Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• macilaci78

nagyúr

válasz mufi #93607 üzenetére

Főtaxi honlapon van tarifakalkulátor is. Alapvetően a díj két összetevőből áll: a megtett út hosszából és a megtételéhez szükséges időből. Forgalomfüggő azért, én késő éjszaka szoktam használni 3-5 alkalommal évente, akkor a kalkulátortól kb 5-10%-kal tér el felfelé nagyon max. Persze ilyenkor nincs dugó és a 16 km-es út mondjuk 25 perc. Csúcsforgalomban tud ez másfél óra is lenni, ilyenkor érdemesebb tömegközlekedni.

A BKK honlapon is vannak jegyárak, 10-es gyűjtő, átszálló jegy, 1, 3 napi jegy. A BKK app nekem nem jött be, de a google maps gyönyörűen hozza a tömegközlekedési lehetőségeket, még dirigál is, mikor szállj le, stb.

Látnivalók: Várkert bazár a budai oldalon, maga a vár, Citadella, innen is szép a kilátás, Duna, a város látképe. Pesti oldalon a Parlament kívül-belül, Pesti Vigadó, mellette a Vigadó tér (ezek a 2-es villamos vonalán vannak). Vannak nevesebb épületek, kastélyok, ahová be lehet menni, Il Baccio például, de úgy általában a Váci utca egésze. Állatkert, Tropicarium annak, aki még nem volt. Az állatkert szájtátósan több napos program is tud lenni, a Tropicarium ugyanígy egy erős óra alatt is meg tud lenni, így azt drágának mondanám.
    Van kultúra is, hangversenyek, színi előadások. RAM Kolosseum például a közelben van, szépen felújított művelődési ház, kényelmes székek, bőséges lábtér, nívós előadások.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

• GabN73

addikt

válasz mufi #93607 üzenetére

Jó helyen van, sok jó hely van a környéken, pl: Borssó, Costes, Pasta, Buddies Burger...
    Nem tudom, hogy csak az Aréna-szállás között akartok e közlekedni, de egy 4-es metróval olcsóbban kijöttök. (Kálvinnál van megálló, Keletiig elvisz, onnan 5 perc séta)
    Árban kb ugyan azok a taxik, bár szerintem a világ legmegbízhatatlanabb és legprimitívebb fajtájú emberek taxiznak BP-n. :U

Kálvinnál ott a Ráday utca, 1 megálló/gyalog 10 perc séta a Fővám, villamossal 2 megálló a Deák.
    Most hogy jeges a Duna, egy Duna korzó sétát mindenféleképp megejtenék (én a Március 15 tértől szoktam a Lánchídig gyalogolni) [főleg naplementekor, amikor kap egy kis színt is]
    2-es villamos végig visz a Fővámtól a Parlamentet megkerülve, a pesti rakpart mentén, kivilágítva egész szépen néz ki minden róla. [munkaidő leteltével érdemes várni, tömve szokott lenni :( ]
    Igazából mi érdekel, mit nem láttatok még, mit néznétek meg szívesen.

Éttermes rész: pénztárca szab csak határt, illetve, hogy mennyire mennétek messze érte. Fine dining is jó, vagy csak klasszikusabb, milyen konyha legyen stb.... :) A Kálvin környéke tele van jó hellyel, csak szét kell nézni, hogy mi érdekel. :K

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák