Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ébri
senior tag
Sziasztok!
Lehet csak én vagyok béna, de itmedia-nál nem találtam Pana lemezt, kapható valahol jelenleg? Vagy jó az itmedia-ban kapható 4x Verbatim is?
-
gg72
veterán
Hasznos oldal médiakódok és írók szerinti írástesztekkel:
[link] -
vypera
csendes tag
Ez a Verbatim mennyire jó? [link]
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
Verbatim 50GB DL lemez ez a Panasonic mides fajta [link]
Pio 207 íróval 4x-en írva, Pio 150-el játsszva tökéletesen reccenés nélkül megy beletekerve vagy fejezetekre ugorva. -
skybridge
újonc
Sziasztok,
Archiválás céljából kellene pár BL lemezt írnom. Régen használtam TDKBLD lemezeket, azzal nem volt problémám, de ilyet nem nagyon találok most. A vélemények alapján kipróbálnám a Panasonic MEIRA1 lemezeket. Az író LG BH10LS30 1.01 FW-vel (ahogy nézem, közben kiadták az 1.02-t, azt majd felpattintom). A kérdés az, hogy meg tudom-e vele jól írni a Panasonic 6x lemezeket (természetesen 4x-szel)? Tárolásra mit ajánlatok? Jó a lapozgatós CD/DVD tartó?
köszönöm!
(az íróprogram ImgBurn ofcourse)
-
thomas77
senior tag
válasz
Flashget #1286 üzenetére
Nem. A lemezek érintetlennek és hibátlannak tűnnek.
Most megpróbáltam még egy lemezt megírni.
LiteOn író + ImgBurn. Mivel 4x-es a lemez, így 4x-es sebességgel próbálkozva. Mindenféle hiba nélkül elkészült. Vissza is olvastattam és néhány szakaszba bele is teszteltem.
Az egyenlegem: 3 jó írás, 3 kuka.Korábban a 25 GB-os pana lemezekkel nem volt gondom. Vettem 50 GB-os RW-t is, szintén panát, azzal sem volt gond. De van TDK 25GB-os RW lemezem is. Az is hibátlan.
Csak arra tudok tippelni, hogy ezt a lemezt nem szereti az íróm, vagy tényleg selejtes szériát fogtam ki.
-
thomas77
senior tag
Sikerült ImgBurn hibaüzenetet is produkálnom:
Lehet, hogy megkotlott az íróm?
De ezzel az a baj, hogy bármilyen más lemezre akarok írni, az megy. Akár Nero-val, akár ImgBurn-el...
Ráadásul a LiteON-om is csak gyök kettővel írta ezt a lemezt...Rettentő csalódott vagyok.
Pioneer író + Panasonic lemez... Ennek működnie kellene...
És idáig működött is. -
Audi20V
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudja valaki a megoldást. Most vettem egy Pioneer BDR 209 írót és a hozzá ajánlott Panasonic lemezeket az itmediatól. Az a problémám, hogy PS3-on szeretném lejátszani a megírt lemezeket, de csak hangot ad ki a gép, képet nem. Már több filmmel próbáltam és írtam már 3x az IMGburn-el, illetve a Nero-val is, de mindíg ugyan az az eredmény. Nincs kép. Gyári BD korongot hibátlanul lejátszik a PS3, illetve eddig az összes irott dvd-t is. Mi lehet szerintetek a megoldás? Hol hibázok. Irtam már ISO formátumból is, illetve BDMV mappabehúzásos módszerrel is.
A válaszokat előre is köszönöm! -
thomas77
senior tag
Köszi az infot!
Akkor kipróbálom ImgBurn-el.
Szerintem valami kevésbé hozzáértő hozzászólása maradt meg bennem, miszerint nem tud egyedi összeállítást.Az 1.40-es FW azért nem találtam, mert a BDR-S08XLT link alatt kerestem, de ott nincs, csak 1.30.
A BDR-S08 mappában valóban van 1.40...Amúgy a liteon írását reggel kipróbáltam az asztali bluray lejátszóban is. Hibátlanul ment! Úgy néz ki, hogy a lemez legalább jó. Az is valami!
-
gg72
veterán
válasz
thomas77 #1279 üzenetére
Van hozzá és én tegnap fel is tettem az enyémre, ahogyan azt írtam is: [link]
Miért ne tudna egyedi összeállítást csinálni az Imgburn, annyi fájlt, vagy mappát adsz hozzá a lemezhez, amennyit akarsz, csak kicsit figyelmesebben kellene elolvasni a dolgokat: [link]
A Nero hibaüzenetivel nem tudok mit kezdeni, évek óta nem használom.
-
thomas77
senior tag
Akkor valamit félreértettem... Az BDR-S08XLT-hez nincs újabb az 1.30-nál...
Mind1...Megnéztem a lemezt: MEIT02 (001) DB-R DL
Hogy miért kell formázni? Azt én sem tudom, de csinálja a Nero. Illetve talán "előkészíti" a lemezt. A pontos kifejezésre nem emlékszem. És itt volt a hiba.Itt a hibanapló vége:
13:24:27 #25 Text 0 File WriterStatus.cpp, Line 245
<E: PIONEER BD-RW BDR-S08> start writing Lead-Out at LBA 24408448 (1747180h), length 0 blocks13:24:35 #26 SPTI -1061 File SCSIPassThrough.cpp, Line 225
CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1061)
CDB Data: 0x00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Sense Key: 0x04 (KEY_HARDWARE_ERROR)
Sense Code: 0x44
Sense Qual: 0x03
Sense Area: 0x71 00 04 00 00 00 00 0E 00 00 00 00 44 0313:24:35 #27 CDR -1061 File Writer.cpp, Line 301
Internal target failure
E: PIONEER BD-RW BDR-S0813:24:35 #28 TRANSFER -24 File ThreadedTransfer.cpp, Line 1235
Could not perform end of Disc-at-once13:24:35 #29 TRANSFER -20 File ThreadedTransfer.cpp, Line 1235
Could not perform Write13:24:35 #30 CDR -1061 File Writer.cpp, Line 340
Internal target failure
E: PIONEER BD-RW BDR-S0813:24:35 #31 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 1464
SetDriveCaps: Set LAST LBA of layer 1 to 013:24:35 #32 PHASE 38 File dlgbrnst.cpp, Line 2066
Burn process failed at 4x (17 980 KB/s)13:24:35 #33 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 454
SPTIDismountVolume - completed successfully for FSCTL_DISMOUNT_VOLUME13:24:35 #34 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 12266
DriveLocker: UnLockVolume completed13:24:35 #35 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 617
UnLockMCN - completed sucessfully for IOCTL_STORAGE_MCN_CONTROLA liteon megírta hibátlanul. Azzal a különbséggel, hogy ott bekapcsoltam a "DB hiba menedzselés"-t. Így ki fogom próbálni újra a pio-val is.
Hogy miért írok a Nero-val? Az ImgBurn-t csak 2x-3x használtam idáig. Nem nagyon ismerem. Ha jól vettem ki, akkor az nem tud egyedi összeállítást írni. Vagy igen? Mondom, nem ismerem... -
gg72
veterán
válasz
thomas77 #1277 üzenetére
Nem értem, hogy egyszer írható lemezt miért kell formázni. Csak az újraírhatót kell. (Az írási sebességből ítélve szerintem te újraírhatóra akarsz írni. Mi a pontos médiakódja? Abból kiderül.) Illetve miért nem az [összefoglalóban] is ajánlott ImgBurn-t és beállításokat használod? Próbáld meg úgy.
-
thomas77
senior tag
Van 1.40-es FW?
Hol?
Hivatalos?
Ha jól látom, a teszt szerint javult a minőség?Ha már itt tartunk...
Vettem pana 50GB lemezt. 4x-es egyszer írhatót.
Már 2 kuka lett. Nero-val írtam. mkv fájokat írtam volna, de a formázásnál hibát jelzett. Utána a lemezt még mindig üresnek nézte, ezért megírtam. Miután végzett, a lezárásnál is hibát jelzett.
Ezután beraktam újra a lemezt és megint üresnek nézte!!!Mivel üresnek nézte, megint írtam rá!!!
Ha nekem írná valaki ezt a hülyeséget, biztos nem hinném el, de tényleg így volt. Persze a lemez ezután se sikerült.Most épp a harmadik próbálkozásnál tartok, de most írót cseréltem. iBSH112-vel próbálkozom, de ez meg nem hajlandó 4x-es sebességgel írni, pedig azt állítottam be. A Nero szerint 1.6-1.9-el ír.
Lehet, hogy valami kamu lemezt küldött a japán eladó?
-
gg72
veterán
Lemez: Verbatim Blu-ray Disc 50 Spindle - 50GB 4X BD-R DL
MID: MEI-T02-001
Író: Pioneer BDR-S08XLT (FW: 1.40)
Program: IMGBURN 2.5.8.0
Írási sebesség: 4XÖsszehasonlításképpen ugyanilyen lemez 1.30-as FW-vel:
[link] -
törölt tag
Értem, köszönöm
A szó szerinti fordítást megértettem, csak nem tudtam, hogy miről beszél, mit kezdjek vele? De így már világos.
Őszintén szólva azt sem tudtam, hogy ISO file esetén tartalmaznia kell a rétegváltás pozícióját, én azt gondoltam, egyszer csak elfogy a layer0 és kezdődik layer1
-
gg72
veterán
válasz
#48613632 #1272 üzenetére
Ez itt OFF, mert DVD-ről van szó, inkább ide tartozna: [link]
Amúgy te Angliában élsz, nem? Az angol hibaüzenetből egyértelmű, hogy rossz a DVD rétegváltásának beállítása, így én az iso-t kicsomagolnám és az úgy kapott mappákat írmám ki ImgBurn-nel, elvileg akkor jó lesz beállítva a rétegváltás. -
-
Tibor691
tag
válasz
#48613632 #1268 üzenetére
Én is ImgBurn 2.5.8.0-sal szoktam írni BD25-ös lemezeket, azokkal soha sem volt gondom.
Neked ad hibaüzeneted az ImgBurn a BD50 média esetén, ha úgy indítod el az írást, hogy az ellenőrzés az írás előtt gombot nyomod? Nemek azt írja, hogy a média nem támogatja ezt a funkciót, úgyhogy, ha ezután leokézom elkezdi írni a lemezt.
-
törölt tag
válasz
Flashget #1262 üzenetére
Semmi gondom (eddig) a lejátszással, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ritkán veszek elő régebbi filmeket, hiszen mindig van új.
Azonban most elevenítettem fel egy 4 részes filmsorozatot, PHILIP04 MID-es Aone lemezeken, és hibátlan. Legalábbis nem vettem észre semmit.szerk: Nem pontos az Aone lemez MID-je, csak emlékezetből írtam.
gg72
Én ezeket a Verbákat nem láttam még CMC MID-del -
gg72
veterán
Igaz CMC mides lemez, de 200 Ft-ért akciósan megéri: [link]
-
törölt tag
válasz
Flashget #1260 üzenetére
Húúú ... Hát, nem több fél évesnél, kezdetben Taiyo Yuden-re és Verbára írtam, a TDK csak később jött be, mint a legolcsóbb.
(Ez azért is volt fontos, mert a TDK 20 font alatt volt, a Taiyo és Verba pedig felette, ami a vám szempontjából nem volt mindegy. Ma ez már lényegtelen, mivel mind3an olcsóbbak) -
törölt tag
válasz
Tibor691 #1256 üzenetére
Sajnos, ha Japánból rendelsz, nem minden esetben tudják, vagy mondják meg a MID-et.
De ez előfordulhat hazai forgalmazónál is, bár ahogyan nézem, nagyjából egy helyről rendelnek a T. topiklakók.
Én ugyanerre a CMC-s TDK-ra Pio BDP-207-essel (pormentes) gyönyörűen írok, az asztali BDP-160 pedig röcögésmentesen le is tolja.
Én azt javasolnám, inkább írót cserélj, de ne hallgass rám, nem biztos, hogy igazam van. -
gg72
veterán
válasz
Tibor691 #1254 üzenetére
Ez az előző hsz-edből is kiderült már számomra, de ezek szerint te a topic-összefoglalót még nem olvastad el.
Az 50GB lemezek sokkal kényesebbek, belőlük csak az összefoglalóban felsoroltakat szabad megvenni, pláne ha nem Pioneer íród van. A te esetedben hiába TDK a lemez, ha CMC a médiakódja, ami nem ajánlott 50GB méretben. -
Tibor691
tag
válasz
#48613632 #1214 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyan ilyen lemezeim van. Tegnap megírtam egyet, az írás ellenőrzésénél hibát adott, és sajnos rossz az írás mert a rétegváltásnál megáll a lejátszás, illetve nagyon lassan indítja el a lemezt a Samsung BD-6900C lejátszóm.
3D iso-t írtam LG BH10LS38-as íróval firmware 1.00, ImgBurn 2.5.7.0 szoftverrel.
Mit javasoltok, mivel tudnám az írási hibát megszüntetni?BD25-ös lemezek írásával sosem volt problémám.
Üdv.: Tibor
-
Aurig@
őstag
válasz
Flashget #1248 üzenetére
Eléggé belém rögzült, hogy minél lassabban ír az ember valamit, annál jobb a végeredmény minősége. Viszont a régebbi (3-4 éves) lejátszóknak lehet, hogy jobb, ha lassabban írt lemezt olvasnak. Talán. (Igaz eddig bevált)
Minden Panasonic lemez ilyen minőségű, vagy csak random kiválasztottak és nagyjából egyeztek?
Egyébként a Pio 208-as a CD-t tudja 8x-an, a DVD-t pedig 2,4x-en írni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Lehetnek még fordulatok Honor 400 ügyben
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest