Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Gondolom a tíz elemű tömb definiálása és a tízszer három szám beolvasása nem okoz problémát az ellenőrzéssel együtt sem.
Egy adott koordinátahármas int-be pakolásához először mindegyiket az adott formára kell hozni, pl: if (x < 0) x = 0x80 | -x;. Ezután pedig bit eltolás művelettel egybe lehet őket tenni, pl: int step = (x << 16) | (y << 8) | z; -
cucka
addikt
• Az utasításokat egy int típusú, 10 elemű tömbben kell tárolni, az alábbi felépítésben: x előjele,
x6…x0, y előjele, y6…y0, y előjele, z6…z0 (minden byte egy koordináta előjele és hossza). A
Nekem csak ezzel a résszel kapcsolatban lenne egy kérdésem egy nálam szakértőbb emberhez: itt ugye egy 4 byte-on ábrázolt int változóban tárolunk 3 darab 1 byte-os számot, a trükk, hogy ezeket kell kinyerni valahogy. A kérdés igazából annyi, hogy hogyan lehet megírni ezt a programot úgy, hogy akkor is működjön, ha az adott gépen az int nem 4 byte-os, hanem több vagy kevesebb? (Mondjuk ha több, akkor az nem gáz, de ha kevesebb, akkor baj van).
Vagyis általánosan véve az a kérdés, hogy meg lehet-e mondani valahogy a fordítónak, hogy mi 4 byte-os inteket szeretnénk használni?Mod: Mondjuk a többiekkel ellentétben én nem kaptam meg ezt házi feladatnak, tehát a kérdés pusztán elméleti jellegű
Mod2: Amúgy ritka balf*szul sikerült megfogalmazzák a feladatot, főleg az idézett részt nézegettem sokat, amíg rájöttem, mi a túrót szeretnének.
-
Jester01
veterán
Hát ez elég szájbarágósan le van írva. Meg tudod mondani melyik rész okoz problémát?
Votyesz13: te meg lehagytad a feladatot. De a for az ciklus tehát ha valamit ismételni kell akkor használd. A switch meg csak egy felturbózott if amit akkor használunk ha azonos kifejezés különböző értékeit akarjuk vizsgálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest