- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kari1
aktív tag
Ha még aktuális akkor:
1.
CLT-nél ezeket próbáld meg:
http://forums.comodo.com/leak-testingattacksvulnerability-research/getting-accurate-leak-test-results-t61715.0.html
Nekem annó segített.2.
bch_plus.exe-vel kapcsolatban pedig:
-Simán lehet téves a riasztás és ezért nem talált semmit az avast.
-Illetve ha téves riasztásra gyanakodsz akkor a fájlt ide is fel lehet tölteni VirusTotal itt több vírusirtón is lefut a fájl vizsgálata és ha csak 1-2 jelez be akkor nagy valószínűség szerint téves a riasztás.
-Ha tudod hogy melyik fájlnál észlelt kártevőt te is megnézheted hogy ott van-e még. -
W666W
tag
ÉN erre próbálok rávílágítani, hogy egy tesztnek nem arról kéne szólni hogy a felhasználónak sikerült -e úgy beállítani a peogrammját, hogy az tetszen a tesztnek avagy nem..
Szerintem a programmnak kéne a felhasználóért lenni és nem a felhasználónak kéne kitalálni, hogy mi jó annak a proginak...
Blokkolja a CIS adott része amit blokkolni kell AUTOMATIKUSANha tudják, hogy a leak testben szereplö dolgok KÁROSAK a felhasznlóra akkor Igenis a CIS blokkolja automatikusan engem nem érdekel hogy mi blokkolja melyik modul DE blokkolja ez lenne a dolga.
-
vv5204
senior tag
Ugyan uTorrentet használok, de a beállítás szinte tök egyforma.
Tudtommal a lényeg annyi, hogy ha router mögött vagy akkor a NAT-ot és
az UPnP-t be kell kapcsolni a forward-olás miatt, ha pedig nincs routered,
akkor kikapcs mind a kettő. Nálam utóbbi eset áll fent és Comodo mellett
gyönyörűen lehet torrentezni.
A láthatatlan port varázslónál a középsőt jelöld be! -
Arki
tag
Elvileg a homokozós programokkal létrehozott dolgok java nem megtörtént lesz - pl. böngészővel lementeszt fájlt vagy tömörítővel kicsomagolsz egy fájlt (ilyenkor adott program futtatásáig/abból látod a fájlok meglétét, de más felület alól már nem). Azonban - szerintem beszélhetek mindannyiunk nevében
- homokozónak még számunkra is vannak furcsaságai és egyelőre sok problémát bug-nak (hiba) minősítünk, pedig az egy feature (/~képesség/ úgy emlékszem annó volt egy ilyen Microsoftos vicc is, "ez nem bug, ez egy feature").
Azért megpróbálom összegezni a lényegét:
* A homokozó a Defense+ része (ezt szerintem fontos felismerni, így a logikai összefüggések érthetőbbek lesznek később);
* A CIS számára ismeretlen szoftver - ami sajnos hiába volt ismert a v3.x verziókban.. -automatikusan homokozóba kerül (pl. WinRar, Nvu, stb.); valamint bármely szoftver, amit ismeretlen szoftver indított.
* Az automatikus homokozóba helyezés jelentése: korlátozott OS privilégiumokkal (ezt értheted úgy, hogy pl. nem Rendszergazda jogkörrel, hiába vagy Rendszergazda) defense plus jogkörrel fog futni, minek oka: károkozás lecsökkentése, ha ez egy kártevő (melyről nem tudja, tehát 0-napos kártevők ellen próbál védeni). Ez viszont nem jelenti azt, hogy a szoftver által létrehozott fájlok és registry kulcsok homokozóban lesznek tárolva.Szoftver beküldése Comodo elemzésre: minél előbb beküldésre került, annál előbb jelenhet meg, mint biztonságos fájl (avagy felismert kártevő). Ha a fájlt biztonságosnak jelölöd - avagy kéred, hogy ne fusson homokozóban -, akkor a Saját biztonságos fájlokhoz kerül. Ha mégis kívánnád, hogy rákérdezzen a Defense+, töröld innnen a fájlt.
Manuálisan homokozóba helyezhetsz fájlokat (Defense+|Homokozó|Program futtatás homokozóban): ehhez olvastam egy bejegyzést, miszerint - alapértelmezett beállítás mellett - itt már néhány fájl és kulcs homokozóban kerül lekezelésre. Ez szerintem csak a virtualizációk bekapcsolásától függ :].
Honnan tudod, hogy mi került homokozóba?
Erre már válaszoltunk fentebb:
1. Defense+ -> Defense+ események megtekintése.
2. (profiknak!) registryben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Sandbox kulcs alatt láthatóak a fájlok nevei.
3. rendszer meghajtó gyökerében létrehozásra kerül egy 'Sandbox' rejtett mappa: ebben még a virtualizáció hatásai is láthatóak ;P.Alapvetően az automatikusan homokozóba került fájlok írhatnak a lemezre, de:
a) nem írhat fájlokba és registry kulcsokba;
b) nem szerezhet rendszergazdai jogokat;
c) használhat túl sok erőforrást;
d) nem figyelhet billentyűzetet vagy lophat képernyőt, állíthat be hook-ot, érhet el védett COM interfészt vagy érhet el nem homokozóban lévő alkalmazásokat a memóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Gurulunk, WAZE?!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ZIDOO médialejátszók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Trollok komolyan
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Asus Rog Strix G16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged