Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Re
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem ez procitől függő dolog (fsb, cpu/mem szorzó)
Én is azt tapasztaltam, mint Te, hogy a MÉRHETŐ eredmények jobbak, ha a RAM jobban ki van hajtva, azaz a legmagasabb frekin megy.
A duálch rammal még gyorsabb, bár ez ügyben csak D-verzióval teszteltem.
Aztán hogy adott alkalmazásban (játék) mennyire észrevehető a különbség, vagy melyik a jobb beállítás azt már nehéz eldönteni.
Én maradok annál a megoldásnál, hogy proci alapfeszen a legnmagasabb órajelen üzemel, és olyan Ram-ot rakok mellé, ami még birja a beálítható legnagyobb ram frekit is.
Az eredmény: Nem csúcsrajáratott, de atomstabil rendszer, kevés hűtéssel, azaz csöndes gépben.
Most 270fsb-vel hajtom a gépemet. és nincs hangja. -
mirrmur
aktív tag
a gáz: az nw celeronok cache szervezése nagyon herélt egy normál nw p4-hez képest. Vagyis: a Latency érték(vagyis késleltetés; az órajelciklus fel és lefutó ágán szállított adatfolyam adott műveletre eső időtartalma) eléggé magas egy normál p4-hez képest, és a szervezése (vagyis hogy hány utas->x way associative) sem egy telitalálat, így sajnos ha szénné tuningolod sem lesz számottevően gyorsab egy cache igényes alkalmazás futtatásakor(a mostani játékok pedig erőteljesen ilyenek).
Viszont nagyon jól tudsz vele DVD-ripet készíteni, itt alig lasabb mint egy hasonló órajelő P4. -
esar
tag
Hali!
Szerintem azért elég szépen dobna a teljesítményeden a dual mem,főleg ha tudja. Kár lenne pocsékba hagyni veszni azt a teljesítmény növelő tényt,ha már úgyis veszel memot. :) -
THolCz
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy 2.6 Ghz Celeron (sajna nem D-s), 1 db 512 Mb 400-as ram, ATI 9600 np videokártya. Ez a konfig alapbeállításokkal 7700 pont körül muzsikál 3DMark 2001-ben.
Hirtelen felindulásból elkezdtem a procit húzni, és érdekes dolgok történtek. Alapfeszen 3.3 Ghz-ig ment a proci, 440-ig a ram, így kiizzadt magából a rendszer 8400 pontot. Feszemelés után 3.5 Ghz-ig ment a proci, de a memória megadta magát, le kellett venni 404 Mhz-re. Így viszont csak 8300 pont jött ki.
Ezek szerint fontosabb a memória sávszélessége mint a proci működési frekvenciája??? Mennyit dobna a rendszeren, ha bekerülne még 512 ram és menne duálban?
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Exkluzív órák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest