- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
soma314 #15123 üzenetére
Nyilvan azt a scriptet eloszor teszteljuk, nem azonnal raeresztjuk a teljes halozatra
Change windowban 2 eszkore raengeded, teszt, validalas, boldogsag, mehet a tobbire.
Nem kell azert ettol ennyire felni, csak rendesen at kell gondolni es ki kell tesztelni.
Nyilvan ezert jobb ha senior scriptel, mert tobb a tapasztalata, es tudja alapbol a felmerulo corner caseeket.
A tobbivel 100%-ig egyetertek. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Gyurike #15056 üzenetére
A vizsganak nincs akadalya, de tudtommal a ccnp-t nem kapod meg, amig nincs ccna-d.
Mar ha a valtozas elott csinalod.
A valtozas utan szerintem mar nincs elofeltetele a ccnp-nek sem.
Mivel a valtozas elotti vizsgat migralod utanira, es a tobbi vizsgat meg mar az uj rendszerben rakod le, szerintem igy nem kell majd a ccna r&s a ccnp-hez.Amiatt nem erdemes a TSHOOTtal kezdeni, mert routing es switching-re is szukseg van benne.
Mondjuk a TSHOOT a legegyszerubb vizsga, foleg ha mar dolgoztal ilyen teruleten. Szerintem kezdjel a ROUTE-al, ha azzal van tapasztalatod, aztan Switch es utana TSHOOT. De ez csak az en javaslatom.Nevermind, felfogtam, hogy miert akarod igy. Ha megtanulni megtanulod hozza az anyagot, akkor vegulis kezdheted a tshoottal es akkor utana mar csak az ENCOR vizsgat kell lerakni.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
soma314 #14985 üzenetére
300- akarmi vizsga nem ujitja a CCIE-t, lasd fecoo korabbi irasat, hogy hogyan lehet ujitani.
Nekem szemely szerint konnyebbnek tunik ez az uj Labor, mint a regi, de mivel ez a CCIE labor, ezert tuti hogy ahogy kimondom, hogy ez konnyebb, azonnal fejbacsap valamelyik labort keszito cisco alkalmazott egy cisco logos serpenyovel, hogy megmutassa, hogy lehet itt szivatni.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
suomalainen #14959 üzenetére
Miert?
Szerintem ez az uj verzio sokkal sokkal jobb mint ami eddig volt.Nagyon szimpi, hogy hogy lehet recertelni, az uj vizsgak a ccnp szinthez is bejonnek, az is tok jo, hogy a ccnp core vizsga mostmar eleg a ccie Lab elokovetelmenyenek.
Kicsit ugy erzem, mintha nem annyira a penzlehuzasra mennenek ra. (Most az kerdeses persze, hogy mennyibe fog kerulni a vizsga, ha tartjak az arat, amit most irnak a honlapon, akkor eleg kiraly)
Tokre tetszik, hogy lerakod a core-t es utana a technology specifikus vizsgakat.
Illetve, hogy csokkentik az elokovetelmenyeket a ccnp levehez., azaz nem kell ccna DC a ccnp DC elott.
Szerintem nagyon kiraly lesz, ha sikerul is megvalositania a cisconak igy, ahogy tervezik
-
Cyber_Bird
senior tag
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Viktorius94 #14717 üzenetére
Fejvadaszok szoktak mondani payrange-et. Erdemes lehet megkeresni oket. Hazai BTnel pl a randstad a fejvadasz partnere.
-
Cyber_Bird
senior tag
CCDA, a Design szekcioja a cisconak.
IGazabol ahhoz ad egy keretrendszert, hogy hogy kell/erdemes tervezni halozatokat, mire kell odafigyelni, stb.Illetve azert belefolyik abba is hogy a teljes elettartama alatt hogyan kezeld a halozatot.
Szerintem ez inkabb kisebb cegeknel hasznos, mert egy nagyobb cegnel erre a lifecycle managementre kulon team van, es a network designernek nem igazan kell belefolynia, eleg ha megerti, de az meg ugyis egyedi a cegeknel, hogy hogy van megvalositva.Szoval kicsit felemas nekem ez a CCDA, legalabbis amikor en csinaltam akkor meg nem tudtam igazan hovatenni.
Lehet azota valtozott az anyaga, nem neztem, de a CCDP a kovetkezo szintje mar talan valamivel gyakorlatiasabb, bar ott is van boven elmelet, de abban tobb hasznosat talaltam. -
Cyber_Bird
senior tag
Egyebkent azert latsz mas subnetbol is arp-ot, mert a brodcast domain-t itt MAC domain-nek hivjak, ami egy adott ugyfelkor szamara elerheto RF halozati reszletet jelent.
Es ahhoz hozza van rendelve egy L3 bundle interface, amire fel vannak huzva az adott cmts-en hasznalt ip cim tartomanyok atjaroi.
-
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
suomalainen #14631 üzenetére
Max, ha elkfelted a konfigot
Ahol egysegesen tacacs van, ott nekem meg gondom nem volt.
Problemak ott jonnek, mikor egyik rendszerrol migralnak a masikra., meg egyik eszkozon meg az egyik ceg tacscsa authentikal, a masikon a masik, es ugyan mindketton van usered, de a jelszavak nem egyszerre jarnak le.Na ott vannak szepsegek, de ez inkabb policy problema mint network/tacacs szerintem.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
BlackJapan #14542 üzenetére
Szia,
Ilyenkor nem kell ujra vizsgaznod icnd1-bol, lehet mix and matchelni, tehat regi ICND1 + uj ICND2 = CCNA.Szoval, ha csak emiatt szeretned egybe csinalni, akkor felesleges.
En szemely szerint a ccna composit vizsgat tettem le, es szerintem tobb ertelme van, mint kulon csinalni, olcsobb is.
De ez izles dolga, sokan csinaltak kulon, mert ugy kevesbbe stresszes talan. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
_kovi_ #14417 üzenetére
Ennel azert komolyabban kell venni
Hasznalni mit lehet?
Kapsz egy lapot amire alkoholos filccel irhatsz, ha betelik kerhetsz masikat.
ennyi.Segitenek-e? Tekintve hogy senki nincs bent es kameraval veszik a termet, azthiszem egyertelmu, hogy nem. Arrol nem is beszelve, hogy igazabol aki felugyel, tobbnyire nem ert hozza, de tilos is lenne segiteni.
Szerintem a konyv elolvasasa es legalabb minimalis laborozas nelkul nincs ertelme belefogni.
Persze, megint az a kerdes, hogy miert akarod a vizsgat letenni...
-
Cyber_Bird
senior tag
SECFND - Pass.
Necces volt azert, 875-ot ertem el, 825 volt a passing score.
Volt egy ket kerdes ami ertelmetlen volt, illetve volt 1 olyan amire szerintem nem volt helyes valasz.
Amugy a nagy resze nem volt olyan szornyu, de nem tudom mennyire hasznos ez a vizsga.
Sok olyan kerdes volt, amire korabbi munkambol, meg pl hackaday.com olvasgatasa miatt tudtam a valaszt.
Mokas volt hogy (remelhetoleg ez nem NDA sertes) rakerdeztek a kozelmultban nyilvanossagra hozott sebezhetosegekre is.
Osszessegeben lattam mar rosszabb vizsgat is, de azert nem lesz a kedvencem. kb 35-40 perc alatt letudtam, az egeszet.
Juliusban SECOPS, arra tobbet kell tanulni, de meg nem is kezdtem el, ugyhogy ez igy veszelyes.
real-life happens...
-
Cyber_Bird
senior tag
Ez a ccna cyberops, teljesen fuggetlen a netacad-os kedvezmenytol.
Kulon lehetett jelentkezni ra, es 2 vizsgabol allo ccna, mindket vizsgajara ket voucher jar amivel ingyenes a vizsga.
-
Cyber_Bird
senior tag
-
Cyber_Bird
senior tag
Beszamolokat erre, vagy a topicban keresve.
BT: Van budapesten es debrecenben irodank, BT ROC neven tudod keresni.
Designer melo:
Day-to-day: Sok sok excel meg visio
Najo, igazabol fogjuk amit eladott a sales team az ugyfelnek, aztan leulunk beszelgetunk az ugyfellel meg a sales teammel es kitalaljuk, hogy lehet megvalositani, es hogy mit kernek meg, ami nem volt lespecifikalva elore. Aztan otletelunk es megtervezzuk, hogy hogy nezzen ki a halozatuk, hogy integraljuk be az uj reszeket a jelenlegibe. Csinalunk HLD-t, LLD-t aztan tovabbkuldjuk implementaciora. -
Cyber_Bird
senior tag
Ah sehol nem vagyok meg, Feco CCIE ujitasi beszamoloit olvasd el
Egyebkent valamivel tobb mint 8 eve dolgozok infoskent, de igazabol 4 evesen kaptam az elso szamitogepem (Commodore plus4), es szerelem volt elso latasra
Mostmar lassan 2 eve a BT-nel dolgozok itt magyarorszagon, network designerkent.
Igazabol halozatokat tervezunk nagy enterprise ugyfeleknek. Nem olyan izgalmas mint amilyennek hangozhat
De lehet azert belole tanulni, szerencsere.
Legkonyebb vizsgara meg: amit Feco irt.
6.5 evig dolgoztam network engineerkent egy integratornal es ott aztan volt mindenfele moka, a full olcso TP-linktol a mirkotiken at egy rakas docsis eszkozon es Linuxos szervereken keresztul egeszen az ASR9K-ig. Erdekes volt es szakmailag sokat fejlodtem, ott csinaltam anno a CCNP-met is. Meg ott kezdtem el eloszor a CCIE-ra tanulni. (Eloszor, mert azota sokszor elkezdtem mar
) Szoval ott a TSHOOT skilleket konnyen fel lehet szedni, mert muszaj ha meg akarod oldani a problemat.
Szerintem a CCIE utan a CCNA a legnehezebb vizsga, mert akkor szinte mindent nullarol kell megtanulnod (ha elotte nem ilyen teruleten dolgoztal), a CCNP-nel mar -jo esetben- eros alapokra epitkezel es igy lenyegesen egyszerubb.
-
Cyber_Bird
senior tag
CCNP megujitva. (948/1000)
Az eredeti terv az volt, hogy CCDP ARCH vizsgaval ujitok, de nem jutott ido tanulasra sajnos, ugyhogy az egyszeru menekulo utvonalat valasztottam es TSHOOT lett belole.
Eleg elszomorito, hogy mennyit felejtettem.
Az idegenynelvul +30 perccel egyutt 150 perc volt a vizsgara, nekem kozel 110-re volt szuksegem, hogy befejezzem.
Szerencsere azert a vizsga meg mindig konnyu, es normal logikai kepessegekkel + alap ccnp tudassal az osszes ticket megoldhato.Tovabbra is idegbaj, hogy nincs | (pipe) es ennek megfeleloen nem lehet | s bgp vagy | include akarmi-t hasznalni show run int fa0/1-rol nem is beszelve.
Elmeleti kerdesekbol is volt par meglepo, amire nagyon nem emlekeztem, es nem is talalkoztam veluk az elmult par evben, de szerencsere rengeteg ticket (simlet/lab) volt es igy nem volt gaz, hogy kizarasos alapon tippelve oldottam meg azt, amire nem emlekeztem az elmeletbol.
Ha minden jol megy, akkor iden oszig CCDP. Kozben lesz CCNA CyberOps (jun 20 a SECFND) aztan pedig JNCIA, Fecoo ajanlasaval
Utana kitudja, kicsit beleuntam a certekbe most.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
kenwood #14273 üzenetére
Ezt ertem, de az osszes kifejezesre ragooglizva egesz jo magyarazatot talasz az elso nehany talalatban. De ezen igazabol nem eri meg vitatkozni. Neked is igazad van, hogy ha mar kommentel valaki, akkor le is irhatja a magyarazatot. Csak sokadszorra leirni faraszto, mi informatikusok meg lustak vagyunk
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
BlackJapan #14270 üzenetére
de googlizni azert tudtunk
De viccet felreteve, nyilvan lehet kerdezni, azert van a forum, csak ha valami egy google keresesre van arra nem biztos, hogy szivesen valaszolnak az emberek.
Amit viszont fontos megerteni, az az, hogy az informatikai nyelve az angol.
Meg ha nem is szeretne akkor is muszaj megtanulni angolul, legalabb olvasni, legalabb szakmai reszet, mert szinte minden doksi angolul van, es ha valaki leirna neked magyarul, hogy NYLUE protocol, akkor valoszinuleg fogalmad nem lenne mi az
HÁP -> BGP
FBKP -> EIGRP
FFP -> STPes igy tovabb
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
BlackJapan #14204 üzenetére
Infos es infos kozott is van kulonbseg. (mind a poziciotol fuggo elvarasokban, mind a tudasban amit a dolgozo bele tud tenni)
Operations-ben tipikusan tobbet kell dolgozni, es ha olyan az ugyfel, akkor stresszesebb is a melo.
Nalunk pl network designban nem feszulsz meg a meloban, de itt is volt mar pelda overtime-ra is, akar mert egy change-et kellett supportalni, akar mert hataridore at kellett adni a designt hogy prezentalhassuk az ugyfelnek.
Persze volt pelda arra is hogy delutan eppen semmi melo nem volt es kimentunk a bufebe, vagy eppen haza.
En ugy latom, hogy azert a tobbseg egy infos szakmaban bele kell hogy ferjen a napi 8 oraban.
Persze ha mellette meg tanulni akarsz sajat idoben, az eleg hasznos tud lenni, es ugy tudsz feljebb lepni, de ez nyilvan a te dontesed es a szabadidodbol vesz el.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
csucsko #14179 üzenetére
Tapasztalataim szerint nem eltulzott.
Teljesen realis a max 1.1M sot olyanokat is ismerek akik tobbet kapnak ennel.Nyilvan a senior nalam 5 ev tapasztalattal kezdodik.
Es azt latni kell, hogy 5 ev tapasztalat nem egyenel 5x1 ev tapasztalattal azert.A piac ezeket jol be szokta arazni erzesem szerint.
-
Cyber_Bird
senior tag
Cohort 6 is megkezdodott a CCNA CyberOps-bol
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
poker18g #14094 üzenetére
En routing>Switching>tshoot sorrendben csinaltam, szerintem ez a gyakoribb.
Amugymeg tokmindegy, a tshootot csinald utoljara a masik ketto sorrendje szerintem kb mindegy.
Ha igazan kemeny akarsz lenni akkor atfutod a switch konyvet aztan nekilatsz tanulni a route-nak levizsgazol abbol aztan a switch mar konnyu lesz -
Cyber_Bird
senior tag
Jah, a BT most nagyon tolja az SDN-t csapbol is az folyik nalunk is.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
vzsolti1980 #13935 üzenetére
Termeszetesen, szeretettel varjuk
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
DrojDtroll #13912 üzenetére
igen.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
poker18g #13862 üzenetére
100% kedvezmenyt 1 voucher == 1 vizsga
Ugyanugy mint eddig, csak itt voucher a fizetoeszkoz.
Itt rakeresel a voucher szora, es ezt talalod:
a) Choose the exam that you wish to take and click in the title. You will then be brought to the payment screen
.....
ii) If you have been given a voucher number, please select “Voucher” in the ‘Payment Method’ box and enter the voucher
number (Figure 11) -
Cyber_Bird
senior tag
En javaslom neked, hogy olvass meg utana ezeknek a dolgoknak.
Latszik, hogy jelenleg meg nem igazan vagy tisztaban a halozati alapokkal, megis vizonylag komplex megoldast szeretnel.
Nem vagy kivancsi alternativ megoldasokra, amik jobbak arra a celra amit szeretnel, hanem a fejedbe vettel valami elgondolast, es ahhoz ragaszkodsz, es arra varsz el megoldast masoktol.
Volt par ilyen kollegam, feladtam reszukre a tanacsadast.Olvass el egy ccna Official certification guide-ot(ket konyv), aztan ha azzal tisztaban vagy mar, es erted, hogy mi hogy mukodik, akkor terj vissza erre a dologra.
U.i.: Ha felreismertelek, akkor bocsanat, de a kommentekbol eddig ez jott le.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
bandi0000 #13762 üzenetére
Szia,
Az oka az, hogy regi a feladat/ szar a feladat.
Problems with Subnet Zero and the All-Ones SubnetTraditionally, it was strongly recommended that subnet zero and the all-ones subnet not be used for addressing. According to RFC 950 leavingcisco.com, "It is useful to preserve and extend the interpretation of these special (network and broadcast) addresses in subnetted networks.
This means the values of all zeros and all ones in the subnet field should not be assigned to actual (physical) subnets."
This is the reason why network engineers required to calculate the number of subnets obtained by borrowing three bits would calculate 2^3-2 (6) and not 2^3 (8).
The -2 takes into account that subnet zero and the all-ones subnet are not used traditionally.Erdemes vegigolvasni, de a lenyeg, hogy tortenelmi okai vannak.
Es mivel 2^3=8 -2 =6 ezert a kovetkezo opcio amiben elfer a 7 subnet amire szukseguk van, a 2^4=16-2 darab subnet. tehat 240 az adott oktett.Szerintem hulyeseg a feladat, tortenelmi dologkent kellene ezt megemliteni es nem osszezavarni vele a tanulokat.
Nyilvan igy nem 7 egyenlo mereti subnetre bontod fel, hanem 14-re aminek a kovetkezmenye az, hogy a 14 egyenlo halozat kozott van 7 darab egyenlo is.
-
Cyber_Bird
senior tag
Hello ..-
You’ve been accepted to the Cisco Global Cyber Ops Scholarship. Our records indicate that you are enrolled in:
Cohort 6 (Start Date 04/02/18....
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
PapaMaci #13682 üzenetére
Az az igazasag, hogy ez azon is mulik, hogy milyen eszkozoket akarsz hasznalni.
En csinalok neked kivallo halozatot, cisco eszkozokkel, de az egyreszt sokat fog fogyasztani, masreszt nagy lesz, harmadreszt hangos lesz, negyedreszt meg, egy nemet premiumautot is vehetsz az arabol
Lehet venni Merakikat, amiket egyszeru felkonfigolni, olcsobb is mint a sima cisco (de egyebkent a cisco tulajdona es remek eszkozok) csakhat ok sem igazan olcsok, es licenszeket kell ra venni, x evente.
En otthonra magamnak Ubiquiti Unifi eszkozoket vettem, ezek sem olcsok, de egy 2 szintes csaladihaz bovitheto es jol mukodo rendszere kijon kb 200K-bol. + munkadij persze
Szoval a kerdes az, hogy mennyi penzed van arra, hogy mondjuk 95%os megbizhatosag(csupa tplink router + switch + AP) helyett 99%-ot kapj.
Szerintem nem eri meg, de te tudod.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
suomalainen #13638 üzenetére
Akkor viszont amit FeCo emlitett, az a megoldas.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
suomalainen #13635 üzenetére
Attol fugg, hogy hogy van megcsinalva.
A CSR1000v-ket konzol porton ered el, vagy adtal nekik management IP-t a belso halozatrol, es arra telnetelsz?
Konzol port alatt azt ertem, hogy beallitottad a virtualis gepnel a soros portot es annak adtal telneten egy IP-t es portot.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #13389 üzenetére
meh, a hatranyok kozul nem sok erint, ugyhogy ezert mar nem fogok valtani.
Engem ami eve-ng-ben a legjobban zavar, az a grafikus felulete. Chrome alatt ha nagyobb networkot akarok osszerakni, ossze vissza dobalja az eszkozoket. Ha ezt javitja, akkor boldog leszek, es valtok, de addig... -
Cyber_Bird
senior tag
-
Cyber_Bird
senior tag
Rossz elmenyeket kaptal a programozassal kapcsolatban.
Alkotni csodajo dolog, nem szabad a sulis rossz elmenyek miatt leirni az egeszet.Foleg networkingben zsenialis dolog a programozas, olyan dolgokat valosithatsz meg nehany sor programkoddal, amivel egyebkent rengeteget szivnal.
Szerintem nagyon is helyes, hogy ilyen iranyba haladunk, amit nem szabad elfelejteni, hogy programozas ide, programozas oda, a core protokollok azok nem valtoznak.
Ha ahhoz nem ert az ember, hiaba expert programozo, szetganyolja majd a rendszert.
Ha meg ahhoz ert, akkor le tudja definialni a problemat valakinek, aki programozashoz ert, es maris meg van oldva a feladat.
Szerintem ez a jo irany, a network engineer ledefinialja, hogy mit kell megoldani, mik a kivetelek, mik az elvarasok, a programozo meg lekodolja.Persze ehhez mindket oldalrol kell minimalis ismeret a masik szakterulet fele, de a fontos, hogy ez nem kell hogy nagyon mely legyen.
DevOps for networking rulez.
-
Cyber_Bird
senior tag
Ha kitalalsz mindegyik klienshez egy ip-t egy poolbol, es azt statik natolod a kulonbozo vrf-ben levo kliensekre?
kifele az altalad kitalalt ip fog latszni a klienshez, tehat pl
1.1.1.1 <>10.10.10.10 vrf a
2.2.2.2 <> 10.10.10.10 vrf b
3.3.3.3 <> 10.10.10.10 vrf c
kintrol az adott 1.1.1.1,2.2.2.2 stb ip-t cimzed meg.
Ennel jobb otletem nincs. Mar ettol is felfordult a gyomrom
Bar nem tudom, hogy mukodik ilyen esetben a nat..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged