- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dipeti
senior tag
Teljesen változó a nyelvtudásuk. Van olyan aki éveket élt Angliában és gyengén beszél, van aki egyáltalán nem tud, van aki tökéletesen. Összességében azt kell mondjam, hogy eddig minden félévben volt egy-két tantárgy ahol megszenvedtünk már azzal is, hogy megértsük mit akar mondani hunglishül. Hála istennek a szakmaibb tárgyakat (programming I-III, database, digittech, java, operating systems) eddig olyan emberek tanították akik beszélték a nyelvet.
szerk. Egyébként idén kifejezetten sokan vannak angolon. Minél többen leszünk annál jobban fognak foglalkozni velünk.
-
dipeti
senior tag
Angolon vagyok NIK-en. Mi vagyunk a második évfolyam. Még senki nem jutott el szakirányig, ezért nem tudni mi lesz akkor. Egy biztos: egyetlen egy fog indulni nekünk, az sem biztos, hogy választhatunk. Sajnos csomó szakirányon nem tudnak angolul a tanárok. Legvalószínűbb, hogy robotika lesz. (A leginkább matekos és programozós szakirány a robotika.)
Ha felvennének angolra, de szakirányválasztáskor nincs olyan ott ami érdekel, vhogy át lehet menni magyarra?
Ugyanezzel a problémával küzdenek sokan. Ha olyan indul ami nem érdekli őket, akkor át lehet-e menni magyarra, ha esetleg ott pont indul az, amit meg akarnak. A Tanulmányi osztály válasza: "Nem tudjuk."
Talán következő félévben többet fogunk tudni.Lábjegyzetként megjegyezném, hogy a tanterv és órák száma koppra megegyezik a magyarosokkal. Vannak, azonban, néha kisebb különbségek a tananyagban és követelményekben teljesen eltérően; van amikor jobb, van amikor rosszabb. Ezért is furcsállom, hogy nincs szabad átjárás a két szak között.
-
dipeti
senior tag
válasz
CyberPunk666 #6539 üzenetére
Igen, ezt elolvastam én is, ezért nem is értem hol a probléma.
40 pushup, meg 70 felülés nem túl nehéz. -
dipeti
senior tag
ajaj, ekkora hibát vétettem volna?
Mi a gond a tárggyal?
Én úgy gondolom, hogy néhány fekvőt, felülést meg tudok csinálni. -
dipeti
senior tag
Felvettem a Fittség mérést tesinek. Hiba volt?
Mit kell tudni róla? -
dipeti
senior tag
Mivel a matekszigó 0 kredit ezért számít ez valahova? Azt tudom, hogy a diplomámban benne lesz a jegy. Ez vajon érdekelheti a potenciális munkáltatómat? Vagy attól még, hogy 0 kreditet ér még hozzátesz a tanulmányi átlaghoz? Egyéb tudnivaló van ezzel kapcsolatban?
ui. NIK-es vagyok
-
dipeti
senior tag
Tavaly érettségiztem jónevű gimiben. Aki nem tud egy kettest összekaparni, annak orvoshoz kell fordulnia. (Komolyan mondom.) A bukás szinte kizárt.
-
dipeti
senior tag
Sebestyén Dorottya Fizika jegyzetet keresek!!!
-
dipeti
senior tag
válasz
vidékiürge #5999 üzenetére
Nekünk is ez volt az egész tankörnek. Szóltunk és megcsinálták.
Állítólag valami upgrade volt mudlin és ha feltölt vmit nem automatikusan látszódik, hanem manuálisan elérhetővé kell is tennie. Vagy vmi ilyesmi...
-
dipeti
senior tag
Kukac koliba lehet kérvényezni, hogy komával egy szobába kerüljünk gólyaként?
-
dipeti
senior tag
Jön valaki kukac koliba?
-
dipeti
senior tag
Gólyák!
Kaptatok bármiféle hivatalos értesítőt az egyetemtől?
-
dipeti
senior tag
válasz
haromegesz14 #5796 üzenetére
Nem bírták, vagy elégedetlenek voltak az oktatás színvonalával?
-
dipeti
senior tag
Sziasztok! Régebben már kérdeztem, de azóta hátha van új infótok.
Lehet hátránya annak ha a mérnökinfo-t angol nyelven tanulom? (Pl. Tanárok felkészültsége, színvonal, gyakorlási lehetőség stb.) Valamilyen tapasztalata van vkinek? -
dipeti
senior tag
válasz
haromegesz14 #5652 üzenetére
Melyik a legjobb kollégium? (Elhelyezkedés, felszereltség, komfort)
-
dipeti
senior tag
Köszi!
Van valami belsős info a nyíltnappal (csütörtök, Neumann) kapcsolatban, ami kikívánkozik belőletek?
-
dipeti
senior tag
Csütörtökön megyek nyíltnapra! Keletiben leszállok 9-kor felülök a 133E-re, majd az Astorián átszállok a 9-esre. Eddig jól mondom?
Vagy van ajánlatosabb út? -
dipeti
senior tag
Köszi, srácok!
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Idén fogok felvételizni és az Óbudai és BME között vacillálok; mérnök info.
Több kétely is felmerült bennem:
1. Matekot emelt szintet tanulom, de nem érzem magamat képesnek egy jó emelt szintű érettségi megírására ezért közepezni fogok. Az viszont elég egyszerű. Emiatt lehetnek nehézségeim az egyetemen?2. Informatikából sajnos borzalmasan gyenge a felkészítés az iskolában, ezért ebből sem fogok tudni emelt szintet érettségizni. Egészen pontosan a programozás miatt (az alkalmazói rész egyszerű).
C#-ot tanulok autodidakta módon, de ugye így nem olyan könnyű (habár nagyon érdekel). Alapvető programokat meg tudok írni, és nagyjából átlátom a gondolkodásmenetet is. De az emelt szint az még távol van.3. Fizikám már nincs - habár végig ötös voltam - , úgy érzem nagy részét elfelejtettem. Vajon komoly problémáim lesznek emiatt?
4. Nyelvből jó vagyok, főleg angolból. Szeretem is nagyon. Felsőfokúm van. Tudom, hogy van lehetőség az Óbudain angol nyelven tanulni. Ez jelenthet előnyt a későbbiekben (külföld,munka)? Vagy éppen fordítva: alacsonyabb a színvonal az angol szakon?
Előre is köszönöm a válaszokat. Kérlek titeket, ne kíméljetek! Szeretnék tisztán látni.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus