- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruszki
senior tag
Nekem nem volt szigorlatom de ahogy látom és hallom, most a OE villamosmérnöki képzésen visszahoztak valami hasonlót az "F" tantervben. Lehet, hogy sok mindenkit felvesznek a pontszám alapján, de így is sokan vannak/voltunk aki a " csökkent általános szint"-et sem tudta megugrani.
Most sem adják csak úgy a kezedbe. Munka/család mellett meg főleg! -
Ruszki
senior tag
Anno a NIK-et kezdtem el estin - heti 2 nap valamikor este 10ig - két műszak mellett. Hát nem volt egyszerű, főleg, úgy, hogy akkor vagy már 10-15 éve nem tanultam. Szenvedés volt az első félév. Aztán úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt jött egy passzív félév utána ismét felvettem az első féléves tárgyakt. Na majdnem minden meglett kivéve a PROG (ide ha úgy jelentkezel, hogy csak halvány fogalmad van arról, hogy mi is a programozás és nincs hozzá érzéked akkor szerintem esélytelen megcsinálni) na akkor mondom inkább hagyjuk így lett a KVK és ráadásul energetika szakirány. Hajrá!
-
Ruszki
senior tag
Persze!
Azért, hogy a táv nem volt erős azzal nem értenék egyet de ebbe ne menjünk bele, de igen valóban megszűnt.
Aki tanulni akar az úgy is megtanulja nappalin, levelezőn, távon , stb. Egyébként ugyanazokat a zh-kat írtuk mint a nappalisok csak kevesebb leadott anyaggal illetve több otthon feldolgozandóval.
Msc.
Igen hétköznap volt első félévben hétfő-kedd -szerda egész napos 08-tól akár 20-ig is.
Volt Tavaszmezőben is és Bécsi úton is oktatás. Vegyesek az érzelmek. Talán az Optimumszámítás volt olyan mint a Matek I-II-II. de azt is meg lehetett oldani. Inkább beadandó voltak de az rengeteg. Tantárgyak hasznosságát meg szerintem mindenki maga dönti el. Én távvezetéki tervezőmérnökként dolgozok, nekem nem volt annyira sok plusz infó de azért adott egy szemléletet. Azon a szakirányon amin én voltam Ipari felügyeleti és kommunikációs rendszerek specializáció inkább az energetikai szférában tudsz elhelyezkedni de több szinten is, legalább is én így látom. A tanárok hozzáállása változó. Haddad nagyon jó fej, megköveteli amit lead de tényleg csak azt. Azt hiszem olyan mint energetikán Bsc-n Novothny!
Hasznosságát tekintve, én úgy indultam neki, hogy jó ha van a papír, főleg ha egy magasabb vezetői pozíciót szeretnél majd a közeljövőben megpályázni ill. ha még szeretnél PhD-ni.
De ha van még konkrét kérdés jöhet nyugodtan!
Fizetésem nem lett duplája!
Ruszki! -
Ruszki
senior tag
TO-n nagyon készségesek csak tudni kell kérdezni. Telefonon is rendelkezésre állnak!
Csak azt is vedd figyelembe, hogy kreditbeszámításnál van bizonyos kreditbeszámítási díj. Olcsóbb mint szemeszterbe felvenni de ha sok van amit be kell számítani akkor azért megugorhat az összeg.
Esetleg érdemes a tantárgy előadójának is íni ha nem stimmel a tantárgyleírás és megbeszélni a tanárral, hogy fogadja el igaz ez inkább már aktív időszakban lehetséges. De ilyenkor az is el szokott hangozni, hogy "Ha egyszer megtudta tanulni akkor másodszorra is megy"
Energetika szakirányon végeztem TÁV-on 2020. januárjában BSc-n és most 2 hónapja KVK-n Ipari és felügyeleti kommunikáción MSc-n.
Ha szükséged van infóra írj nyugodtan itt a fórumon!
Üdv, Ruszki! -
Ruszki
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Gratulálok gordonfreemN!

ui.: papíros A0 poszter kellett most is!?

Atos23
Lehet, hogy együtt fogunk záróvizsgázni kedves kolléga?!
ui.: végül is TTFA megvan!!!
-
Ruszki
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Az utóbbival van, de várj nem ez a pontos neve a tárgynak Villamos szigeteléstechnika?
De ha mégsem egyezik akkor is Nagy László jó fej! Laborban néztünk átütést, homogén és inhomogén felületeken az jó volt. Szerintem jól tanít, nem nagyon születtek rossz jegyek nála, írásbeli volt. Úgy rémlik, hogy laboron írtuk meg, a zh-t vagy vizsgát. -
Ruszki
senior tag
Üdv!
Van valakinek az OE-KGK Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakkal kapcsolatban bármilyen tapasztalata? Ha minden jól megy, 1 év múlva államvizsgázom az OE-KVK karán MSc-n és gondolkodom, egy gazdasági diplomán is a villamosmérőnk mellé. Meg van még állami félévem. Igazából az érdekelne, hogy mérnöki végzettséggel mennyire lehet fejeset ugrani egy gazdasági szakba!? Mennyire hasznos, valóban "rosszabb" mint egy Corvinus, vagy BGE? Esetleg volt valaki a ki hasonlóképpen jelentkezett erre a képzésre? Levelezőre jelentkeznék!
Köszönöm!

Ruszki
-
Ruszki
senior tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
MSc levelezőn is kellett most igazolás. Pár hete igazoltam le!
Milyen szakirányon vagy!?
Ruszki -
Ruszki
senior tag
Neptunból az jön le, hogy havi 3 nap.
Szeptemberben, októberben, novemberben a második héten hétfőn, kedden, szerdán, és decemberben pedig a második héten. Hétfőn ha jól értettem akkor Tavaszmező, kedden Bécsi út a szerda nem világos még. Szóval elméletileg 12 nap szabadság kell az oktatási napokra. A vizsgák nem tudom, hogy lesznek megoldva. Az oktatás hibrid lesz lehet face to face vagy online.
Majd meglátjuk!
Ruszki! -
Ruszki
senior tag
Üdv, Atos23!
Én tavaly fejeztem be a Bsc Kandót és idén majd kezdem levelezőn az Msc-t.
Ha tusok segíteni bármiben akkor szólj nyugodtan!
Üdv, Ruszki!
CyberPunk666
Vannak érdekesnek tűnő tantárgyak az Msc de ahogy Te is írtad lehet azzal gond,hogy a leírás érdekes de a tantárgy az nehezen teljesíthető és száraz.
Majd meglátjuk. Tanulni kell.
Jelenleg távvezetékes szektorban vagyok(építés, kivitelezés, bővítés, stb.) de jó lenne majd tovább lépni akár bármilyen vezető pozícióba ezért gondoltam az Msc-re, sőt sikerült bekerülni államilag és a cég is támogatja tanulmányi szabadságokkal.
De valóban egy kicsit automatika szakirányú szaga van de reméljük ad valami pluszt is.
Ruszki -
Ruszki
senior tag
Sziasztok!
Van itt olyan mérnők kolléga aki OE-KVK-n, Ipari felügyeleti és kommunikációs rendszerek szakirányon(MSc), tanul illetve tanult.
Lenne hozzá egy két kérdésem!
Köszönöm!
Üdv, Ruszki! -
Ruszki
senior tag
Üdv!
Aki esetleg volt/megy majd keresztféléves MSc elbeszélgetésre legyen olyan kedves majd leírni a tapasztalatokat!
Köszönöm.
Üdv, Ruszki! -
Ruszki
senior tag
válasz
üzenetére
"Tisztelt Uram!
A felvételivel kapcsolatban részletes tájékoztató található a
https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/21K_meghirdetes
https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=272&elj=21k
oldalakon."
Ezt a két linket kaptam a TO-tól.
Igaz ez keresztféléves de szerintem majd a jövő szeptemberben induló képzéshez is ez lesz!Ruszki
-
Ruszki
senior tag
Nem egyszerű az biztos!
Azért holnap megy a telefon a TO-nak!
De én is úgy értelmezem már,hogy mindegy mi az csak 10 kredit legyen, illetve érdemes olyat ami érdekes és jó lesz majd valamire!
Köszi Fiúk!
-
Ruszki
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Akkor jó!
Utána néztem ennek a Nukleáris Erőművek tárgynak aztán ezt fogom most felvenni pluszba!Köszönöm!
-
Ruszki
senior tag
Na még mindig nem tiszta ez a Szabvál számomra!

Most akkor bármikor fel lehet venni vagy csak a 7. félévben mert fent a neten azt találtam!
OE-KVK-TÁV II. féléves vagyok, azaz az I. félév van meg!Ruszki
-
Ruszki
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Igen akkor 16:00-kor kezdődtek.Én a Testnevelésről nem tudok semmit!

Jó lesz ez így ahogy csinálod!
Én meg most vagyok pont a Kandón!
I. félév letudva!
Hajrá! -
Ruszki
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Üdv!
Nekem 2012-13 szeptemberében úgy volt, hogy heti 3 nap hétfő, kedd, csütörtök. 15 vagy 16 órától voltak az előadások.
Katalógus csak Közgázon volt mert nem tetszett neki, hogy a 3. előadáson alig voltunk. Előadások között vannak szünetek, volt olyan napom pontosan csütörtök, hogy az utolsó előadás 22 óráig tartott.
Van két zh egy fél év alatt (Analízis, Bevszám, Fizika, Programozás ez C#).
Hirtelen ennyi. Ha van konkrét kérdés akkor jöhet.Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
A Kandón vagyok TÁV oktatáson "D" tanterven!
Azzal tisztában vagyok,hogy a szabadon választható tantárgyakból kell 10 kredit!
Ez alapján csak ezt a 3 tantárgyat választhatom!?
Nekem ez jött le ebből,mert más szabadon választható tantárgy listát nem találtam!Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
A szabadon választható tantárgyakból kell kötelezően választani!?(OE-KVK-TÁV)
Vagy az csak plusz kredit szerzési lehetőség!?
Nekem nem annyira világos ez a dolog!Előre is köszönöm a választ!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Nem tudjátok hirtelen milyen szakirányon lehet majd tovább haladni KVK-n TÁV oktatáson!?
Van valamilyen alapfeltétele(pl.:tanulmányi átlag),hogy Energetika szakirányra menjek ha arra kerül a sor!?Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
Érdeklődök,hogy van e valaki Vác közelében, aki tudna segíteni Villamosságtan I. és Digitális technika I. KVK-ra!
Természetesen nem kérem ingyen!
Megbeszélnénk a részleteket!
A többit akkor PM-ben ha lehet!Ha nem itt a helye akkor jelezzétek köszönöm!
-
Ruszki
senior tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Hát az attól függ mire vagy kíváncsi!?
Én jártam NIK-re 2 félévet estin így van egy kis előny.
Nem sok tantárgy van de előadás sem sőt kevés is.
Akinek nem volt semmi villamos előismerete az szentségelhet.
Igazából én anno műszerészként végeztem de azért én is néha nézek furán.
Magasabb a szint de ez normális.
A tanárokról meg nehéz véleményét mondani mert szerintem szubjektív.
Ha könnyen megy akkor biztos jó lesz a tanár.
Nyugodtan kérdezz bátran.Ruszki
-
Ruszki
senior tag
válasz
almost10
üzenetére
Hát az első benyomás nem volt rossz igaz,hogy nagyon pörögtünk az előadáson!
Tanulni mindenből kell kinek kevesebbet kinek többet attól függ mennyire van hozzá érzéke az embernek!cellpeti
Én most arra járok,haver pár éve megcsinálta!
Lehet tudni miért mentek át Győrbe?Ruszki
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Varga Andrea - Villamosságtan I.
Dr. Mersich Ivánné - Informatika I.
Csicsek Judit - Matematika I.
Zalotay Péter - Digitális technika I.Valakinek a fent említett tanárokkal kapcsolatban valami tapasztalat!?
Ruszki
-
Ruszki
senior tag
válasz
theuprising
üzenetére
Jelen!
Idén kezdem TÁV-on!
OE-NIK nem ment
Cserjés tanárnő nyugdíjba ment!?

-
Ruszki
senior tag
Valaki jön Kandóra TÁV-ra!!??
Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Valakinek nincs információja az idén induló KVK Villamosmérnök alapképzés (BSc) távoktatás csoportról mármint,hogy van e valahol ilyen illetve létezik e!
Szívesen csatlakoznék én is!Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
theuprising
üzenetére
Hát az úgy nagyon jó!

-
Ruszki
senior tag
válasz
theuprising
üzenetére
Hogy fogod nyomni a Kandón!?
Én Távon! -
Ruszki
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az ember mindig tanul valami új dolgot!

-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a hitelesített másolatot mi úton módon lehet beszerezni!?
Kreditbeszámításhoz lenne rá szükségem!Szükséges dokumentumok:
- Számítógéppel kitöltött és kinyomtatott kreditátvételi kérelem, és kreditbeszámítási táblázat.
- Leckekönyv vagy Neptun index hitelesített másolata.Gondolom irány be a suli!?
Előre is köszönöm! -
Ruszki
senior tag
Újra OE csak most NIK helyett KVK, távon.
Ui.: van egy pár cuccom OE NIK első félévre. Ha valakinek kell valami jegyzet, és van valami kérdése akkor jöjjön itt de kereshet privátban is.
Üdv, Ruszki!
zuzu000
Igen! Ezek a tantárgyak voltak tavaly.
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem amire lehet ,hogy tudtok válaszolni!
Ismerősöm jelentkezett valamilyen orvosira,de most vacillál illetve nem tudja mi legyen ha sikerül neki!Kérdezem én van valami kötelezettsége ha felveszik vagy egyszerűen nem megy el beiratkozni és kész.Ha meg nem megy el beiratkozni az jár e valami következménnyel!?
Előre is köszönöm!Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Valaki nem tud valami jó kandós oldalt ahol vannak fent jegyzetek szinte mindenből!?
Beadtam idén szeptemberben induló távoktatás képzésre és azért belenéznék,hogy s mint és mire készüljek persze ha tudok!Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
victorio81
üzenetére
Üdv!
Aki Kandóra jár villamosmérnökire levelezőn Pesten az megtudná pontosan mondani,hogy milyen időszakban kell bejárni a suliba!!??Mert én találtam olyat is,hogy de. a hét 3-4 napján.Ez nem lenne jó dolog!
Igaz itt mást írnak.Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
hunterrop8
üzenetére
Üdv!
Szerintem hívd fel a TO-t vagy dobj nekik egy üzenetet!!
Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Köszönöm Lou!
Üdv, Ruszki!
-
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Létezik,hogy tavaly nem indítottak államilag finanszírozottat villamosmérnökből a KVK-n!?
Aki távoktatáson tanul az tud róla egy két véleményt írni!?
Esetleg azt még nem tudja valaki,hogy a 2014-es évre milyen szakok indulnak felsőoktatásban!?Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Hát én is ezt fogom tenni!
Kiiratkozom és akkor jelentkezem a KVK-ra!
Aztán infóról,hogy hogy közgázra váltottál!? -
Ruszki
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Üdv!
Beszéltem a KK TO-val és sajnos ahogy én értettem nem olyan egyszerű atjelentkezni egyik karrol a másik karra. Kell valami minimum kredit és két aktív félév. Na már most én másodszorra járom az első félévet és így nem nagyon van meg a kritérium. Lehet, hogy jobban járnék ha kiiratkozok és jövőre jelentkezem újból de most már a Kandóra!?
Ha te is hasonlóképpen mentél át akkor várom az ötleteket ill. mindenkitől aki járt már hasonlóképpen.
Előre is köszönöm!Üdv, Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Üdv!
Azt írta a NIK TO, hogy a Kandós TO-val vegyem fel a kapcsolatot.
Esetleg tudsz abban segíteni, hogy pontosan kit keressek?
Előre is köszönöm!Üdv, Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Jó hogy így mondjátok!De mivel ugye nem vagyunk egyformák nem biztos,hogy nekem könnyen fog menni!
Írtam már a NIK-en a TO-nak aztán várom a választ!
Tanulni így is úgy is kell!Üdv,Ruszki!
-
-
Ruszki
senior tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Hát igen meló van ráadásul két műszakban!
Igazából elektronikai végzettségem van(műszerész,ipari elektronikai technikus, és van egy számítógép rendszerkarbantartó).Az a baj,hogy jó lenne a mérnökinfó csak én nem érzem magam egy programozónak!
Az utolsó mondatóddal egyet értek de csak valamilyen szinten!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Érdeklődnek,hogy szerintetek mi keményebb OE-NIK mérnökinfó esti vagy OE-BD gépészmérnök levelező!?
Esetleg még szóba jöhet a OE-RKK!
Sajnos a OE-NIK mérnökinfó nem nagyon akar menni estin a prog egy halál mivel nulla a programozási előéletem és sajnos a matek se könnyű.
Jelenleg OE-NIK mérnökinfón vagyok!
De szeretnék mindenféleképpen egy mérnöki diplomát.
Úgy voltam vele,hogy nekiugrok az infónak mert szeretem az informatikát de nem nagyon megy sajnos!
Ha valakinek van valami épkézláb ötlete szívesen veszem!Üdv,Ruszki!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Nem tudja valaki,hogy tudok a Neptun-ban (NIK) befizetni Pót-díjat mert én sehol nem találom!
Előre is köszönöm!Üdv!
-
Ruszki
senior tag
Valaki megy Vác környékéről,estire,mérnökinfóra!?
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Van aki mérnökinfóra megy estin!?
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Apple asztali gépek
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Crimson Desert
- Diablo IV
- További aktív témák...
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest