- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #6202 üzenetére
Nem az implementációról beszéltem. Nem tudsz olyan kódot írni, hogy az implementációban break(vagy continue) legyen. Ott valóban minden goto(és ha tovább megyünk a kész kódra, akkor jmp) lesz. Arról a forráskódról beszéltem, amit a user ír. A példádban erről:
for (int i=k; i>l; i+=m)
Itt a continue visszafelé lép a törzsből az "i+=m"-re. Míg a break csak előre lép, a törzs utáni helyre. break-el nem tudsz visszafelé lépni. A goto-val meg össze-vissza tudsz lépkedni(akár hátrafelé is ki tudsz lépni a ciklusból(aztán vagy újra belelépsz, vagy akkor már kihagyhatod a ciklust is). Pl.:
cimke_1:
//utasítások
for (int i=k; i>l; i+=m) {
//utsítások
goto cimke_1;
}Ilyent a break-el nem tudsz csinálni. Az, hogy az implementációban mi van, az más kérdés.
Szerk:
A break esetén megvalósul a szekvencia - iteráció elv. Szekvenciálisan mennek az utasítások, amíg egy ciklushoz nem érsz. A ciklus más dimenzió, mint a szekvencia. Viszont a break tartja a szekvenciát(hiszen előre ugrik. Tehát az iteráció előtt és mögött is megmarad a szekvencia. Persze közben lehet szelekció bárhol, de a példámat nem akartam annyira bonyolítani.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest