Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osiris

őstag

válasz shortcutme #9176 üzenetére

Túl összetett a dolog ahhoz, hogy én itt leírjam a teljes működését, érdemes olvasgatni a hashtalkot.

Az érmék nem kamatoznak attól hogy a tárcámban vannak, csak mivel fel tudom használni (majd) közvetlenül a bolti vásárlásnál, így nem fogom más valutára váltani (mindenféle kezelési költségekkel) hanem közvetlenül ezt használom. A másik dolog az az, hogy létezik egy fajtája a bányászatnak amit a Staker "bányagépekkel" lehet művelni. Na ezek az igazi POS gépek. Két tulajdonságuk van (és egyik sem GH/s): slotok száma és futamidő. Ezek közül a futamidő az az idő amig a gép működik és utána a gép megszűnik létezni, a slotok száma a gépbe "helyezhető" paycoinok száma. Minél hosszabb a futamidő, minél több a slot, annál drágább a gép és annál nagyobb a nyereség a végén. Ahhoz, hogy egy ilyen "gép" elkezdjen termelni bele kell tenni a paycoinokat, amik a futam idő végén visszajárnak. Napi payout van ahogy a hagyományos bányászatnál is. Ezeknél garantált a nyereség, de a gépeket mindig újra meg kell venni (kivéve az ősbefektetők PrimeStakerjeit amik örökké termelik a pénzt, de csak fix mennyiség van belőlük és csak "használtan" lehet venni őket drágán).

Még annyi, hogy egyik FIAT valutának sincs felső vagy alsó határa. Valamihez képest mindíg változik az értékük, a nemzeti bankok igyekeznek stabilizálni őket. Itt a gaw a bank és a crypto pénzek világában tapasztalt destabilizáló hatások csökkentése a célja. Igazából ezzel eddig nem sokan próbálkoztak, de az látszik, hogy még a BTC is megrekedt egy szinten és nehezen válik elfogadottá. Majd kiderül jövőre, hogy ezzel sikerül ez ezt a szintet meglépni. Nyilván csak a halál biztos, de azért hátha... ha nem akkor max újabb tapasztalatokkal leszünk gazdagabbak.

Új hozzászólás Aktív témák