Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WhrlpoolMind: Amikor vízre oldódó festék van a vízautomata karján
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a válaszokat, Karma és shev7, azt hiszem, már nagyjából értem.

"magát a pointert sikeresen definiáltuk, 4 byte-ot kapott a stacken (vagy globálisan), mint egy átlagos változó. De ezt most felejtsük el egy pillanatra, mert irreleváns." És hogy is van tovább?

"Dehogynem. Amire meghívod a free-t, az felszabadul, az értékei érvénytelenné és elérhetetlenné válnak."
Mondjuk jelen esetben a példaprogramnál ez nem volt világos, hogy minek foglaltunk akkor helyet az adatoknak, ha utána rögtön az eltárolás után meg is szabadultunk tőle. Igaz, erre lehetne azt mondani, hogy mivel nem volt része a feladatnak az, hogy tovább tárolgassuk, és még csináljunk vele valamit, csak a szavakra darabolás.(#1413) shev7: "Ott a kovetkezo egyenloseg igaz: p[5] = *(p+sizeof(int)*5)" Ettől egy kicsit megijedtem, mivel pont nem ezt tanultuk, hanem azt, hogy azzal egyenlő, hogy *(p+5).
De látom később megbeszéltétek, hogy valóban az utóbbi a jó.
Itt viszont nem értettem az összefüggést: "ja es ezert indexeljuk 0-tol a tomboket C-ben" azzal, amit ezelőtt írtál.
Egyébként számomra az is újdonság volt, hogy lehet deklarálni úgy egy változót, hogy byte *p; . Ez mire jó ebben a formában? Még konkrét programban kevésszer láttam így deklarálva egy változót, de valamilyen szempontból nyilván hasznos lehet.Köszi nektek a türelmes válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple HomePod Mini fehér
- Lenvoo M70q / M90q Micro - Mini PC - Core i5 10400T / 10500T- 16GB DDR4 256GB NVMe SSD - több db
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProDesk 600 G6 mini - Core i5 10500T -16GB ram 256Gb NVMe SSD -gyári WIFI - számla is -1 év gari
- Eladó Hori Split Pad Compact (Switch)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest