejátszókkal,stb.
Nagyon szép állapotú (az eredeti).
A mostani árakat nézve én sajnálnék rá 20-30-40e-ket kiadni érte.Leginkább azért,mert konzolokból van itthon a legrégebbitől a legújabbig sok-sok játékokkal.
Ha vmikor látnék jó áron c64-et,simán megvenném.Jó lenne újra játszani a newcomer-rel.
Tényleg,nem szoktatok látni véletlenül nem díszdobozos eladó newcomer-t? -
válasz
kriszpontaz #1039 üzenetére
Kérdés az, hogy mennyire hozza az eredeti C64-érzést, és ebben döntő szerepe van a billentyűzetnek, hogy az érzetre az mennyire C64-szerű.
MaCS
-
kriszpontaz
veterán
Nekem is van PS Mini, de a dobozában hever. Egy emulátor az egész mint a C64 Maxi vagy mini. Nekem is van 2db C64-em, mégis ha nosztalgiázni akarok, inkább az RPi 400-at kapcsolom be. Jelenleg is Amigaként üzemel. Ez a C64 koppincs akkor érné meg ha 20K-nál többe nem kerülne. A PS Minit is csak azért vettem meg mert 9K-ért le tudtam csapni rá. Soha nem vettem volna meg listaáron. Egyszerűen nem ér annyit .
-
NGA
addikt
válasz
kriszpontaz #1035 üzenetére
Itt nem azon van a hangsüly, hogy mi éri meg. Ezt kiveszed a dobozból és működik, fél méterről már meg sem tudod különböztetni egy c64-től, a bill és a joy hozza a 80-as évek érzését. Itt ezt kell megfizetni. Ezért vettem meg a SNES minit és a PS minit is.
Aki azt latolgatja, hogy megéri-e, annak nem való ez. Én egyébként 35-ért vettem plusz egy joyyal, azaz 25-be volt.
-
Yutani
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz
KROK640 #1030 üzenetére
Igazából a VIC20 doboz volt a minta, amire hasonlít a C64 doboza: The 8-bit Guy review
-
Yutani
nagyúr
válasz
Trailblazer #1023 üzenetére
USA Amazonról elvileg $130+$25 pénzért megkapod ideszállítva. Arra számítani kell, hogy vám és Áfa még megy rá.
-
NGA
addikt
válasz
Trailblazer #1016 üzenetére
Igen, ezért is raktam oldalképet az USB portokkal. Egy teljes méretű, valós billentyűzettel rendelkező emulátoros gép. Angolok gyártották.
-
KROK640
nagyúr
szektorról szektorra vagy fájlról fájlra másolod át?
Nibblerrel próbálkoztál már?
(uh de kár h megkopott az emlék, jutna eszembe még pár megoldás, elvileg Geossal is áttudod másolni). Gondolom a source diskről meg futnak a játékok.
Esetleg próbáld meg egy driveal, bár akkor 4 menetben fog másolniMagam is több driveot használok, VC1541 és VC1571.
-
NGA
addikt
Kis segítség kellene, régen használtam C64-et.
Kaptam pár nem eredeti lemezt, rajtuk egész oldalas másolt játékokkal (Süsü, Street Fighter II stb.). Egy Epyx Fast Load kártyám van, itt a teljes lemezes másolást indítottam, de hiába másolom át a lemezt, amikor a másolatot indítom el, ott pár pillanat után visszadob a kurzorhoz. 2 Floppy-val (1541C - Commodore szervízben teljesen felújított darab, 1541-II - alig használt tökéletes darab) is ezt csinálja. Mit rontok el? -
KROK640
nagyúr
válasz
yodamastah #1005 üzenetére
'89? Hát én akkor még csak a load"program",8 ; load"$",8 list, run hasonló parancsokat ismertem, amik a játékok futtatásához kellettek meg a kiválasztáshoz.
94ig menteni sem tudtam pl (nem ismertem a save parancsot), így ha írtam is 1-1 programot, az kikapcsoláskor elveszett(néha kinyomtattam őket papírra). Save parancsot, egy suliban elkapott háttér beszélgetésből tanultam, megjegyeztem, hazajöttem, kipróbáltam és örültem. Új világot nyitott!
Uh, viszont mikor kolis voltam pl '97-ben, akkor éjszakánként míg a többiek aludtak, vagy délután tanulószobán... volt egy külön füzetem és abba kódoltam, fejlesztettem mindenféle programot papíron, amikor hétévégén meg hazajöttem, nem győztem begépelni őket, amit egész héten a füzetbe írogattam.
Volt pár C64-es haver ott a suliba, de az a baj, hogy a legtöbbjüknek akkortájt lett PC, és 1-2 év alatt az egyetlen C64-eses csodabogár maradtam, messze a legnagyobb tudással, de nem volt kivel megosztani az egészet
1998 végén másik suliba kerültem, ahol még sok Commodore-os arc volt, de sajnos csak játszogatni tudtak, így a tudásommal megint nem sokra mentem, miközben már olyanokat csináltam. hogy saját basic kiegészítést írtam, meg több adatt mentettem egy lemezre mint 664blokk, sőt a free blockok számát is szerkesztettem, stb.
Aztán 1999 májusában megjött a PC, és szép fokozatosan átálltam rá, 2009-ben(!) vonódott csak ki teljesen a C64 nálam (akkor el is lett pakolva), bár 2006-tól már alig-alig használtam. (A repülőgép makettozás már hamarabb kikopott 2000 vége felé; elkezdtek más dolgok érdekelni, kevesebb időm lett stb, és ezt a C64 is megsínylette. Nem tett neki jót az se h lett ADSL netem stb. egyre kevesebbet ültem C64hez). -
válasz
yodamastah #1005 üzenetére
Hát, az Assembly-t én is kockás papíron írtam, mivel magnóra nem ismertem assemblert.
A keretbe írni viszont sosem tanultam meg...
MaCS
-
yodamastah
őstag
89ben írtam az első sideborder scollomat
Történelem órán vonalhúzó rutint optimalizáltam kockás papíron assemblyben
... Ment a floppy swap postán külföldre a leragasztózott bélyegekkel (visszaküldték és újrahasznosíttuk őket) ... akkoriban egész aktív volt már az itthoni c64 scene....érdekes idők voltak...
-
KROK640
nagyúr
válasz
MaCS_70 #1002 üzenetére
Sok haverom kezdte ugyanezzel a kiépítéssel mint te, aztán úgy 95-96 környékén lassan beszerződtek a floppy meghajtók is, meg a nyomtatók is a haveri körben, mentek a nagy kazettáról lemezre másolós projectek mindenkinél. (még nálam is mert sokminden kazin volt meg, sok minden lemezen, és ez jó ideig alig-alig alkotott metszetet, és egy idő után végképp lemezre költöztem).
Nekem azért is szerencsém volt, mert több lemezmeghajtóm is volt, 8-9 sőt 10-es drive is egy idő után, így pl a másolás vagy a Geos-t és Art Studio-t (nem 1.1 mint a haveri körbe, hanem 1.2B-vel, ami sajna nem volt kompatibilis az 1.1-el) is egészen más volt használni.Jajj ha lett volna egy C128-asom szerintem a Basic 7.0-ával lettem volna elfoglalva egész nap
Ok, hogy most van emulátor, de most meg 24 éve, hogy olvastam azt a bizonyos könyvet, és már nem sok mindenre emlékszem, na meg az emulátor sem olyan ... -
Hát, nekem szégyenszemre egyetlen 64-esem van, az is csak Datasette-el. Még 1984-ben kezdtem el programozni az Úry-könyv alapján.
Egy barátomnak volt 128-asa, de az bekapcsolás után mindig megkapta a go64 parancsot.
MaCS
-
KROK640
nagyúr
válasz
kriszpontaz #1000 üzenetére
Én élőben egy városi könyvtárban láttam, de sajna ott is csak C64 üzemmódban lehetett játszani vele.
De néha titokban benyomtam a C128 üzemmódot h programozzak, de sose engedték
(volt C128-as programozós könyvem, így tudtam mire lehetne képes)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 1 / 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló