Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
guess.who
senior tag
Jó, hát csak elvi számítást végeztem, fizikailag nyilván lehetetlenség a dolog. :) Legfeljebb ha mondjuk valami kiszolgálószerverként üzemel a géped -de azt meg szintén tiltja a UPC, úgyhogy... :) No mindegy. A lényeg, hogy több helyen is állították, hogy a 90% elérésénél emilt küldenek, ennek ellenére semmilyen figyelmeztetés nem jött, csak 7-én a tiltás, meg ahhoz az idézett emil...
A másik, hogy lehetetlennek tartom, hogy 7 nap alatt 15 gigás forgalmam lett volna, szóval valami itt igencsak nem stimmel... :-/ -
guess.who
senior tag
válasz
Hacked_4031
üzenetére
Ezzel is próbáltam, a különbség annyi, hogy nekem nem önindigós lap van. :)
-
guess.who
senior tag
válasz
Hacked_4031
üzenetére
No, hát ugye egyrészt van egy @chello.hu-s felhasználónevem, ehhez van egy jelszavam is, amit még a chello indulásakor átállítottam a defaultról. Másrészt van a broadband-hez kapott jelszó, ami egy számsor (az nem volt módosítva sosem, mert nem használtam). De hogy felh.név=kódszám, olyat még nem láttam.... :))
-
guess.who
senior tag
válasz
Hacked_4031
üzenetére
Hát rossz hírem van: kipróbáltam a broadbandos felh.névvel, a hozzá való kulcsszóval, a chellos felh.névvel, a hozzá való kulcsszóval, sőt a kettő mindenféle kombinációjával, s nem megy... Amíg nem volt a chellonál a nagy bővítés, addig ment minden, be tudtam lépni, állítani az aliasokat, stb... Most semmi, mintha nem is léteznék. :)))
-
guess.who
senior tag
Igen, én is tudom már, hogy ott lehet megnézni a forgalmi adatokat -csakhogy nem tudok belépni! Amióta volt az az átalakítás, azóta elérhetetlen az egész. És mivel még Broadbandos előfizető voltam, én semmilyen papírt nem kaptam, amin a belépéshez szükséges login/jelszó fel lenne tüntetve... Róka fogta csuka. :)
-
guess.who
senior tag
Még valami:
A honlapjukon elérhető egy .PDF fájl (a [L]http://www.upc.hu/szolgaltatasok/internet/vallalkozasifeltetelek.pdf[/L] címen), amiben bizony szerepel a 3.1.2 pont alatt a következő:
Csomag tartalma:
[...]
Adatforgalom: 15 GB (a kábelmodem rendszer beépített mérési eljárásával mért
forgalom)
Ez eddig rendben is van, bár szerintem egyrészt ezt a szerződéskötéskor kinyomtatott formában adniuk kellene a delikvensnek, nem csak úgy odalökni, hogy töltse le magának. Másrészről viszont a dolog ott kezdődik, hogy UPC-ék nem tartották be a saját feltételeiket, ugyanis a szerződésen szerepel a következő:
4. A szolgáltató jogai és kötelezettségei
-A szolgáltató jogosult az előfizető forgalmának megfigyelésére, a forgalmi adatok rögzítésére, továbbá az adatok statisztikai feldolgozására. [...] Ha a hozzáférési pont megengedett forgalma meghaladja a díjcsomagban foglalt mennyiséget, akkor a szolgáltató jogosult az ügyfél hozzáférési pontján keresztüli adatforgalmat korlátozni. [...] Az előfizető részére a szolgáltató a web felületén folyamatosan, on-line tájékoztatást nyújt.
Az utolsó mondat a lényeg, ugyanis a broadband.hu megszűnésével ilyen oldal nincs, vagyis nem tudom ellenőrizni a forgalmam. Asszem, ezt hívják a UPC részéről mulasztásos szerződésszegésnek, nem? -
guess.who
senior tag
Biaggio, azt írod, hogy szerinted nincs korlátozva a forgalom. Nos én ma kaptam a következő levelet kedvenc szolgáltatónktól:
Tisztelt Elofizetonk!
Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy az Ön internetes hálózati végpontján az e havi forgalom mértéke elérte az elofizetett szolgáltatási csomag havi adatforgalmi korlátját.
Emiatt, ahogy azt elore jeleztük, a következo hónap elso napjáig korlátozzuk a kábelmodem sebességét mindkét irányban, maximálisan 64 kbit/s-ra a jelenleg érvényes általános szerzodési feltételeink 5.3.5.3. pontja szerint.
A következo hónap elso napján e-mail-ben értesítjük, hogy a kábelmodem sebességét nem korlátozzuk tovább, és adatforgalmának mérését újra kezdjük.
Fura, de NEM derül ki belőle az adatforgalmi korlát, és mivel a régi Broadband oldal megszűnt, így még csak utána sem lehet nézni sehol... De jó!... :((
Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autós topik
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- További aktív témák...
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest