- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
sztanozs #3711 üzenetére
if (10>(x1-r1||x1-r3||x1-r5)>-10 && 10>(y1-r2||y1-r4||y1-r6)>-10)
Ez biztos nem C++ szintaktika.Szintaktikailag biztos, hogy helyes, szemantikailag viszont nehezen tudnék olyan helyzetet elképzelni ahova ilyen kód kellene
Mit értesz az alatt, hogy x és r különbsége?
Talán vmi vektorból szeretne kivonogatni, de amúgy én sem értem.@KREE: kérlek jobban specifikáld a problémádat illetve kérdésedet.
Szerkesztés: közben látom megjött pontosítás.
-
pvt.peter
őstag
válasz
EQMontoya #3693 üzenetére
Mentségemre legyen, hogy ez egy 3rd party *.dll egyik callback függvényének a paramétere.Én is érzem, hogy eléggé fos megoldás...
Persze szebben is megcsinálhatták volna, pl. a paraméter legyen egy interfész amit a saját típusaimmal megvalósíthatok, utána kedvem szerint castolhatok. Vagy az interfészt megvalósító típusba becsomagolni a saját cuccomat.Az egyetlen egy talán még szép megoldás erre az, hogy két ugyanolyan callback szignatúra lesz csak más névvel, és adott feladat elvégzésére mindig beállítgatom, hogy melyik callback hívódjon meg.
Mindenesetre köszönöm szépen mindenkinek a válaszát
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Én is bedobnék egy témát
Egy void* típusú pointert hogyan lehet valid típusra castolni?
Tehát adott egy void* típusú pointer ami reprezentálhat több egymással semmilyen kapcsolatban nem álló típust ami szintén egymással semmilyen kapcsolatban nem álló interfész megvalósítása.
Hogyan tudom a valódi típusára castolni ezt a szerzeményt?
Jöhet bármilyen ötlet, amikre én gondoltam azok eléggé csúnyácskák voltak.Jelenleg nem tudok erre valid es relatív "szép" megoldást.
A kérdés az, hogy ti esetleg tudtok-e erre vmit?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Arra van vmiféle lehetőség, hogy egy
switch
utasításban levő ágakat megszámoljam fordítási időben és ha nem egyenlő egy bizonyos számmal akkor error -t dobjak?
Arról van szó, hogy van egyQMap<int, QString>
változóm amelyben <hibakód, hibaüzenet> -eket tárolok.switch
utasításban pedig adott egész szám alapján kérek le hibaüzenetet.
A probléma az, hogy ha nincs olyancase
ág amely alapján letudna kérniQString
-et aQMap
-ből akkor nem fog visszaadni semmit sem (default
ág, stb.).Emiatt elsősorban a
case
ágak számát szeretném ellenőrizni aQMap
méretével. Amennyiben nem egyeznek meg, akkor vmi baki van.Másodsorban a precízebb megoldás az lenne, hogy a
case
ágak feltételeit ellenőrizném le, hogy benne vannak-e aQMap
-ben kulcsként.Nyilván a fentebbi igényeket el lehet végezni unit tesztekkel is, sőt igazából ezzel kellene.
A kérdésem viszont most fordítási időre vonatkozna és vmi statikus assertes dolgot keresnék erre.
Előre is köszönöm a választ.
-
-
pvt.peter
őstag
Köszönöm a választ ToMmY_hun, Ereshkigal és tboy93.
Közben én is megtaláltam a "Bjarne Stroustrup The C++ Programming Language 4th edition" -t, elég jónak tűnik. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
C# -ban fejlesztek immár kb. 3. éve, viszont szeretnék áttérni C++ fejlesztésre.
A kérdésem az lenne, hogy mik azok a könyvek amik alapján a legrövidebb idő alatt illetve a legjobban el lehet sajátítani a C++ specifikus dolgokat?
Jelenleg ezt a könyvet olvasom:
[Benedek Zoltán, Levendovszky Tihamér - Szoftverfejlesztés C++ nyelven]Előre is köszönöm,
Üdv,
Peti -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy többféle Visual Studio releasenek kell a gépemen fent lennie.
Jelenleg a VS2012 Ultimate van fent a 3. frissítésével együtt.
Erre kellene telepítenem egy VS2008-at is.
A kérdésem: tapasztalt-e vki káros mellékhatást, hogy korábbi kiadású VS összeakadt a már meglévő újabb VS kiadással?
Google -el rákerestem erre a dologra és értelemszerűen először a korábbi kiadású termék telepítését ajánlják sorrendben, ami érthető is.
Vkinek volt már ilyennel kapcsolatban tapasztalata?
Tehát, akadt-e vmi gond, hogy VS2012-re ráhúzott egy korábbi VS terméket? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Eltudná nekem vki magyarázni (lehetőleg) példán keresztül a C++11 -es lambda függvényeket?
Miért érdemes használni illetve mikor?
Tlképpen bármiféle kézzelfogható példa jó lenne.Előre is köszi,
Peti -
pvt.peter
őstag
class A {
public:
void valami() { std::cout << "A"; }
virtual void virt() { std::cout << "A"; }
}
class B : A {
public:
void valami() { std::cout << "B; }
void virt() { std::cout << "B"; }
}És ha ezek helyett:
A b = new B();
b.valami();
B b = new B();
b.valami();ezek lennének:
A* b = new B();
b.valami();
B* b = new B();
b.valami();akkor is "A" illetve "B" íródna ki? Tehát nem befolyásolná az, hogyha heapen van létrehozva?
-
pvt.peter
őstag
mgoogyi: és modder köszönöm szépen a válaszaitokat, illetve a részletes példákat is.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
A virtuális függvények használatára tudna vki olyan példát mondani, ami megmutatná, hogy ténylegesen mi értelme van ezek használatára? Illetve milyen helyzetekben érdemes használni őket?
Köszi,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -45% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest