- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszos
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi, érdekes felhozatal....
EV6 mellé, második, munkábajárós autónak kerestem a páromnak én is, de olyan drága a használt, hogy elvetettük, marad a régi Poló...
Igazából nálunk érzelmi alapon a CX-3, CX30 lenne a befutó, szeretjük is a Mazdát, de túl sokat fogyaszt, ráadásul a 6-7 éves darabokat is úgy árulják, mintha aranyból lennének.
Ezért nézelődtünk utána Yaris, Corolla és C-HR vonalon.
A Yaris majdnem kicsi, a C-HR pedig egy hypolt kisautó valójában.
Hátul kicsi a fejtér, szélességben is sokkal nagyobbnak tűnik mint valójában.
Az ára szintén húzós, és ha már VW spórolás, elmondom, egy kurva hátsó könyöktámasz már nem jár a C-HR-hez sem.
Sőt, a holttérfigyelő is csak a fullos felszereltséghez elérhető.Szóval maradtunk a Corollánál, de mivel 3 hónap alatt sem jött össze (mi hibánk, csak ferdehátú, kevés km-es jöhetett szóba), ezért teljesen lefújtuk a beszerzést.
Amúgy a Suzuki nálunk is képben volt, konkrétan az 1.4-es hibrid verzió olyan 4-5 évesen.... De 5-6 millió, amihez teszek még másfelet és kapok Corollát 3-4 éveset....
Kétségtelen, hogy nem könnyű most jól dönteni.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egy jó Honda Jazz Crosstar
Abban nem lesz klausztrofobiaja az embernek. -
.Szaki.
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Fogyasztás szempontjából szerintem mindenképp érdemes a HEV irányba elmenni. Ezt egyelőre sajnos nem sok gyártó erőlteti, valamiért a PHEV sokkal jobban megy, de - ahogy Te is írod - a Toyota/Lexus, a Hyundai/KIA és a Suzuki is ad HEV típusokat.
Ezek közül valóban a Toyotáé a legkiforrottabb technológia, náluk kompromisszum a belső tér nem feltétlen optimális helykihasználása, a zajszigetelés (Én Suzukiból ültem át és az elején többször azt hittem, hogy valamelyik ablak le van engedve. Nem volt.), valamint autópályás gyorsításkor a már jól ismert bőgés. Ezt ki kell próbálni, hogy zavar-e valakit, vagy nem. Engem pl 34.000km alatt nem különösebben idegesített fel, de tény, hogy ha normálisabb szigetelése lenne, akkor még annyiszor se zavart volna, ahányszor most.
A Hyundai/KIA duó egy egészen más megoldást választott, e-CVT helyett egy 6 fokozatú DCT (duplakuplungos, VW AG nyelven DSG) váltó van az autóban és az 1.6 GDi motorokat hybridizálták. Ezáltal a bőgés ki van küszöbölve és a zajszigetelés is jobb szokott lenni. Egyébként a Kona mellett én a Niro HEV variánsát is megnézném, az is belefér az általad meghatározott keretbe.
A gyártás kint maradt Dél-Koreában.A Suzuki pedig egy harmadik utas. Van ugye a Swace, ami egy Suzuki emblémás Toyota Corolla és a Toyota angliai gyárából jön, és van a saját hybrid megoldása. A mild-hybrid manuális váltóval, valamint a HEV, amit a Vitara és az S-Cross kap meg. Szerintem Suzukit vagy a Toyota hybridjével, vagy pedig a Suzuki mild-hybridjével érdemes venni. A felár szvsz túl nagy a Suzuki-féle mild-hybrid és full-hybrid közt, fogyasztás terén a tesztek alapján kb 0,5l-t tud hozni maximum. Cserébe ráadásul a csomagtartó is kisautós méretű lett. Egyébként hagyományos autókhoz képest nem fogyasztanak sokat, de mondjuk hybridhez képest szerintem egyáltalán nem hanyattesős a ~6,5-7 literes fogyasztás. Sokkal kevesebbet nem tudnak enni, szemben a Toyota és KIA féle 3.9-4.5l körüli városi teljesítménnyel.
Szóval szerintem S-Crosson akkor érdemes gondolkozni, ha versenyben marad a VW. Ha maradnak a HEV-ek, akkor ott szerintem neki már nem osztanak lapot.
De ez csak az én hülye véleményem.
Én is úgy vagyok vele, hogy ízlésen úriember nem vitatkozik, de a BYD Dolphin mellett én sem tudok elmenni. Láttam élőben, az eleje értékelhetetlenül ronda, a belseje konkrétan ocsmány, a külseje pedig engem valamiért egy DS-re emlékeztet, de az is Wishes formában. Elhiszem, hogy valakinek tetszik, már csak azért is, mert engem is szeretnek ízlésficamosnak beállítani, de ez már nálam is túl megy egy határon.
Sok mindenen, de a belső dizájnon - megítélésem szerint - még nagyon kéne dolgoznia a BYD-nek. Az Atto3-é is katasztrófa.
-
Alaaf Pi
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Városon belül már volt szerencsém a Taigotoszhoz, lökném le onnan. Polo sokkal inkább élhetö szerintem.
-
bteebi
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Törpe??? (Vagy az ülés nagyon magas.) A haja felér majdnem a plafonig, a lábai pedig olyan hosszúak, hogy a bal lába konkrétan átlóg a jobb szélső ülésig.
Szóval szerintem pont hogy rossz volt a koncepciójuk.
-
mjani1172
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az előző Kona nem volt rossz, a mostani nekem sokkal kevésbé tetszik..Mind anyaghasználatban, mind külső, belső formatervben. Egy sivár olcsó műanyaghalmaz, élőben sokkal szarabb mint a fotókon. Egy igazán lélektelen valami.
-
gyuszos
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Azért egy felszereltebb villany Kona 12-13 ért nem elérhető szerintem.
Viszont kíváncsi lennék (tényleg és nem kötekedni akarok) mit találtál, miben gondolkodsz ennyi pénzért ami nem elektromos? -
.Szaki.
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igazából a Konának alig rövidebb a tengelytávja, mint a Corolla TS-nek, szóval ha nem mindenki két méter magas, akkor igazából nem hiszem, hogy rossz lenne a hátsó lábtér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A gyártás kint maradt Dél-Koreában.
Szóval szerintem pont hogy rossz volt a koncepciójuk.