- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadito
csendes tag
Ha a 7940-rol hivsz, a hivas esetleg nem szakad meg ~30s utan?
NAT gond eseten szokott ilyen jelenseg lenni.
Mondjad a telefonnak, hogyvoip_control_port: 5060
start_media_port: 10000
end_media_port: 11000
nat_enable: 1
nat_address: "akarmi.no-ip.org"; opcionalisan ip
nat_received_processing: 1Milyen routert hasznalsz? A media portokat vagy be kell forwardolni, vagy a NAT-nak tudnia kell kezelni.
Szerveren is erdemes benyomni a nat traversalt, asterisk eseten ahogy mar irtak a klienshez fel kell venni egy nat=yes; beallitast.
Ha nagyon nem megy, a telefonra be tudsz telnetelni es debug sip-state; debug sip-messages; debug sip-state
alapjan lehet okoskodni mi lehet a baja. Erdemes megnezni a show config-ot is, mert ha tftp-n letolt bootolaskor egy config filet, nem torli ki a korabbi olyan valtozokat amiket az uj config nem tartalmaz, be tud ragadni mindenfele korabbi beallitas. -
pankers
csendes tag
Szia,
Nem vagyok még nagy guru a voip témában, nemrég kezdtem el foglalkozni vele az Asterisk üzemeltetése kapcsán...de hátha segít.
Szerintem ez biztos NAT probléma lesz. Itt a cégnél mindig publikus fix ip-t kapnak a hardphone-ok és kinyitom nekik az összes portot.
Mivel a UPC lakossági efiknek nem dobálja a fix IP-t főleg nem egy végpontra többet ezért marad a STUN adta lehetőség.
Lényegében a NAT okozta problémákat kezeli UDP esetén.
Tipikus kliens-szerver modell-re épül. A kliens a hardphone-od a private hálózatba a szerver meg a nyilvános hálózaton helyezkedik el.Az alábbi publikus stun szervert tudom ajánlani: stun.ekiga.net --> az IP telefon web-es felületén adtam meg Linksys esetén NAT Support Parameters fül alatt, szerintem ciscoéknál is kb ugyan ez.
MÁS:
A két végpont közötti forgalmat wiresharkkal nézted de ehhez port mirroring-ot konfigoltál? Cisco sw-n nem tudjátok hogyan lehet?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- Eladó egyben 17 db HDD
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Cover Apple 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest