- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
válasz
MaCS_70 #1403 üzenetére
Demoscene talalkozo. Bizonyos kategoriakban lehet nevezni muvekkel es szavazatok alapjan dolnek el a helyezettek. Kategoriak (a teljesseg igenye nelkul): 4ch music, multichannel music, 64K intro, grafikus kategoriak. Ajanlott musor: YT: Exceed - Heaven Se7en; Exceed - Desktop Adventures
-
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz
MaCS_70 #1194 üzenetére
serial porton, mint az 1541.
igen háttértár. tudsz d64,d81, prg-ket futtatni.
de ez nem 1541 emulátor, mert nincs "agya" neki. csak annyit tud hogy úgy látja a c64 mintha egy floppy lenne rajta.
tehát azok a programok amik használják az 1541 agyát, memóriáját azok nem fognak menni.
tehát az összes györstöltős játék, demók,stb.
vannak olyanok amik menni fognak, főleg régebbiek. -
KROK640
nagyúr
válasz
MaCS_70 #1131 üzenetére
Köszi.
Azért voltak hátrányai is, mert még a simon's basicnél is kicsit kevesebb memória állt rendelkezésre a fejlesztéshez (már nem emlékszem mennyi), ami viszont nagy előrelépés volt, hogy rövidítettem az utasításokat (és ékezet nélküli magyarosítások is voltak benne) pl circle helyett "kor", rectangle helyett "tlap" és ilyenek.Na most még nem próbáltam ki a help + -t, de olvastam fentebb hogy segítő volt inkább, renumberrel (ilyenket én is raktam a saját fejlesztésbe anno), dir-el, és társaival, amik nagyon hiányoztak az alap C64-ből. Az valahol nonszensz volt, hogy egy lemez dirjének a kiiratásához használt load"$",8 simán felülírta a memóriában tárolt programot.
help+ -ban milyen parancsok voltak? Van erről valahol valami lista? -
KROK640
nagyúr
válasz
MaCS_70 #1123 üzenetére
Ez hasonló lehetett mint a KROK'S Workplace. Ott az volt a nagy eltérés (magam fejlesztettem, de szerintem sejthető a nevéből), hogy a Simon's Basic alapján működött, ugyanazokat tudta, meg pár dolog a graphics basicből átemelve. Önnállóan nem futott, maga a workplace és az abban írt prigramok ha a workplace be volt töltve de :
Ha kiadtam, hogy : PACK "programom",8
akkor a KROK'S Workplace elé csomagolta magát, és a program önnállóan lefutott. Hátránya volt, hogy nem volt módosítható, ugyanis auto SYS-es volt vagyis ha LIST parancsot adtál akkor azt kaptad csak a lista helyet, hogy "1 sys 49152"
Viszont így önállóan is működtek az abban megírt programok.Ennek a Help+ -nak szerintem nagyon örültem volna anno. (létezéséről sem tudtam)
Van a help+hoz most elérhető link? Emulátoron meglesném. -
copass
veterán
válasz
MaCS_70 #1123 üzenetére
pár kB az rengeteg!
egy partyn láttam olyat hogy egy gépen ment a TASS, majd átküldte a másik gépre és futtatta a progit. REU volt a megoldás, de az mocskos drága volt.
aztán persze jött a pc, de pl. a last ninját azt pc fortran-ban írták.
vakondok4-ben piszok jó sztorik vannak. -
bitmad
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1070 üzenetére
A NEW v1.1 update released which can be download via CSdb/IRN
- Fixed boss staying white after blinking
- Fixed crash in Bridge levels, due to incorrect sprite overflow check
- Fixed hang on NTSC when exiting out of map screen
- Added C128 detection and user choice to disable 2MHz acceleration, as it won't work with actual CBM REUs -
KROK640
nagyúr
-
Trailblazer
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
MaCS_70 #1002 üzenetére
Sok haverom kezdte ugyanezzel a kiépítéssel mint te, aztán úgy 95-96 környékén lassan beszerződtek a floppy meghajtók is, meg a nyomtatók is a haveri körben, mentek a nagy kazettáról lemezre másolós projectek mindenkinél. (még nálam is mert sokminden kazin volt meg, sok minden lemezen, és ez jó ideig alig-alig alkotott metszetet, és egy idő után végképp lemezre költöztem).
Nekem azért is szerencsém volt, mert több lemezmeghajtóm is volt, 8-9 sőt 10-es drive is egy idő után, így pl a másolás vagy a Geos-t és Art Studio-t (nem 1.1 mint a haveri körbe, hanem 1.2B-vel, ami sajna nem volt kompatibilis az 1.1-el) is egészen más volt használni.Jajj ha lett volna egy C128-asom szerintem a Basic 7.0-ával lettem volna elfoglalva egész nap
Ok, hogy most van emulátor, de most meg 24 éve, hogy olvastam azt a bizonyos könyvet, és már nem sok mindenre emlékszem, na meg az emulátor sem olyan ... -
KROK640
nagyúr
Na, az nem lenne rossz.
Elsőre egy rövid beszámoló képek nélkül, ekkora is a kis "gyüjtemény" :
Egy C64 púpos (barna, korai), egy C64II (sajna valami baj van a hang chipjével, gyatrán szól nagyon; extrája viszont, hogy van PAUSE és RESET gombja is), ehgy C16 és egy C plus 4.
van három lemezmeghajtóm VC1541 1db, VC1571 2db. Datasette meg a szükséges kiegek. Illetve egy MPS 801 kompatibilis nyomtató. Meg egy TT7-es cartragde. -
kriszpontaz
veterán
Van egy könyv ami nincs a magyar könyvek közt de nekem megvan
. Felajánlottam hogy scannelem, de még nem értem oda. A Retro Számítógép és Játék klub csoportban (FB) kérték tőlem, elvileg ott archiválják ezeket valakik ezen a weboldalon.
Ez az oldal még érdekes:
http://c64.krissz.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest