Hirdetés
- wrox: Computherm Q7 RF termosztát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- sziku69: Szólánc.
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
Új hozzászólás Aktív témák
-
péter007
senior tag
Hy all
Nem rég láttam meg ezt a gépet az ipon oldalán és gyorsan átolvastam tegnap éjjel a topicot. Ahogy látom van jó és rossz tulajdonságai bőven. A kezdeti 140K-t é is sokalltam érte de most már ''csak'' 110K
Most megérné megvenni? Igazából jó minőségű hobbyfotós gép kellene nekem azért gondoltam erre.
Ha valaki tud jobb alternatívát kínálni azt szívesen fogadom.
Köszi a segítséget előre is
[Szerkesztve] -
quantal
tag
''az OK hogy torzul, de a kontraszt, az elesseg is rosszabb lesz?''
Igen. Gyengébb lencsékkel könnyen előfordulhat, hogy csak a kép középső része lesz éles (vagy az se), ahogy haladunk a szélek felé egyre inkább mosott lesz, eltünnek a részletek. Egy ilyen gépet kár lenne lerontani valami gagyi előtéttel. -
press
csendes tag
koszonom szepen a tanacsot!
valami ilyesmit neztem ki:
http://cgi.ebay.com/Canon-Powershot-G7-Wide-Angle-Lens-Kit-BRAND-NEW-USA_W0QQitemZ160119717100QQihZ006QQcategoryZ116186QQtcZphotoQQcmdZViewItem
talan jatszosnak ez jo lenne, ennyi penzert, aztan ha nem olyan tokeletes akkor veszek egy canon-t
azt hogy erted, hogy romlik a minoseg? az OK hogy torzul, de a kontraszt, az elesseg is rosszabb lesz?
[Szerkesztve] -
quantal
tag
Arra vigyázz, hogy minél nagyobb látószöget érsz el az előtétlencsével, annál rosszabb lesz a képminőség. Nekem ugyan nincs ilyen gépem, de 0.7x alatti lencsét semmiképpen sem vennék. Nem véletlenül ''csak'' 0.75x-ös a gyári. A gyárival is már ~26mm-es látószöget érsz el, ami már nagyon jó. Nézegess tesztképeket, de figyeld a torzulásokat, a CA-t, az élességet stb., szvsz ez alapján dönts.
-
press
csendes tag
Gondoltam egy kicsit felhozom a G7-es topicot, hatha vannak uj velemenyek
Kozel 3 honapja hasznalom a gepet, es meg vagyok vele elegedve, 1 dolog nem tetszett rajta igazan, az hogy nagylatoszogben nincs a toppon a gep! (35-210) Megvettem hozza a konvertert, most nezek valami hasznalhato elotet lencset. Sajnos a hozza valo canon WC-DC58B csak 0,75-el szoroz, szoval meg az sem igazan nagylatoszog
talatam 0,5, illetve 0,45-ost, talan megprobalom majd azokat. Ti mit vennetek az eredetit vagy no noname-et?
Persze van mar potakku, mert 1-el nem lehet elindulni egy hosszu napra
Amugy jo kis hobby gep, sok funkcio, egyszeru kezelhetoseg, nagyon jo kijelzo! -
Fryskitt
addikt
És ide sem....

-
wendy
csendes tag
flickr-en van egy csomo
[link] -
Fryskitt
addikt
Nem tud vki saját készítésű tesztképeket feltölteni?
-
Fryskitt
addikt
Eléggé kihalt ez a totyik.........

-
perempe
veterán
150K-ért hirdet vki Panasonic LC1-et az Apróneten. Az valódi Leica. Akkor inkább az, mint a G7.
Van Pro1 is 115K-ért L-es lencsével.
[Szerkesztve] -
Fryskitt
addikt
Van már valakinek tényleges tapasztalata a G7-tel? A Dpreview-n épphogy Highly recommended lett....
-
Fryskitt
addikt
Ez nézőpont kérdése. Az elem-aksi lassabb újratöltést ad, mint a lítiumos, nehezebb is a 4db (bár ez egyesek szerint előny), viszont olcsóbb, ha megszorulsz, ceruzaelem mindenhol a világon elérhető, és 4db 2700-as brutkó sokáig bírja. Ha beteszel mellé 4db Eneloop-ot, ami nem sül ki magában, nem lesz áram gondod vele.

-
rumos14
nagyúr
válasz
ThufirHawat
üzenetére
kicsit meglepődtem a G7 árán... én gondolkodás nélkül az S3-at választanám, fázok ezektől az új 10 mpixeles gépektől.
-
Fryskitt
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Mi a véleményed az S3-ról? Ha lenne benne RAW, lenne olyan jó, mint a G7?
-
-
macikos
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Igen, én is ezt mondom, hogy Canonék tudták, hogy ez a CCD ennnyi pixellel már csak amolyan parasztvakítás lesz, azért is ne tegyük bele a RAW-ot meg a kihajtható LCD-t, akinek minőség kell, úgyis 400D-t vesz.
A 10MP csak azért van, mert ott van az FZ50, Fuji S9600, az emberek nagy rész meg úgyis a nagyobb pixelszám alapján dönt. Az APS-C-s gépek meg úgyis csak 1-2 év múlva érkeznek, addig csak az R1 marad.
Amúgy szép képeket csináltak vele a dpreviewen. -
ThufirHawat
senior tag
Itt is egy (pozitív) teszt kedvenc természetfotósom tollából: [link]
Ki akar RAW-ban fotózni? Mindenki, aki minőséget akar. Ez a gép tökéletes utca fotós cucc lehetne, olyasmi feladatokra, amikre régen Leica-t használtak. Kicsi, könnyű, jó optikája van, ÉSZREVÉTLEN. Szerintem elég sok komolyan, akár hivatásszerűen fotózó ember választaná ezt kisgépnek, ha benne hagyták volna...
És ezt a Canon is tudja. Csak okosan kiszámolták a merketingeseik (és tutira bejön nekik), hogy kevesebbet vesztenek ezzel, mint amennyit nyernek azon, hogy akiknek fontos a RAW, azok majd 400D-t vesznek.
Nem azért tesznek bele, vagy hagyna ki akármit is egy új termékbe, hogy NEKÜNK jobb legyen, hanem azért, hogy a RÉSZVÉNYESEIKNEK jobb legyen. Persze a két dolognak törvényszerűen NAGYJÁBÓL azonos irányba kell mutatnia, de néha, mint most is, tud furcsa dolgokat kreálni...
Akinek meg utcafotós digitális kell, az vegyen M8-at. Kár, hogy arról meg lemaradt az UV szűrő...
meg az is kár, hogy egy nulla nem maradt le az árából... 
-
_Gudella
senior tag
Szerintem ha van pénzed G7-re akkor vedd meg, mert nagyonjó, de ha nem akarsz annyit költeni rá akkor ne 640-et, hanem 610et vagy 620at vegyél. Teljesen fölösleges a 10mp ekkora szezoron, inkább hátrány mint előny...
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
kint a teszt a dpreviewen.
hááát objektíve az amire számítottunk 35mm en bőven 1%felett torzít ami má keményen látható és 10mp 1/1.8''on sok. zajos is mos is. már iso80on is. iso200on megmég ipp használható? [link]
[Szerkesztve] -
Fryskitt
addikt
Hát, ha biztos vagy benne, h olyan finomságok kellenek neked, mint a speckó bevonatú lencsék, a 4x-es helyett a 6x-os zoom, a vakupapucs, a külön ISO állítógomb, és van is erre pár tízesed pluszba, akkor G7. Már csak a DiGiC III-as szoftver miatt is. De ha kezdő vagy, akkor nyugodtan vedd meg a 640-et. De a 630-assal sem jársz rosszul.
-
macikos
addikt
G7 a nyerő

Igaz túl sok különbség nincsen, CCD is ugyanaz, én a G7-et venném a nagyobb zoom miatt (amúgy mindkettő 35mm-ről indul) és mert az LCD-je is jobb, bár nem kihajtható, de az nem is baj.
Súlyra is meggyőzőbb a G7
Bár az a 60 ezres árkülönbség elég sok.
Te döntesz
[Szerkesztve] -
mogy90
csendes tag
A válasz fontos lenne, mert ma kell, hogy eldöntsem.
-
mogy90
csendes tag
Ül a gépnél valaki egyáltalán?
-
mogy90
csendes tag
Hello. Mit vegyek G7-et vagy Powershot A640-et?
-
biggamer
veterán
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5.PHotóstalálkozó !!! [link] 
Program :
Természetfotós képek kiállításának megtekintése, majd Tropicariumban garázdálkodás, állatkák riogatása szembevakuzással (
).
Ja, és menet közben minden megörökítése, ami mozog vagy áll egy helyben.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk.
biggamer -
Hydra SR
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
De az is lehet, hogy csak korábban kezdtél fotózni
Ha jól láttam a honlapodon, annyira azért nem vagy öreg 
-
Fryskitt
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Hát...igen. Kétségtelen, hogy azért van ezeknek némi bájuk. És annak idején egy S40-sel fotóztam. Hát az se túl kerek. Meg most készülök a huginak venni egy A430-at. Az sem az.
-
Fryskitt
addikt
Tegnap megnéztem az Extrém-ben... Hát. Komoly gép, van súlya, jó anyagok, de valahogy nem annyira esik kézre. Talán mert olyan kis kocka alakja van.
-
Fryskitt
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Tetszik az oldalad... Te aki egy mentát(?!) vagy.....
-
Fryskitt
addikt
válasz
ThufirHawat
üzenetére
Sajnálatos a dolog. Követendő példa a Panasonic, az FZ7-ben is van pl. TIFF. Amúgy én is csak lelkes amatőr vagyok, igazából még nem foglalkozom ilyen dolgokkal.
-
ThufirHawat
senior tag
Azért nincsen benne RAW, mert akkor azok az emberek, akik 400D + kit-et vásárolnak, és soha semmi többet, azoknak a jó nagy százaléka ezt vette volna. Ez egy nagyon tudatos lépés a Canon-tól, ma már egyik digicamjükben sincs RAW. Ha képeidet érdemi utómunkáknak akarod ''kitenni'' akkor vegyél DSLR-t. Pont. Amúgy meg szokd meg, hogy 8 biten, a béna sRGB szintéren fotózol, veszteségesen tömörítve. Ez a Canon üzletpolitikája. És be fog jönni, fejemet rá...

-
Fryskitt
addikt
És van valakinek tapasztalata ezekkel a lencse bevonatokkal? Olyan, mintha valamilyen szűrőt használnék?
-
_Gudella
senior tag
144 a G7
Én szerintem G7re pályáznék ha kompaktról van szó, nagyon tetszik a felépítése, leginkább az ISO tárcsa (mér nincs ilyen a DSLReken??) , fémváz, van iso 1600, bár biztos brutálisan zajos, de sokszor jobb egy zajos kép mint egy teljesen elmosódott, vakupapucs, képstabi stb...
Szóval szerintem nem azt kell eldönteni hogy a G7 megéri ez árát, hanem hogy neked megérnek-e ennyit a tulajdonságai.
A RAW kihagyása tényleg elég felháborító... -
Fryskitt
addikt
Tkp. nem rossz gép azért a G7, mégis újra csak az a kérdésem: a DIGIC III jobb-e, mint a II-es, és ha így van, nem járok-e jobban egy G7+tele előtét lencse (1,4x vagy 2x), mint az S3. Persze, sokkal drágább lesz, de tudok várni, idővel majd megy le az ára. Ja, és a G7-es lencséin van valami speckó bevonat, ami eddig csak az analóg Canon lencséken volt meg.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
Hivatalos tesztképeket jellemzően nemszeretem, mintha 10000db képből kiválasztotta volna 10et ami hudekafa és csak a leg+ívabb tulajdonságokat hozza elő.
egyébként ''uez'' a ccd van az én A610esemben és hiába ez a jelenlegi kompakt kategória egyik legnagyobb/zajtalanabb CCDje én már iso100on is néha sikoltozok mitcsinál pedig ugye A610 5MPs, fele annyi pixel jut uannyi területre.....
(ISO50en azért gyak teljesen zajtalan hálisten.) -
Fryskitt
addikt
Gyakran mondjátok, h a sógoroknál meg Amerikában sokkal olcsóbb minden. Hát Amerikában olcsóbb, az biztos, de ki hozza haza. A DHL pl. közel 40e forintot kér egy szállításért. Vagy nem jó helyen néztem? Ausztria meg nem annyival olcsóbb, h érdemes legyen érte menni, vagy a posta miatt izgulni.
De minden ezirányú segítségnek örülnék............ -
Dare2Live
félisten
párkép
[link] hát nemvagyok elragadtatva.
ha uannyiért kapnám meg boltba én akkor is az fz5öt választanám pedig ugye g7 nemkevéssel drágább.
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
A RAW hiányát nemtudom énse megbocsátani egy 120K+os canon G nél ez a minimum.
Ezígy nemjelenthető ki, hogy a régiek jobbak pl stabi hiánya miatt, ellenben az tutifix, hogy egy FZ5öt lecserélni egy G7re na ott nemtudom milyen előrelépést vár... talán video de azért kiadni ennyi pénzt....
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
-
Fryskitt
addikt
Hát éppen nem akarok drágát. Sajnos, nincs ilyesmire pénzem. És profi sem vagyok, a RAW nem létkérdés. Így viszont az A710 IS is jónak tűnik. Esetleg a DiGiC III? Elvileg egy új firmware-nek jobbnak kell lennie a réginél. Na meg a 10 megapixel is túl soknak tűnik egy akkora lapkára. Szívem szerint vennék egy D50-est, csak hát az obikra sem nagyon futná már.
-
Fryskitt
addikt
Sziasztok!
Fénygépezőgép vásárlás előtt kérdezném, hogy az új G7 megéri-e az árát, összehasonlítva pl. a Powershot A710 IS géppel, vagy az S3-assal, nekem úgy tűnik, hogy a fémház és a 10 mpixel nem ér meg ekkora árdifferenciát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Apple iPhone 15 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus Evolveo 450W
- 205 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (FOGLALVA)
- Samsung Galaxy A12 /64GB/Független/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

talatam 0,5, illetve 0,45-ost, talan megprobalom majd azokat. Ti mit vennetek az eredetit vagy no noname-et?

Utcára jobb a jellegtelensége, és az optikai keresője miatt. De hát kinek a pap, kinek a papné...

meg az is kár, hogy egy nulla nem maradt le az árából...
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5.PHotóstalálkozó !!!

Igyekszem. 
![[kép] [kép]](http://www.canon-europe.com/Images/13_394558.jpg)