Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Tök érdekes, hogy hogy látjuk. Elolvasva a listát én azt hoztam ki, hogy ezek kb. a Legónál is megvannak és nem igazán más összességében a minőség.

(Igazából aztán te is írod, hogy műanyag, plexi, karc, matrica... előfordul bárhol...)Ami valós különbség lehet, pl. a figura a leírás alapján - meg amit látok néha ali-s képeken. Ezt már mérlegelni kell, szerintem van ahol számít, van ahol nem. SC-nél pl. nekem tök mindegy, az autó a lényeg. Ha nem adnak hozzá az is oké. Ha adnak és sokkal jobb a minősége, nekem pl. a desing sem jön be ha nem 100% Lego forma, hanem eltér. (Pedig a licensz miatt ezek az elsők ahogy látom amiből más formát illene gyártani...) Nekem a többi gagyi, a Lego figurára áll rá a szemem.

Egy olyan készletnél ahol egyedi figurák vannak, pl. egy Home Alone, ott már számítana a figura is...A 8k/verda nyilván nem megérős mert ennél olcsóbb a Lego.
A 4k-s ár már szerintem bőven elfér.
Nálam a már korábban említett 2 próbakészleten (Bookshop, Creator Mustang) felül csak pár Technic alkatrész van, még abból az időből amikor azokat vagy nem lehetett kapni sehol, vagy aranyárban. Pneumatika, nagyobb elemek... (azóta van belőle eredeti is).
Ritkán nézek rá más márkára, de azt látom, hogy itt is erősen bejátszhatott az infláció/egyebek, mert nagyon mozogtak az árak. Amikor én vettem akkor kb. 30-50%-os árat jelentett az eredetihez képest és minőségben nem, vagy alig volt eltérés. Azóta már láttam olyat, készletben és alkatrészben is amikor 10-20%-kal olcsóbb egy akciós Lego árnál, alkatrész esetleg drágább is konkrétan. Majd jött a Lego áremelés és most megint van talán érdemi árkülönbség, de változó, alkatrészben nem olyan jó a helyzet.Így erősen mérlegelendő mi éri meg. Az biztos amit írsz: ha valami más forrásból már nem elérhető és/vagy aranyáron adják mert kifutott.
A másik a mennyiségi kérdés. Amikor szétnézek és van még 8-10 modular ami tetszene, ott már nem kell kifutott árakon sem számolni, hogy agyvérzést kapj. Webshop legjobb árakon összeadva is húzós.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- E-roller topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest