Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Davs

tag

válasz Dave-11 #1816 üzenetére

Ha ertesz angolul, akkor ajanlanam a Stanford egyetem programozas-eloadas triojat. Nem csak c/c++ van benne, hanem altalanos programozas, memoriarol es assemblerrol is van kicsit szo, hogy tudd mi folyik a hatterben..Youtube-on keress ra a programming methodology, programming abstractions es programming paradigms-re(ebben a sorrendben), mindharom playlist kb 25-28 ~50perces eloadast tartalmaz (nagyon jok, nekem nagyon tetszenek). A methodology a legkonnyebb, Java nyelven "tanitanak", de nem is igazan a nyelvet, hanem amolyan bevetezest a programozasba (kezdoknek valo). Az abstractions mar c++ orientaltabb, mindenfele sorting-algorithm-eket, adatstrukturakat taglal (array, vector,map, hashmap, binary search tree, queue, stack stb - ezekkel nagyon jo tisztaban lenni, hogy tudd melyik hol eros es miben verzik el). Aztan a 3. a programming abstractions (most nezem, kb 10. eloadasnal tartok). C-vel kezdi, nagyon ramegy a pointerekre, hogy megtalnuld kezelni a memoriat, aztan most kezdi kicsit az assembly-t, hogy kb tudd mi tortenik a hatterben pl egy i++ parancsnal, vagy egy funkciohivasnal, aztan lesz szo alap concurrecy-rol is ("parhuzamositas", szoval multithreaded alapok)..a harmadik elegge low-level szintu (hardver-hez kozeli). Amugy lattam meg MIT-nek is eloadasaint iTunes-on, de meg nem lestem nagyon belejuk..Amugy en is hobbiprogramozonak vallom magam, viszont fosuli utan ebbol szeretnek megelni.

Új hozzászólás Aktív témák