- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
Két kis kezeddel, nekiállsz és megtervezed megépíted magadnak a hardvert.
Ennyire egyszerű..
Ott a nyáktervező csak vonalakat kell húzni....
Ami meg nem megy megkérdezi, mit hogyan kössön be.
Aztán ha elkészítette még mindig be tudja ide tenni, hogy ellenőrizzük, hogy nincs e elkötés.
Én is megépítettem 0 hozzáértéssel és sok segítséggel.
Ha nincs ennyi szorgalom akkor ne is haragudj, de felesleges elkezdeni.
Magamról tudom, hogy nagyon sokat kellett olvasnom minden egyes kis dolog után, hogy megértsem annak működését és még így is marad fekete folt.
Amit meg nagyon nem értek rákérdezek, még ha ostoba is a kérdés.Annyi előnye van, hogy van tapasztalata C programozásban.
Nekem az sem volt
-
buherton
őstag
Az uC-re úgy kell tekinteni, mint egy mezei digitális áramkörre kapcsolás tervezésnél. Ha speciális interfészeit akarod használni, akkor az adatlapban megtalálsz mindent. A legnehezebb a próba panel esetén, hogy mi kerüljön rá? Aztán a tervezés már nem probléma. Amit ajánlani szoktam az a 2-3 kapcsoló, 2-3 nyomógomb (természetesen Schmitt triggerelve), LCD kijelző, 2 7 szegmenses (ezt én shift regiszterrel szoktam meghajtani, amit aztán SPI-al hajtok meg), 8 LED, RS-232, I2C-s EEPROM, SPI-s hőmérséklet érzékelő, Egy LED az egyik PWM kimenetre, a másik PWM-re pedig egy Darlington-ba kötött transzisztor pár, 32 kHz-es kvarc az RTC-nek, egy poti az egyik ADC-re. Ha tud az uC USB-t, akkor értelemszerűen azt is kivezetm. Ahogy a kolléga mondta, minden uC lábat tüskesorozni kell. Ahogy látod ezenek a nagy része sima GPIO lábra kerül, csak az EEPROM, SPI és a soros port a speciális, mert azok kommunikációs lábakra kerülnek.
Tessék olvasgatni az adatlapokat.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G DS 8 + 128GB még gyári garanciával eladó!
- Ideapad Flex 5 16IAU7 2-in-1 16" FHD+ IPS érintő i5-1235U 8GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- 5 db Panasonic FZ-X1- Barcode ütésálló tablet- vonalkód olvasós (Nagyobb tétel rendelhető)
- DDR1, DDR2, DDR3 RAM bazár, 512mb-1gb-2gb
- Samsung 990 EVO Plus 2TB - 5 év garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó MacBook Pro 13 (M1, 2020) Ezüst / 8GB / 256GB Magyar bill. újszerű
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest