- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
utorrentet be lehet úgy állítani, hogy x arány után törölje a torrentet és a hozzá tartozó fájlokat is?
-
havri1
félisten
válasz
Cs1csó #22365 üzenetére
Felesleges i5 egy torrentezésre. Fizikai 4 mag nem rossz, de egy erősebb c2D vagy c2Q bőven elég. tudom, mert van 3 is nekem. Bár 3-350 torrentnél sosem futtatok többet, mert nincs annyi hely. Amiket szedek, HD 1080-720p, kb ennyivel telik meg a másfél terra.
Egy hasonló gép van a lányomnak, amin 3 hdd-s raid0 van, nem tudom megfogni az 1000/250 nettel:
Az egy más kérdés, hogy rengeteget zabál. Lányomnak már egy 45n-s proci van, de 110W körül eszik monitor nélkül 3 HDD+SSD-vel.
-
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #22364 üzenetére
Értem, + egy táp 11k, + egy ház 10k. Úgyhogy ez már olyan 65k körül és még 4 HDD (mondjuk 4db 4TB-os WD Purple - 5400RPM-es úgyhogy nem túl zajos, 32 k x4= 128k
-
enginev3.0
félisten
válasz
Cs1csó #22363 üzenetére
Thermaltake Core V1 +Asus H81M-R +Core i5 4590T +8Gb DDR3 +120GB SSD +3TB WD RED +3TB WD Red +3TB Red +120GB 850 EVO
Nekem ez van
Azért vettem ilyen "drágán" mert ennek a procinak alacsony a TDP-je, de azért erős, és a passmark-ja is jó Plex szerverhez
Proci 27k használt
lap 13k új
Ram 8k használtEzek voltak a lényegesek
Vagy hasonló konfig core i3-mal, az is bőven erős, és olcsóbb egy tizessel kb
Ház és HDD-k ugye tetszés szerintDe egy synology nas pl jóval drágább és közel sincs ennyi tartalék benne
Vagy egy HP mikroszerver ha nincs kedved építgetni -
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #22361 üzenetére
Még csak elméletben foglalkozom vele, hulladék netes helyen vagyok, amikor változás lesz jobban rápörgök a témára. Nulláról indulva mennyi lenne az alja egy ilyen gépnek ami mondjuk elbír 4 HDD-vel (HDD-k nélkül számolva) ?
-
havri1
félisten
válasz
Cs1csó #22360 üzenetére
~15 éves laptopomat poroltam le, vettem bele 1000Ft-ért egy C2D, meg pár ezerért 4GB ramot (össz 6GB), és hasít. Kicsit még turbóztam egy gigabites 3.0USB lannal (mert az sem volt, meg USB3.0 se, bővítőkártyával oldottam meg, összesen 4e FT-ért). Eszik vagy 20W-ot, szinte semmit. Tárhely meg bármekkora USB-n keresztül.
Másik egy asztali, ezer éves szintén, procit most veszek bele, meg ramot, és egy raid kártyát ebay-ről. Régi 500GB-os hddimet raid0-ba, és az még éerősebb lesz. 20e-t költöttem rá, így lett egy Quad procis, 4GB ramos (sajna lap nem eszik többet) raid-es gép. Még nem állt össze, 1-2 összetevő úton, kíváncsi leszek rá. Mondjuk az fog zabálni 80W környékén a proc meg a HDD-k miatt..
-
Cs1csó
titán
válasz
enginev3.0 #22357 üzenetére
Nem tudom milyen teljesítményre képes egy NAS. A lényeg, hogy ne az a gépem legyen a "torrent szerver" amit általános használatra van: netezés, játék stb. Elég drágák ezek a NAS-ok és ha a teljesítményük nem elég akkor akár egy külön dedikált gépet is rászánnék.
-
TeeJay
félisten
tudja valaki mit befolyásol a haladó beállításoknál
a "változatlan blokkok kiírása 2percenként"
illetve a "befejezett szeletek kiírása azonnal" opció?próbaképpen kinyomtam mindkettőt és tesztelem gyorsabban tölt-e a kliens
ezt találtam neten róla
Write out untouched blocks every 2 minutes will control whether µTorrent flushes the chunks from incomplete pieces to disk if the piece has been inactive for 2 minutes. Turn this off if using very large cache values or experiencing disk overload during your download (NOT if you just added the torrent, that is normal!).
Write out finished pieces immediately will control whether µTorrent writes finished pieces immediately. If turned off, it will write them after a maximum of 15 seconds. Turn this off if using very large cache values or experiencing disk overload during your download (NOT if you just added the torrent, that is normal!).
szóval aki 512-1024MB cache-t használ nyugodtan kinyomhatja mindkettőt és kevésbé tekeri vele a HDD-t
na ezt megnézem gyakorlatban mit hoz -
TIT
veterán
Csak egy vinyónak van egy élettartama,amit előbb elér ha nonstop megy és nem ártana a laptopot kitakarítani néha.
8 éves a vinyóm és semmi baja,pedig nem megy nonstop. -
Cs1csó
titán
válasz
TeeJay #22353 üzenetére
Na ez az amiben teljesen igazad van - ha folyamatos egyenletes terhelést kap a winyó és kevés leállás- újrafelpörgés van akkor tovább bírja.
Az elite nekem bőven jó, legalább tudok kvázi "ingyen" meghívót küldeni. Egy légtérben aludni egy géppel azért nem jó (egy ismerősöm mesélte, hogy régebben farmolt és amikor jött hozzá a nője adott neki éjszakára füldugót és úgy aludtak )
Egyszer én is ráfekszem erre a Legend dologra, de csak ha lesz NAS sima gépet nem nyomatom éjjel-nappal.
-
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #22352 üzenetére
én meg benyomom a gépet aztán fél évig folyamatosan megy akkor is csak azért nyomom ki mert viszem magammal ha hazautazok szülőkhöz és ott folytatom a seed-et 1hétig míg ott vagyok
évek óta legend vagyok top 100-ba mindig beférek és sosem volt még 1 darab hit'n'run torrentem sem mióta bevezették. sokkal tovább bírja a HDD is a gépben ha 24/7-ben megy mintha naponta 5x bekapcsolom meg ki is. áramban meg van fogyasztásmérőm és megnéztem hogy havonta 300-400forint között fogyaszt csak ezért meg kb. mindent megkapok azonnal
net meg elbírja legalább ki van használva, meg amúgy is nyomatnám a gépet 24/7-ben mert teamviewer fut rajta és telefonnal ha járom a várost és kell valami a gépről akkor elérem
-
Cs1csó
titán
Azt nem írta, hogy élősködnél (én sem) - amúgy sem értem ezt, hogy érted - de menjen többet a gép. Egy ismerősömnek én szoktam rendszergizdáskodni a gépén neki szoktam mondani, hogy ha otthon van lője be a gépet had zörögjön magának: karbantart, frissíti magát, telik a seedkötelezettség stb. Éjszakára én sem szoktam bekapcsolva hagyni.
Amúgy ha 64 bites windows 10-ed van akkor ajánlanám rá a 64 bites qbittorrentet, jobb mint az új mikrotorrent és modernebb mint a régi 2.2.1-es. lehet azzal okés lesz
Amúgy altatod vagy hibernálod a kettő nem ugyanaz ELMÉLETILEG az altatása modernebb.
ALTATÁS: a gép leáll de a memórai feszültség alatt marad épp annyira hogy "nem felejt" amikor bekapcsolod minden megy tovább - hátránya: amennyiben alvó módban elmegy az áram akkor elszáll minden.HIBERNÁLÁS: a gép teljesen leáll de előtte kiírja a memórai tartalmát a háttértárba emiatt lassabban áll le és indul újra gép (HDD-nél mindenképp SSD-nél gyorsabb) előnye: mivel a memória ki van írva ezért ha elmegy az áram sincs gond. STABIL áramszolgáltatásnál és/vagy UPS (szünetmentes áramforrás) használatánál jobb megoldás az ALVÓ MÓD.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Cs1csó #22348 üzenetére
de most aki torrentezni akar az minek rakja hibernálásra aztán csodálkozik hogy másnap már csordogál
menjen 24/7-ben, áramot úgysem sokat kér havi 5-600forintot cserébe meg megy minden azonnalncore fórumon is hajamat tépem mindenki sír hogy 15-20hónap letöltésmegvonása volt eddig és már nem tud letölteni mit tegyen hogy fizethet elő prémiumra...
bakker ha járatta volna csak a hó felében a gépét egy darab hit'n'run-ja sem lenne de egy hónapot sem gyűjtött volna össze. sebaj majd most előfizet prémiumra ami felezi a hónapok számát vagy mi
és többe kerül mintha 1évig nyomatta volna 24/7-ben a laptopotna azt ezek sírnak hogy miért nem megy a letöltés
-
havri1
félisten
Csak tippelem, de szerintem az lehet a gond, hogy amikor hibernálod, akkor azt az állapotot fagyasztja le, viszont amikor ébreszted, már teljesen mások a peere. Mire ezt ő magától észreveszi, és frissíti..Ha ilyenkor csak leállítod és újraindítod a torrentek, a friss peerek listájához csatlakozik - egyből. Sztem.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a uTorrent progi belassul 100kb/s alá, ha felébresztem hibernálásból a laptopot?
Este mondjuk hibernálom, másnap mikor megjövök és bekapcsolom, csak igen lassan csordogál a manna.
Ha van türelmem, és úgy hagyom, akkor - talán egy óra múlva? - begyorsul, de sokat kell várni.
Viszont ha kilépek a progiból, és újra elindítom, akkor azonnal hasít.Mit tehetek, hogy ez ne így legyen?
Adtam már a laptopnak fix IP címet, de nem segített...
-
havri1
félisten
válasz
TeeJay #22342 üzenetére
36 torrentem van jelenleg csak (rss ennyit szedett le)
800 a globális, de egyenként mégsem megy feljebb. Mondjuk tegnap láttam egy 20 seederhez csatalkozást valamelyiknél, de 200 sztem akkor is felesleges.
Csak felfigyeltem rá, hogy szerintem felesleges a 200/ torrent, soha az életbe nem fog ennyihez csatlakozni szvsz.Vagy lehet én értem félre, a szál nem egyenlő a userekkel?
-
TeeJay
félisten
válasz
havri1 #22334 üzenetére
ácsi
van egy globális szálak száma tehát az öszes le és felfelé szál összesen
az legyen 600 száltorrentenként 200 ebbe szintén a le és feltöltés is bele tartozik
illetve legyen feltöltésre 30szál
plusz ha a sebesség 90% alatt van nyithasson új feltöltési szálatígy ha van 500 torrented amiből 400-at senki se visz csak aktív, akkor a maradék 100 torrent kap 600 szálat
de ha abból 1 torrent 170 szálon jön le felfelé meg 30-on akkor már csak 400-szálon osztozik a többi600-200-30 bőven jó 1000-es nethez 2,5" HDD-hez
ez még csak a szálak száma ez nem fekteti meg annyira a HDD-t
mint az ha a várósorban 10-20letöltést engedsz neki egyidőben...letöltésre 2 slot, aktív torrentnek meg 999 slot és sosem lesz limit
ha meg valami gyorsan kell hogy elsők közt legyél seeder akkor 500-1000GB-os SSD-re kell tolni és csá
sajnos utorrent-et még 8-10éve SD cuccokhoz használtuk 10-20megabites nettel
8év alatt a net sebesség 200-500-1000megabites lett, a cuccok mérete meg fullHD,REMUX és 4K lett 20-50-80gigás mérettel amit sajnos a HDD-k nem tudtak követniez van régen ment minden gyorsan ma meg szenvedni kell hogy ki tudd hajtani a gyors netedet
-
eszef-x
csendes tag
Sziasztok!
QBittrorrent új verzióra való frissítésénél a régit uninstallálni kell mielőtt az újat telepítjük, vagy mehet rá a régire?
Üdv. eszef-x. -
togvau
senior tag
válasz
Pearce #22332 üzenetére
pex, dht-t engedélyezd, az egy ősrégi tévhit, hogy nem szabad, és soha sem volt igaz. A zárt torrenteknél soha sem használják a kliensek a dht-t és a pexet, csak a nyíltaknál, amiket eléggé szétszivat ez az elterjedt tévhites marhaság, mert sokan benyelik, és egészben kikapcsolják.
LPD akkor kell, ha LAN-ban vannak torrentező gépek (kolesz), de amúgy semmit sem árt ha be van kapcsolva. -
Zolom89
senior tag
válasz
enginev3.0 #22335 üzenetére
Milyen modem,routered van hozzá?
-
enginev3.0
félisten
2000/500MBit
Bár havidíjam több lett 2500ft-tal, de a hűségem csökkent fél évvel
Aztán egy év múlva ha drágállom akkor visszább tudom venni -
havri1
félisten
válasz
Cs1csó #22333 üzenetére
kapcsolatok maximális száma torrenteknél: itt érdemes korlátozni szerintem 50 alatti legyen.
Erről jut eszembe: Nálam ez gyakorlatban leechecrnél a legmagasabb 11 volt. Tehát tök mindegy mit állítok, akkor is töredéke csak. Vagy én nézek rosszat?
Tudom, ameddig letöltök, addig a seeder is beleszámít, de akkor sem szokott összesen 20-nál több lenni.
Függetlenül a torrentek számától. -
Cs1csó
titán
válasz
Pearce #22332 üzenetére
PeX, DHT, LPD nem szoktam engedni, nyílt oldalnál hasznos lehet, de zárt oldalon nem is engedett a DHT semmiépp, a többi sem jó mert ha jó tudom ha működne akkor a szerver nem számolná a feltöltésedet.
A névtelen módot ki lehet próbálni de ameddig direktben nem lesz tiltva a torrentezés mint németországban addig kevésbé fontos amúgy sem tiszta pontosan hogyan működik és, hogy mennyire befolyásolja a feltöltést vagy a letöltést.
Tesztelheted próbáld ki.Érdemes beállítani hogy egyszerre csak egy torrentet töltsön, azaz ha többet is elindítottál egyszerre akkor sorrendben jöjjenek le. FONTOS nézd meg hogy mindegyiknél elég seeder van mert ha az első bazi lassú akkor miatta beragad a többi is ami mögötte van sorrendben és esetleg gyorsan lejönnének. Van valami olyan mód, hogy: lassú torrentek figyelmen kívül hagyása de nem tudom hogy erre vonatkozik e.
Esetleg ha nem biztos, hogy mind jön sorban akkor nem egy hanem kettőt engedélyezz és akkor lejön mind ha egy be is ragad.Feltöltésnek amennyit gondolsz 50-100 vagy több kérdés milyen a neted és mennyire fogja majd vissza a gépet, torrentek maximális száma is lehet ugyanez.
Kapcsolatok maximális száma: ha jól tudom 500 az alap gyenge gép+netnél lehet ez 100-200 is amúgy jó
kapcsolatok maximális száma torrenteknél: itt érdemes korlátozni szerintem 50 alatti legyen.
-
Pearce
aktív tag
Helló!
Nemrég problémám volt a uTorrent nevű programmal /a 2.2.1-es verzió egyik pillanatról a másikra amikor hozzá akartam adni egy torrentet, megfagyott, nem válaszolt, nem tudtam kilőni, csak újraindítás után /, így áttértem qBittorrent-re, itt viszont egyrészt több beállítás van, amikkel eddig nem találkoztam, másrészt nem tudom, hogy jól állítottam-e be a dolgokat, így feltennék pár kérdést, ha lehet.
Van értelme engedélyezni a programon belül:
- a névtelen módot?
- a PeX, DHT, LPD-t, ha zárt vagy nyílt oldalon vagyunk?Illetve az alábbi mezőkbe milyen értéket érdemes írni, ha hdd van a gépben /ha ez számít/:
- az aktív letöltések maximális száma
- az aktív feltöltések maximális száma
- torrentek maximális száma
- kapcsolatok maximális száma
- kapcsolatok maximális száma torrenteknél -
havri1
félisten
válasz
krealon #22329 üzenetére
32-36
De ma kimentem, és a mydefrag futott, az fogta meg annyira, hogy nem értem el távolról. Kilőttem, és utolérte magát, azóta is megy.
Most lájtos' üzemmódban megy, 30 torrenttel, eddig ok. Kíváncsi vagyok meddig megy hiba nélkül.
Érdekes, mert pl van olyan 13 éves HDD-m, amin szintén "új" kora óta van 2 bad sector, de azóta is köszöni, jól van. Közel 2500 nap van benne üzemben. akartam csinálni mentést a HDSentinelről, de a raid0 tömböt nem ismeri fel sajna, ezért meg nem kötöm szét. -
TeeJay
félisten
válasz
nfsu17 #22325 üzenetére
de miért gondolod hogy redszervinyóra majd gyorsan tudsz torrentezni?
az egy régi 5400-as HDD ami rendszer alá se gyors meg még torrentet is kap ekkora mennyiségben
a 7éves win telepítés meg aztán főleg használ még neki
ráadásul a win defrag egy nagy nulla... nézd meg defragglerrel az normálisnekem csak torrentre van HDD azt semmi más nem használja
és úgy is alig győzi a fájlok lefoglalását, na most vedd figyelembe hogy neked emellett még az oprendszert is viszi ami mindig elsőbbséget élveznem tudnál venni egy 7200-as WD Black-et ami 1TB-os 1tányéros?
arra torrentezz és megoldódik a gondod
vagy veszel egy 120gigás SSD-t arra rakod a windows-t a HDD-re meg csak torrentezel de úgy hogy azt se rakd agyig mert belassul kegyetlenül ha már 90% felett van teleírva -
nfsu17
veterán
nekem egy nagyon régi 1,5TB WD van (15EADS)
talán ez green.
ezen van a win.
ezen van majdnem 1,3TB adat.
7 éves win telepítés.
defrag csak a win sajátja, melyet auto-n csinál.utorrentnél kb nincs is olyan beállítás, ami ne csinálna mindig disk overloadot.
vagy ha találok, akkor az kb olyan sebességgel jön, mint a qbit 4.0.3, ami a fájlok előre foglalása be van lőve.
de mégis uT alatt sokkal "zajosabban" tölt le.
qbit alatt nem hallom annyit.aztán ha kiveszem a pipát a lefoglalás elől, akkor a qbit úgy meglódul, hogy öröm nézni.
múltkor 45MB is lett az átlag
80MB-os peeket is láttam.
a 3.3.16 nem tud ilyen sebességet.
valamit tényleg megcsináltak ennél a 4-nél -
Cs1csó
titán
válasz
togvau #22323 üzenetére
Bocsi de hogy használnád? FŐ PC-n amin játszol netezel dolgozol amin tegyük fel windows 10 van? Arra szerintem a legbiztonságosabb és legjobba legfrissebb qbittorrent.
NAS, vagy Linuxos pc-n stb. más. ahhoz nem értek, de sima otthoni win 10-es pc-re qbittorrent. - natív 64 bites verzió is van hozzá.
-
togvau
senior tag
jelenleg melyik az a torrent kliens ami sokat tud (a protokollból, szóval nem az kell, hogy videot is vágjon meg tortát heggesszen), és gyors le/feltöltésre képes, és nincs tele spywarekkel, meg bitcoin bányászokkal?
Én leragadtam a jó öreg 2.2.1-nél, meg a háziszerveren a transmission-daemon-nál. -
TeeJay
félisten
válasz
nfsu17 #22320 üzenetére
nem tudom nekem 2,5" 1TB WD Black HDD van laptopban ami 7200RPM-es
fájlok előre lefoglalása be van nyomva
nyílván ha 20-30-40gigás cuccot tolok rá akkor percekig azzal tököl addig a seed is kb. 100KB-ra csökken
de amint lefoglalta már 50-60-70megabájttal tudja tölteni lefelé
igaz mint írtam nálam a várósorban 2 azaz 2 aktív letöltés van egyidőben engedélyezve
nem pedig 8-102aktív letöltésnél még nem eszi meg a HDD-t
ha meg valamit berakok SSD-re arra meg rányomok hogy kényszerített indítás és akkor egyidőben akár 6letöltés is lehet csak abból 2HDD-re 4 meg kényszerítve SSD-re megyha nem lenne fájlok lefoglalása akkor az lenne hogy lekapsz 2-300GB-ot és rányomod a defragglert és az egész HDD kb. szét van töredezve illetve az a 300GB cucc kb. 2-300ezer töredékben van
na melyik HDD fog tudni ilyen szétrongyolt állományból seedelni utána?SSD-nél persze tökmindegy szóval kár hogy nem lehet olyan funkciót hogy csak HDD-re legyen érvényes a fájlok lefoglalása, SSD-nél off legyen
-
nfsu17
veterán
válasz
TeeJay #22319 üzenetére
nálam a fájlok előre foglalása 50!!!%-al csökkenti a letöltési sebességet.
3.3.16 esetén ez úgy nézett ki, hogy az elején szöszöl percekig, majd elindul a letöltés és szépen megy is.
de ugye az elején annyit tökölt, hogy az le is vitte az átlagsebességet.4.0.3 esetén ez úgy néz ki, hogy ha be van kapcsolva, akkor viszonylag kevesebbet tököl az elején, de valahogy mikor már elindul a letöltés, akkor sem hozza a sebességet.
azt hittem eddig, hogy ennyire lassúak a seederek. mondom ilyen nincs, ehhez hasonló cucc 3x gyorsabban jött 1 hete.
kikapcsoltam az előre foglalást....mint a villám, úgy meglódult, csak pislogtam, hogy milyen sebességeket kapok. itt teszteltem párat és láttam, hogy az addigi 30MB/s 45 lett azonnal, hogy a pipa nincs ott. -
TeeJay
félisten
válasz
enginev3.0 #22318 üzenetére
és jön a meglepi akinek nincs benyomva a fájlok előre lefoglalása
mert több százezer töredékben lesz több száz GB töredezett fájl -
wagi
senior tag
válasz
Highground #22311 üzenetére
22292-es hozzászólásban van egy kép az alapján állítsd be.
Az alsónál ahogy a képen is van legyen kipipálva. -
TeeJay
félisten
válasz
havri1 #22303 üzenetére
jaj hagyd már
nekem 2,5évet ment folyamatosan seed alatt az 5400-as 2,5" HGST HDD
max akkor pihent ha újraindítottam a gépet utána ismét seed 4-500GB-al
csapkodta a fejet világéletében méis 100/100%-os a HDD és semmi bajaamúgy ne a szálak számát csökkentsd hanem az egyszerre aktív letöltést
2max letöltés legyen egyszerremikor töltesz le úgysem fog tudni seedelni mert minden energiát a fájl írásra fogja tolni
amint leért a cucc akkor meg már a seed nem fogja megenni 800 szálon sem mert felfelé nincs olyan gyors sebességed!!!nálam globálisan 600 szál van, torrenteként 200, feltöltésre 30 és nyithat új szálat felfelé ha a sebesség 90% alatt van
aktív torrent 999, letöltés 2 aktív lehet egyszerre
így simán megy a 2,5" HDD is simán és letöltésre 60-70MB-ot el tudok érni
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Az utóbbi időben az Utorrent indokolatlanul sok (4-6gb) memóriát zabál egy bizonyos (pár óra) idő után. Ez ahhoz kapcsolódik amit feljebb is említettetek? Ez a manuális átmeneti tár mennyiség megadás lehet a megoldása ennek is? Vagy ez valami más? Az érdekesség benne, hogy alapjáraton indításnál nem eszik sokat, de miután megy pár órát felkúszik akár 5-6gb-ra is. Már 16gb mellett is zavaróan megnöveli a RAM használatot. -
Miért nem vesznek Enterprise winyókat? Az nagyon szereti az éjjel-nappal működő torrentezést is.
Pl. az enyém már 10 éve megy folyamatosan.
Egyébként WD Gold/RE a nyerő választás.
-
havri1
félisten
Én ezt a %-ot a win7 és a win 2008r2 server alatt, a feladatkezelő/teljesítmény/erőforrásfigyelő/lemez-nél nézem.
Úgy veszem észre, amikor kiadat a hdd, akkor ez az érték 98% körül mozog. Amikor ideális, akkor alatta. 54MB/s szedtem le rá most 10 HD-t, egyszerre max 2-t tölthet csak lefelé. Mondjuk ez nyilván csak pillanatnyi, de képes rá.
Ez csak 5400RPM-es -
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #22302 üzenetére
Most néztem, automatikusan csinált a win mind a 2 gépen, hetente 1x megcsinálja minden meghajtón. (HDD).
Ráeresztek egy elemzést, kíváncsi vagyok. -
SoundBox
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #22300 üzenetére
Szia köszönöm a segítséget
-
havri1
félisten
válasz
enginev3.0 #22302 üzenetére
Nem csináltam. 2 hibás vagyis gyenge szektort generált, szerintem belevert a fej, annyit járt.
Egyelőre figyelem, ha szaporodik, leállítom, nem kéne azt is kinyírni teljesen, fogytán a 2.5" HDD-im.Igazából sztem felesleges a töredezettségmentesítés, mivel folyamatosan változik a tartalom rajta, nem?
-
havri1
félisten
A laptopban kb 1 hónapja egy 1TB-os 5400RPM HDD van, mert a 7200-as rendszer HDD megkotlott.
A gép sebessége így a felére csökkent (azon van az oprendszer is), de a torrent beállítás minden maradt.
Ma jelzett a HDSentinel, hogy baj van. Hát igen, nem bírta a 250 torrentet meg a XXXHD-t
Szóval a szálakat visszavettem, meg maximalizáltam 100db-ban a torrentek számát.
Jelenleg 200/100/30-al tolom, max aktív torrent 100. Remélem marad sebesség még. Így a hdd terhelése 98-99%ról 42-50%-ra csökkent. Ide hallom, ahogy megkönnyebbült...5km-re van.Szóval a 800/300/30 szálas beállítás úgy néz ki erősen csak SSD és vagy RAID0-ra jó. Az asztalin 450 torrentnél az imént említett szálas beállítás atomstabil, 30-40% -os HDD terheléssel viszi. 3HDD vagy RAID0-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- OLED monitor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest