Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) tvamos válasza kardhal2 (#1250) üzenetére


tvamos
nagyúr

Az M egy doglott rendszer, nem tennek penzt bele.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1252) p_adam válasza tvamos (#1251) üzenetére


p_adam
addikt

Nagyon nem is lehet, így ez különösebben nem gond. ;)
Persze én megpróbálnék először levadászni egy Sigma 150-600 C obit, és utána megnézni, hogy melyik vázzal lesz viszonylag kényelmes a használata.

(#1253) Terka0812 válasza kardhal2 (#1250) üzenetére


Terka0812
csendes tag

Szia!
Ha az anyagiak nem engedik meg, hogy egy használt R... vázat tudj venni, és nem akarsz DSLR-be bele invesztálni, akkor egész jó vétel lehet. Persze ha nem zavar, hogy az EF és EF-s objektívekhez adaptert kell használnod. Bár a fent leírt R-es vázakhoz is adapter kell, ha nem RF obikat akarsz használni.
Az hogy a "rendszer döglött" az nem jelenti azt, hogy ne lenne neked egy jó vétel használtan. Mindent megtalálsz hozzá ami kelleni fog a természet fotózáshoz, akár a használt piacon is.

(#1254) duni84 válasza Terka0812 (#1253) üzenetére


duni84
aktív tag

ezt akartam én is írni, hogy ha nem munkára használja az ember, akkor a használható szenzor és AF miatt végtelen ideig lehet kombinálni a használt EF/EF-S piacos, meg a kínai 3rd party objektívekkel és fizikailag még így is kisebb lesz a végeredmény a hátizsákban/dzseki zsebben (pl egy 22mm pancake-kel), mint egy EOS Rx

#metszéspontok

(#1255) tirszin válasza kardhal2 (#1250) üzenetére


tirszin
senior tag

Nehéz így megmondani, hogy nem nem tudunk semmit az előéletedről, hol tartasz a fotózásban. Nem mindegy, hogy fél éve kezdtél el foglalkozni vele, vagy már 10 éve gyűröd egy DSLR-el.
Végigteszteltem az összes Canon MILC-et. Az M50 nagyon zajoska szenzor és lassú követő AF. Már egy kocogó ember tempóját sem volt képes lekövetni hátracsúszás nélkül.
Én tennék még hozzá, és egy RP-t vennék inkább ilyen célra. A minőségéhez képest nagyon alul van árazva, jobb vétel természetfotózáshoz.
A kis akkuja mondjuk egy vicc, de egy markolattal duplázható, és a többi szempontból jól használható kis váz. :) Mi sport/rendezvényes munkákákon is dolgozunk vele.

[ Szerkesztve ]

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#1256) adlersson


adlersson
aktív tag

Most próbálom szokni a Camera Connectet. Örömmel tapasztaltam, hogy BT-n keresztül a fényképező képes a telefon GPS-t használni, viszont ez a funkció tényleg csak BT-n keresztül érhető el, vagy én vagyok madár?

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#1257) arn


arn
félisten

Fuji rendszerrol valtanek, egyelore az egesz rendszer r6 + 35 1.8 + 50 1.8. Sokat tikitakiztam a sony-nikon-fuji kozott, de a rendszer ar es kompaktabb meret jobb volt most canonon.

Az 50es az arahoz kepest nem rossz, de a 35ost a reviewban szeretik, en meg nem vagyok kibekulve a kepevel, az egesz olyan feeling, mintha egy nem tul jo zoom lenne. Sok a ca, lerekeszelve sem igazan latok valtozast elessegben.

Csak egy varosi setan voltam tesztelni, pl a stab hogy befolyasolja a dolgokat? Sose volt meg ibis+obi stab rendszerem, ibises is tiz eve utoljara (oly m5). Erdemes kapcsolgatni az obin?

Meg mik az altalanos tapasztalatok az 50eshez kepest? Ha hasonlo, lehet visszakuldenem egy masik peldanyert. Nincsenek nagy elvarasaim az ar es meret mellett, de ennel tobbre szamitottam.

Allvanyt nem hasznalok, vhol epp a fejlettebb fokusz es ibis volt a masik dolog, ami a canon fele huzott. A stab tenyleg zsenalisan hatekony.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1258) arn válasza adlersson (#1256) üzenetére


arn
félisten

Ez nem zabalja a telo akkut? De amugy hogy kommunikalna?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1259) adlersson válasza arn (#1258) üzenetére


adlersson
aktív tag

Nem annyira, legalábbis eddig nem tapasztaltam kirívó fogyasztást. Nyilván a GPS + BT / WiFi jobban eszi az akksit, nálam nagyobb gond volt, hogy esetleges az adatátvitel, annak ellenére, hogy rögzítettem az appot, hogy az Android ne lője ki.

Azért kérdeztem, hogy a GPS tényleg csak BT-vel érhető-e el, mert így bizonyos funkciók nem érhetőek el az appban, csak WiFi-vel. WiFi-n viszont nem megy a GPS.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#1260) Theon válasza Joco_77 (#1217) üzenetére


Theon
csendes tag

Esetleg itt szétnézhetsz az eső ügyében:
[link]

Én még nem használtam ilyeneket, de mások talán tudnak tapasztalatot írni róluk...

(#1261) Laby


Laby
senior tag

Sziasztok!

Van itt valaki aki 5D Mark III-ről váltott EOS R-re? Ha igen, akkor szívesen kérdeznék 1-2 dolgot üzenetben.

Motorsport fotós ismerősöm 5D Mark III-at ajánlotta főképp, de az EOS R-ről sem mondott rosszakat. Használtan nincs olyan nagy árkülönbség köztük. MILC vonal nagyon vonz, és jóval fiatalabb gépek is, így kicsit arra húz a szívem.

Egyedüli ami a MILC ellen szól számomra, azok az RF objektívek árai.
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektívet szeretnék venni, és így adapterrel használnám, amiről több helyen olvastam, hogy nem okoz semmi hátrányt?!

Van egyéb hátrány ami sport fotózáshoz az EOS R ellen szól, 5D Mark III-hoz képest, a masszív, mindenálló testen, akkuidőn kívül?

:R

(#1262) JohnyBlue válasza Laby (#1261) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Halihó,

Tökéletesen fog működni az adapterrel a kiszemelt obi ;)

Aksi időben sem olyan borzasztó az R. Fesztiválos fotózós-pörgős melónál simám hozta az 1500+ képet is (persze két aksival a markolatban) (pont van egy eredeti markolatom eladó :D )

Sportra nem igazán használtam de ami mozgott azt mindig el tudtam vele kapni. Az öddével is mindent el lehetett kapni de nem volt mindig éles :D

Ami hiányzott az erről az a szerencsekerék :D Ja és ha teheted akkor control ringes adapter vásárolj ;) ( isot rányomatod és vigyor lesz :D )

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1263) PuMbA válasza Laby (#1261) üzenetére


PuMbA
titán

Az EOS R nem sportfotós váz, így érthetetlen számomra, hogy miért merült egyáltalán fel :) Nem árt tisztában lenni a Canon gépek hierarchiájával és hogy melyik gépet mire szánják, mert ez pontosan kiderül a Canon oldalán található információkból. Ennek nézz utána. Canon MILC-ek között a sportfotós váz az R7, R6, R6 Mark II, R5 és R3. Sima R6-ot találhatsz nagyon jó áron használtan.

[ Szerkesztve ]

(#1264) p_adam válasza PuMbA (#1263) üzenetére


p_adam
addikt

[link] Csak tisztában kell lenni a korlátaival, azon belül teljesen jó, sok 'sportfotós' váznál használhatóbb...

(#1265) JohnyBlue válasza p_adam (#1264) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Így igaz.

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1266) PuMbA válasza p_adam (#1264) üzenetére


PuMbA
titán

Lehetséges, de nekem nem sportfotós váz az, amit profi sportfotósok nem használnak elsődleges vagy másodlagos kamerának :) Az EOS R 5 fps-ével lehet küzdeni például jégkorong esetén, mert szinte egy képen se lesz rajta a korong, olyan gyorsan mozog. Én próbáltam 6 fps-sel és 10 fps-sel jégkorongot fotózni. Előbbivel nagyon nehéz, utóbbival jóval könnyebb, de mindenki úgy szenved, ahogy akar. Ebben nem akadályozhatom meg.

[ Szerkesztve ]

(#1267) Laby válasza PuMbA (#1263) üzenetére


Laby
senior tag

R7-ről indultam, aztán lebeszélt, hogy akármit mondanak a tesztek meg a leírások élesben egyáltalán nem volt vele jó tapasztalata. Sokkal alkalmasabbnak érzi az 5D Mark III-t. Eléggé király képeket készít, nagy eseményeken, látva a képeit tanácsosnak gondolnám elfogadni a tanácsait. Így elkezdtem 5D Mark III-ket nézegetni, de közben olvastam, hogy az EOS R gyakorlatilag 5D4 MILC köntösben. Úgy éreztem, akkor lehet hogy most megjöttem. Nem tudom mitől nem sportgép, ha az AF elvileg jóval jobb is, mint az 5D4-ben, szenzora ugyan az, akkor mitől lesz valami alkalmasabb sportfotóra?
FPS-ben vannak jobbak, de nem a legfontosabb szempontom, hogy ezt a speckót kimaxoljam.

Kicsit kezdek begolyózni, hogy ahány ember, ahány teszt, ahány videó, annyi féle különböző vélemény, és mindenki nagyon határozottan állít egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat, és akkor próbáljak okosan dönteni... ;]

[ Szerkesztve ]

(#1268) PuMbA válasza Laby (#1267) üzenetére


PuMbA
titán

" hogy az EOS R gyakorlatilag 5D4 MILC köntösben. "

Ez nem jelenthető ki. Valamiben jobb, valamiben rosszabb.

"Kicsit kezdek begolyózni, hogy ahány ember, ahány teszt, ahány videó, annyi féle különböző vélemény, és mindenki nagyon határozottan állít egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat, és akkor próbáljak okosan dönteni..."

Ezért mondtam, hogy jól választani elsőre nem biztos fogsz, mivel nincs tapasztalatod :) Más nem fogja megmondani neked, hogy mi lesz neked a megfelelő. Ezt csak gyakorlattal fogod megtudni. Én az R7-tel indulnék, aztán majd kiderül a használata közben, hogy mi lenne számodra a legmegfelelőbb váz. Sportfotós váz szerintem az, ami tud minimum 10 fps-t, van benne két kártya hely, jó a fókuszrendszere és kényelmes kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#1269) p_adam válasza PuMbA (#1266) üzenetére


p_adam
addikt

Az eredeti poszt arról szólt, hogy adott kereten belül vázat keresünk adott objektívhez.
Ettől még később lehet váltani a másik modellre. (Egyébként meg kb. felesleges.)

(#1270) tirszin válasza Laby (#1261) üzenetére


tirszin
senior tag

Szia, egyik sem sportfotós váz, de az 5D mkIII már olyan gyors, hogy még ma is használjuk sportfotózásra.
Az R-t próbáltam, sajnos nagyon lassú az autofókusza éa a keresője is, nehéz vele sportot fotózni, 1-2 hónap próbálgatás után el is adtam. R6 lett utána, az már rgész jól használható sportra.
Az EF 70-200mm f/2.8L IS USM is jól működik az R6-on nálam.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#1271) tirszin válasza PuMbA (#1266) üzenetére


tirszin
senior tag

Igen, lassú az R ilyesmire.
Amikor svenkeltem vele a motorosokat, akkora black szünetek vannak a keresőben, hogy szinte leheteteln volt rendesen követni a mozgásukat. Nem tudtam tartani a kompozíciót. Hol túl előre sikerült komponálni, hol a kép jobb szélére.
Amikor felfogtam, hogy rossz helyre sikerült a kompozíció, mindig rángatások lettek belőle, hogy korrigáljak. Szóval még a svenk sem sikerült vele.
Valamennyire meg lehet szokni, hogy ilyen kevés infó alapján komponálsz, de nagy szenvedés az biztos!
Én inkább eldatam, az R6-al 2x könnyebb dolgozni.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#1272) tirszin válasza Laby (#1267) üzenetére


tirszin
senior tag

Hiába az 5D4 Milc változata az R. (Persze képminőségben ok is.)
De az R egy Milc és sajnos eléggé a fejlesztések elejéről.
Az autofókusza teljesen más elv, mert a szenzoron fókuszál, az 5D pedig külön egységgel!
Szóval az autófókusza az R-nek még igen lassan követ, nem képes tartani egy futó embert sem, ha szemből közelít feléd.
A keresőjében pedig olyan nagy szünetek vannak, hogy nem tudsz majd vele pontosan komponálni, ha gyorsan mozog valami keresztben.
Az 5D III-tól felfelé ezek már nem problémák, de az R gyenge sajnos és firmware-el sem tud javulni. Pedig nagyon szép képe van, az R6-omat simán verte. De ha szívás használni, hiába a szép kép.
Egyébként eladom a tartaléknak tartott 5D III-m, már egy RP van pótváznak helyette. Keress meg, ha érdekel.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#1273) Laby válasza tirszin (#1271) üzenetére


Laby
senior tag

Svenkelni szeretek a legjobban, úgyhogy ez a hozzászólás most nagyon kellett nekem a döntéshez.
Lehet maradok akkor az 5D3 választásnál, aztán később ráérek majd R6 irányba elmenni.

(#1274) PuMbA válasza Laby (#1273) üzenetére


PuMbA
titán

Még mielőtt letennéd a voksod, gondold át, hogy milyen objektíveket kell beszerezned, ezeknek az ára és hogy akkor pontosan mi lesz a felszerelésed gyujtótáv tartománya. Ezután pedig, hogy ezek elegek lesznek-e arra, amit fotózol :) Az R7 például 112-320mm-es obit csinál a 70-200-ból, így sokkal kevesebb pénzből, kevesebb obiból ki tudod alakítani az objektívparkod. Szintén jóval olcsóbban beszerezhető egy EF-S 10-22mm, ami ad neked egy 16-35mm-es tartományt f/4-gyel.

[ Szerkesztve ]

(#1275) tirszin válasza PuMbA (#1274) üzenetére


tirszin
senior tag

Igen, de a zajoska R7 nekem pl. sosem volt szimpatikus. Inkább 5D 3-at vettem anno az 1D mellé.
A tele gyújtótávról:
Ha motoron ülök, vagy egy bringaversenyen lábról fotózok, nálam pl. egy 50-150mm gyújtótáv lenne használhatóbb (ami sajnos nem létezik). De a legjobb egy 35-150mm lenne, ami szintén nincs a palettában.
Szóval a 200mm még fullframe-en is feleslegesen sok általában, de a 70mm pedig sokszor nagyon szűk. Így marad, hogy két vázat cipelsz magadon. :( A 24-70 vagy 17-40 a másik, de az ritkán kell.

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#1276) t.imi válasza Laby (#1261) üzenetére


t.imi
addikt

Hálózati feszültségnél el tudsz hozni R vázakat, akár 1 napra is, némi kaució + bérleti díj. R5, R3, R6mii. Nem túl olcsó, de jobb, mint egy rossz vásárlás.

(#1277) tirszin


tirszin
senior tag

Van most 15% tavaszi akció R6 Mark II-re. Így bruttó 1019907 Ft-ból kijön a váz.
ÁFA-t visszaigényelve az nettó 803e.
Tud valaki jobb ajánlatott R6 Mark II-re?

Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto

(#1278) Joco_77


Joco_77
aktív tag

Sziasztok

Lenyugodtam R8 al kapcsolatban maradok az R10emnél jó az nekem természetjáráshoz + gombázáshoz. Viszont objektív téren nem higgadtak le a vágyaim :D EF-EOS R Kites adaptert kaptam hozzá, tehát a kérdésem az hogy melyik Objektív típus az ami rámegy erre az adapterre és olcsóbb mint az RF-S es OBI (tehát nincs "kedvem" 200 ezret fizetni egy RF-S 18-150mmes objektívért de szeretném minimum ~150 mmt (annyi már a páromnak is elég szokott lenni... :D ).
Köszi a választ előre is.

(#1279) wms válasza Joco_77 (#1278) üzenetére


wms
senior tag

Bármelyik EF, EF-S objektívet rá tudod tenni az adapterrel. Hogy milyen gyújtótávolságra van szükséged azt csak Te tudod eldönteni. :K

(#1280) Picturemaker válasza Joco_77 (#1278) üzenetére


Picturemaker
őstag

Üdv!

Esetleg Sigma 18-200 C.
"Utazósok" közt elég jó.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#1281) Joco_77 válasza wms (#1279) üzenetére


Joco_77
aktív tag

Köszi szépen. Ezt 100 körül látom és nagyon dícsérik a hozzászólások:

Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom

Webshop címét nem tudom szabad e linkelni így inkább nem.
Viszont én nem nagyon értek még a fotózáshoz, persze már vannak dolgok amik tisztulnak , de.....ezzel ha távolban lévő állatokat (őz, vaddisznó, szarvas, esetleg 1 helyben ülő madár) szeretnék fotózni(nappal) megfelelő? "Gyanúsan olcsó". Számomra megfelelhet szerinted az említett célokra?

(#1282) wms válasza Joco_77 (#1281) üzenetére


wms
senior tag

Megfelelőnek megfelelő, de túl nagy minőséget ne várj tőle. Ami a megfizethető kategóriában van és a képminősége is elég jó az a Canon EF 70-300mm f/4-5.6 Nano Usm. Az új ára nem kevés, de alig használtan 150 körül szokott lenni.

(#1283) Joco_77 válasza Picturemaker (#1280) üzenetére


Joco_77
aktív tag

Köszönöm nekedis.

(#1284) t.imi válasza Joco_77 (#1278) üzenetére


t.imi
addikt

Ha van ef-r adaptered, 18-135 IS USM. Állítólag kicsit jobb képminőség mint az IS STM és gyorsabb az AF is. Bár, jó pár éve olvastam róla, lehet rosszul emlékszem.
Az utolsó Sigma 17-70 elvileg kompatibilis az RF vázakkal. Rövidebb, de fényerősebb mint a 18-135.

(#1285) vegyszer válasza t.imi (#1284) üzenetére


vegyszer
addikt

A kompatibilitás elvileg kötelező lenne. Hiszen ha EF vászon jól működött egy ovi, akkor elvileg egy másik, vele kompatibilis bajonetten is kutya kötelessége ugyanolyan jól működni.

Ami igazán bosszantó lehet, hogyha az elveket az ember a gyakorlatban nem tapasztalja meg.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1286) t.imi válasza vegyszer (#1285) üzenetére


t.imi
addikt

Elvileg igen. Vettem egy Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II LD-t. Meg sem nyekkent az R10 vázon. Visszavittem, R6-on ment gyönyörűen. Bosszantó volt, hogy mégsem lesz 2.8-as üvegem, csak az über világos 4.5-6.3 :DDD
Rá pár héttel jött egy frissítés R10-re, lehet az segített volna.

[ Szerkesztve ]

(#1287) Mephike


Mephike
senior tag

Sziasztok! Tervezem, hogy upgradelek egy Canon R8-ra. Van itthon több obim is.
A neten rengeteg helyen olvasni, hogy a Canon a 3rd party objektív gyártókat bannolta, és nem lehet használni ezeket az obikat ezeken az új gépeken. Ez nem lenne gond, mert az üvegeim többsége Canon, azonban van két régi kedvencem, egy Tokina és egy Tamron, amit persze ki tudok váltani, de már régóta úgymond velem vannak. Mire számítsak, búcsúzhatok ezektől az obiktól ha gépet váltok?
Köszi a választ!

(#1288) Picturemaker válasza Mephike (#1287) üzenetére


Picturemaker
őstag

Üdv!

Adapterrel a legtöbb megy rendesen.
A "bannolás" arra szól, hogy nem gyárthat senki RF bajonettes objektívet.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#1289) Mephike válasza Picturemaker (#1288) üzenetére


Mephike
senior tag

Ohh, szuper, bíztam benne, hogy hasonló választ kapok! :R

(#1290) arn válasza Picturemaker (#1288) üzenetére


arn
félisten

Erdekes, mert letezik.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1291) Picturemaker válasza arn (#1290) üzenetére


Picturemaker
őstag

Tudtommal talán a 7artisans csinált eddig csak (ezt láttam eddig).
A Dpreview-n volt egy interjú valami Sigma nagyfőnökkel, hogy hetente környékezik meg a Canon-t, hogy engedje gyártani.

Nem olvastam végig:
[link]

[ Szerkesztve ]

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#1292) arn válasza Picturemaker (#1291) üzenetére


arn
félisten

[link]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1293) Picturemaker válasza arn (#1292) üzenetére


Picturemaker
őstag

Ha jól látom ez mind manuális.
AF-es nincs.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#1294) arn válasza Picturemaker (#1293) üzenetére


arn
félisten

De van :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#1295) Picturemaker válasza arn (#1294) üzenetére


Picturemaker
őstag

Ja, most végignéztem. Egy darab csoffadt samyang van. Ez a kivétel ami erősíti a szabályt. Akárhogy szőrszálhasogatsz, azok a gyártók akik számítanak (Sigma, Tamron) nem kaptak engedélyt. Ennyi. A többi a felhasználási százalékot nézve hobbi.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#1296) vegyszer válasza Picturemaker (#1295) üzenetére


vegyszer
addikt

[3rd party RF-mount lenses]
Van még pár másik obi is a listán. Bár igaz, hogy a lista elég kurta.

Bizton okkal történik ez is.

Az EF-M vonal se volt sokkal jobb. KB ugyanennyi obi volt mástól. De azok közül az AF sem volt általános. Bár nekem pont 7.5 mm kellett. Ott ez nem komoly problémát okozó téma.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1297) nrbx


nrbx
tag

Hello, milyen objektiv ajanlott M50 mark II-re, ami megfelelne belterben csaladi videok keszitesere? Mennyire lenyeges a kepstabilizator? Szimpatikus lenne a EF-M 22mm, ebben viszont nincs. Jo lenne olyan objektiv, ami kicsi (elfer barmilyen taskaban - kulteri hasznalat), nagy fenyero (belteri hasznalat vaku nelkul) es megfelel benti csaladi videokra.

(#1298) adlersson


adlersson
aktív tag

Merő kíváncsiságból kérdem, hogy kinek milyen jellegű objektív(ek) hiánya fáj leginkább a jelenlegi natív RF kínálatból?

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#1299) Mephike válasza nrbx (#1297) üzenetére


Mephike
senior tag

Az általad írt 22mm-es az egyik legjobb M-es obi. Rengeteget videózok és sokat használom. Jó a fényereje, kicsi a súlya és a mérete, tökéletes pár az M50-hez.
Mivel így se a fényképező, se a az obi nem lesz nehéz így pl egy Ronin-SC is elég hozzájuk.
Bár azt mondom ha családi videókat csinálsz csak, oda bőven jó szabad kéz is, ha jó érzéked van.

(#1300) Mephike válasza adlersson (#1298) üzenetére


Mephike
senior tag

Az előbb említett M-es 22-es obit szándékozom cserélni, valószínű az első vételem a CANON RF 35mm f/1.8 Macro IS STM lesz. A fő szempont, hogy kicsi lesz ennek is a súlya (305gramm), illetve az a macro funkció amit tud nekem elég lesz majd a videóimhoz.
HA valaki profi mást ajánl szívesen meghallgatom!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.