Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

Üdv ismét. Tegnap nem sokat tudtam haladni az építéssel, mert egyéb dolgaim akadtak, mindössze az ötödik zacskó felét-kéthardmadát sikerült csak befejeznem. Elkészült a kamion elején lévő hűtőventillátor, felkerült rá a forgórész, valamint a fülkét emelő pneumatikus rendszert is be kellett építeni.

Szerintem a képen nagyjából érzékelni lehet, mennyire bonyolult a pneumatikus rendszer, a csövek első látásra össze-vissza kígyóznak, de a színek miatt meg lehet különböztetni a két részt, amiből felépül. A fekete csövek az emelő, míg a szürkék a süllyesztő levegőáramlásért felelnek. Sajnos még mindig nem készült el teljesen a rendszer, látható, hogy a felfüggesztés munkahengerei alul nincsenek bekötve.

Azok majd később következnek, mikor elkészül a fülke alja, és mielőtt nekifognánk a kabin felépítésének, még az alváz alsó része fog burkolatot kapni, valamint a pneumatikus rendszer akkor lesz befejezve. Remélhetőleg ki is lehet majd próbálni, mielőtt felkerül rá a fülke többi része. Remélem azt is, hogy a hibás munkahenger nem fogja meggátolni a működését. Már intézkedtem a pótalkatrész beszerzéséről, de az beletellik jó pár napba, addig jó lenne, ha kibírná valahogy.

Direkt olyan helyre szereltem be a hibás munkahengert (A kerék mellé, kívülre), ahol könnyen ki lehet majd cserélni, ha megérkezik a pótalkatrész. Mindössze le kell húzni majd róla a két pneumatikus csövet. Alul és felül is csak egy-egy kék pin tartja, simán le lehet majd húzni oldalra, betenni a másikat, és visszakötni. Szóval szerintem lesz annyi hely, hogy még akkor is ki tudjam cserélni, ha teljesen elkészül a kamion. Miután a pneumatikus rendszer elkészült, elkezdődik a fülke (kabin) építése, amit majd fel fognak emelni a munkahengerek, hogy így hozzáférjünk a motorhoz.

Kíváncsi leszek, sokan panaszkodtak erre a részre, hogy a fülke súlyát nem bírják el a munkahengerek, nem tudják megemelni, vagy, ha sikerül is, eltörnek bennük a mozgó részek. Állítólag a javított kiadásban ezeket kiküszöbölték, nekem pedig már ilyen van, szóval elméletileg jóknak kell lenniük. Kiderül. Nem fogom sokat próbálgatni, az biztos, de egy fotó erejéig jó lenne felemelni a fülkét majd, remélem, legalább azt kibírják. Utána már nem nagyon lesznek használva. Egy picit felemelve lesz a kamion kiállítva, mert alapállapotban nagyon alacsonyan ül, de nem kell sok, pár milliméterről lesz szó.

Úgyhogy, eddig sikerült tegnap eljutnom. Az ötödik fázisból még a kamion első burkolása van hátra, az első fényszórókkal, lökhárítóval, hűtőráccsal, egészen a fülke aljáig. Utána elvileg kezdődik az alváz alsó burkolata, valamint a pneumatikus rendszer véglegesítése, így végre kipróbálhatom a rendszert majd működés közben is. Mivel a fülke még nem lesz rajta, most biztos bírni fogja, ez a része majd a későbbiekben lesz érdekes, amikor teljesen elkészül a komplett fülke is.

Ma megpróbálok legalább odáig eljutni, hogy a pneumatikus rendszert ki tudjam próbálni. Meglátjuk, sikerül-e. Kapkodni sem akarok, mert a Yangwang U9-nél is, az utolsó fázist picit kapkodva kellett befejeznem, ami rontotta az élményt. Itt nem akarok így járni, ha nem sikerül befejezni, akkor majd jövő hétvégén megcsinálom. Rossz lesz ugyan, nem szeretem félbehagyni a szetteket, de még egyszer kapkodni sem akarok, szóval majd minden úgy lesz, ahogy sikerül. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés