Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz body007 #200 üzenetére

vettem egy ssd-t, ma este rakom fel a notebookra a centos7-t.

(ubuntuval sokat küzdöttem az elmúlt napokban, de sajnos van valami ami beragad, induláskor is nagy a cpu, restart után megszűnik, majd youtube nézegetés közben időnként megugrik a cpu 15%-ról 90%-ra, és csak restart segit..)

gondoltam kicsit ismerkedni (mert türelmetlen vagyok :D) felteszem vmware-be az irodai gépre, megy is, de van pár problémám:

- alap desktop telepités, nem tudok ikont létrehozni a desktopra, csak egy iszonyú hűlye másolással.
    (ok, ez gnome 3, MATE desktop és akkor a megszokott felület fogad)

- wine -t raktam, egy 32 bites exe-t akarok inditani, de mindig ugyanaz a hiba. Nem boldogulok vele. (ez a mikrotik.com-ról letölthető winbox.exe egyébként)

wine install, 1.8.2-0.el7 megy fel a repoból, wine configot inditom, szépen megy, a wine wordpad is, stb.
    A drives fülön ott van a C drive, z drive.
    inditva a wine winbox.exe-t

fixme:service:scmdatabase_autostart_services Auto-start service L"MountMgr" failed to start: 2
    wine: Bad EXE format for Z:\home\bacus\Desktop\winbox.exe.

visszalépve a wine configuration -ba, drive fülön a Failed to connect to the mount manager, the drive configuration cannot be edited.

.wine könyvtár jogosultságai jók, ha ezt letörlöm (vagy wine remove, majd install), akkor wine configuration -ban újból van drive fül, egészen a winbox.exe inditásáig.

eddig pár 10 (100) helyre centos6 -ra már raktam wine-t, soha semmilyen probléma nem volt, ezzel nem boldogulok. :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés