Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
uraga
csendes tag
válasz
Chipi333
üzenetére
Ismerem az összes rendezést köztük a quicksortot is mert ezelőtt, már 4 másik hibrid rendezést megvalósítottam amiben benne volt a quicksort is egyikben.
DE!
A leírás azt írja equal-sized bins! Az equal sized az azonos méretű. ha választok véletlenszerűen pivot elemeket és szétdobálom közöttük, baromira nem biztos hogy equal sized -ok lesznek, és akkor minek kerestem meg a min és max elemet. Itt olyan intervallumokra kell osztani amiben egyenlő számú elemek vannak, ez nem egy quicksort több pivottal, mert akkor azt írná.
-
uraga
csendes tag
válasz
Jester01
üzenetére
Igen, eddig én is eljutottam, abból ha az intervallumokat rendezed, nem lesz rendezett listád. Akkor sem ha a végén n elemszámú listában n darab intervallumod lesz. Max akkor lenne a végén rendezett ha még a rendezett intervallumokat összefésülnénk, ami igen hatékony de egy TimSort nevű rendezés sokkal jobban csinálja, szóval itt nem ez a lényeg. A lényeg ott lenne, hogy a min és max elemek közé úgy pakoljuk be az elemeket, hogy valamilyen csoportosításba kerüljenek mint a BucketSortnál pl 10-20, 20-30, 40-50- ig stb. Ezután az intervallumok rendezésével akár rekurzivan egy rendezett sorozatot kapnánk a végén. De mivel a leirásban az is szerepel hogy egyenlő elem számú intervallumokra osztja, tényleg nem értem hogy csinálja, hogy a végén rendezve is legyen az egész lista, ne csak az intervallumok.
-
uraga
csendes tag
Sziasztok,
Lehet nem ez a legmegfelelőbb topik, de gondban vagyok egy algoritmussal kapcsolatban. Van ez a spreadsort nevű hibrid rendezési algoritmus http://en.wikipedia.org/wiki/Spreadsort itt található a leírása. Na most a baj az, hogy a rövid kis leírásból nem lehet rájönni, hogy pontosan, hogy is rendezi ez a sorozatot. Alatta van egy gyönyörű C/C++-ban írt kód, ami elvileg a rendezés algoritmusa, de abból meg nem sokan értek, mivel java, C#-on nevelkedtem és itt jobbra balra bitshiftelnek ha jól látom. Az a baj, hogy nekem be kéne mutatnom, hogy hogy működik ez a rendezés, de nem értem egészen pontosan. Légyszi valaki aki jó C-ben vagy algoritmusokban vessen rá egy pillantást és magyarázza el nekem hogy működik ez az algoritmus.
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iOS alkalmazások
- Mesterséges intelligencia topik
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070
- Thinkpad L14 Gen4 14" FHD IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest