Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz don_peter #4644 üzenetére

Lattam a video elejet korabban, de nem erdekelt vegig:) Vagy nem ez volt, de a kutyudre emlekszem.
    Ja, akkor tenyleg 6 adatod van a kozepen is, ez nem volt vilagos.
    Hozzateszem, nem vagyok ilyen hardverkozeli programozo, az elso hsz-om is csak a tarolasrol szolt.
    Nem ertem mit akarsz osszevonni, megmondom oszinten... lesz x byte teruleted, arra rateszel egy olyan strukturat, amilyen illik az adatokra. Lesz benne char[] es lesz benne unsigned byte meg unsigned short. Nem ez lenne a trivialis? Vagy valamiert mindenkepp egy valamilyen tomb kene legyen?
    En me'g azt nem ertem, hogy ha rogton az elejen hogy lehet 2 VAGY 3 byte/char... feltoltod ugy hogy (karakteresen) #12 akkor honnan fogod tudni, hogy igy kell olvasni, es a 2 nem az utana kovetkezo adathoz tartozik es a #1-rol van szo? Raadasul 4 bitnyi adatrol van szo... fura, vagy tovabbra se ertem, nezd el nekem.
    Ha csak nagyon helyszukeben lennel, de a prog. hossza nem szamit, akkor a betuket tudnad me'g tomoriteni (mivel a billrol ha jol latom kb. 40 fele karaktert tudsz bevinni, az 6 bitbe befer; na de ezt oda-vissza konvertalgatni macera (kodterulet, hibalehetoseg...), es mindossze 4 byte roviditest ad 16 byte-nal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés