Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadger

tag

válasz Hedgehanter #13460 üzenetére

Szia!
    Ez így oké, de én minimális downtime-mal akartam megúszni, vagy ha lehet zero-val, de úgy látom nem fog menni... Az a baj a két ASA két külön épületben van, egymástól kb 200 méterre, szóval ez a mindkettő kikapcs majd beszerel dolog nem fog menni.
    Maga a szituáció a következő: én távolról menedzselem a dolgot, a helyszínen egy helyi erő fogja a memóriát beszerelni. Mivel egy ember van, 2 helyszín, ezért valahogy okosba kellene intézni, hogy közben a minimális legyen a downtime... Console elérésem van mindkét ASA-hoz (Moxa), most éppen ez van a fejemben, hogy ezek lennének a lépések:
    1. Standby kikapcs, memória beszerel. Bekapcs.
    2. Boot közben valahol félúton az active-on shutdown az összes interface, ekkor ugye kezdődik a downtime, de nagyon hamar végez a standby a boot-tal és active-vá válik.
    3. A lekapcsolt interface-es ASA szépen ketyeg interface-ek nélkül, közben a helyi erő átér az épületbe. Kihúz minden kábelt (kivéve a console ugye), én no shutdown az interface-eken, majd write. Utána kikapcs, memória betesz, majd power on.
    4. Na és akkor itt vagyok kicsit bajban, mert nem tudom pontosan minek kellene történnie ha bebootol ez az ASA is. Mindkét ASA az fogja hinni, hogy ő az active? Hogy döntik el, ki legyen az igazi active? Közben még egy downtime lesz, mert a második ASA nem szinkronizál sessionöket?

Bocsi, hogy ennyire túlbonyolítom, tudom a legegyszerűbb az lenne ha mindkettő kikapcs majd bekapcs, de ez majdhogynem kivitelezhetetlen esetemben... Plusz annyi downtime-ot sem tolerálnak...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés