Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

No. Kipróbáltam. Konklúzió: a grafika összességében odaver, bár néha, részleteiben rohadtul nem szép. Az árnyékok nálam valami miatt durván kockásodnak, néha nagyon kiábrándító. A pályák hangulata, a rombolhatóság, a roncsok kinézete, a színhatások, a shader-használat: zseniálisak. Egy aprócska megjegyzés: a CoD4, bár látszik rajta hogy engine-jében nem mai gyerek, szerintem sokkal szebb. Az árnyékok simábbak, a fényhatások sokkal erőteljesebbek, az eső is odaver. Egyszerűbb, de stílusos. 40-70 fps-sel fut élsimítással. Ami azért is fasza, mert még nincs 8800 GT-m. Még!

Sebesség: jócskán tuningolt 8600 Gt-n 22-30 fps. Nem sok. Néha 40-50, de csak néhány pályaszakasznál. A grafikába persze érdemben nem lehet belenyúlni. Amit még nem értek, hogy Vistám van de én se tudok AA-t állítani. Miért van ez? Persze a felbontást is mindig visszaváltja valami szutyokba minden újraindításnál, de ez Vistánál gyakran előfordul játékok alatt. Az U3.0 engine megint "kitett magáért", 0 beállítási lehetőség, stílusos összhang, hányingerkeltő részletek. Szép játékok jöttek ki ezzel a motorral, de a Bioshock-on meg a Gears of War-on kívül szerintem egyik stuff grafikai megoldásai sem hiba nélkül valók. Ez a "mindent az összhangnak rendelünk alá" trükközés ez max stratégiai játékokban célravezető. Fps-ekben az ember kidolgozott részleteket akar.
    Amit meg abszolúte nem tudok sem megemészteni, sem megmagyarázni: 4 giga rammal, 5000+-os X2-esemmel kb. 200 méterenként meg akad 2-3 másodpercre. Ennyire szarul optimalizált? Vagy ennyire szar a Vista? Minden esetre bárki a felelős, elmehet a radai rossebbe, nem azért bővítettem egy gigáról 4-re hogy ugyanazt a szart éljem át megint... Csak összehasonlítás-képpen: a Crysis, bár valósággal üvölt egy sokkal jobb vga-ért, bőven megelégszik a ramokkal, és nem swappel, nem akad be. Csak lassú.

A játék engem eléggé leköt, bár feliratozás legalább angolra nem ártana. A harcok élvezetesek, a bogarak szép nagyok, egyedül a fizikai engine marhaságait -vagy inkább nem létezését tudom felróni - durva dolgokat csinál. A dzsip irányítása meg elég egyszerű, csak épp nem jó. Nem egy Halo :D De nagyon vártam már valami jó kis inváziós témájú játékot, itt végre igazán érezni a pusztítást. Mint a Resident Evil-játékokban. Csak ott még mosottas 2d-s renderek voltak :) Az Area 51 anno nem volt rossz, de az újdonságok hiánya, a zárt és fantáziátlan helyszín, nomeg a helyenként eltúlzott nehézség elvette a kedvem. Valahol a vége felé uninstalláltam, pedig ez sosem fordul elő velem. A folytatás viszont bejön :D Ennyit akartam.

Új hozzászólás Aktív témák