- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadger
tag
válasz
Hedgehanter #13460 üzenetére
Szia!
Ez így oké, de én minimális downtime-mal akartam megúszni, vagy ha lehet zero-val, de úgy látom nem fog menni... Az a baj a két ASA két külön épületben van, egymástól kb 200 méterre, szóval ez a mindkettő kikapcs majd beszerel dolog nem fog menni.
Maga a szituáció a következő: én távolról menedzselem a dolgot, a helyszínen egy helyi erő fogja a memóriát beszerelni. Mivel egy ember van, 2 helyszín, ezért valahogy okosba kellene intézni, hogy közben a minimális legyen a downtime... Console elérésem van mindkét ASA-hoz (Moxa), most éppen ez van a fejemben, hogy ezek lennének a lépések:
1. Standby kikapcs, memória beszerel. Bekapcs.
2. Boot közben valahol félúton az active-on shutdown az összes interface, ekkor ugye kezdődik a downtime, de nagyon hamar végez a standby a boot-tal és active-vá válik.
3. A lekapcsolt interface-es ASA szépen ketyeg interface-ek nélkül, közben a helyi erő átér az épületbe. Kihúz minden kábelt (kivéve a console ugye), én no shutdown az interface-eken, majd write. Utána kikapcs, memória betesz, majd power on.
4. Na és akkor itt vagyok kicsit bajban, mert nem tudom pontosan minek kellene történnie ha bebootol ez az ASA is. Mindkét ASA az fogja hinni, hogy ő az active? Hogy döntik el, ki legyen az igazi active? Közben még egy downtime lesz, mert a második ASA nem szinkronizál sessionöket?Bocsi, hogy ennyire túlbonyolítom, tudom a legegyszerűbb az lenne ha mindkettő kikapcs majd bekapcs, de ez majdhogynem kivitelezhetetlen esetemben... Plusz annyi downtime-ot sem tolerálnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged