- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolbatiku
tag
válasz
bolbatiku #6156 üzenetére
Ahogy utána olvastam ki lehet deríteni recipient IP címét is (nem csak a küldőét ahogy az előbb írtam), tehát mégis lehet értelme a pénz küldésnek.
Ha jól értem úgy megy hogy utalok x összeget egy bitcoin címre (legyen a Béláé ). Ha egy ideig nincs confirm - mert mondjuk nem adtam fee-t ezért a bányászok nem építik be a blokkba és 0 confirmes marad a tranzakcióm- és Béla helyi klienst futtat, aminek a tárcájában ott van ez a cím, akkor a kliense rebroadcastolja a tranzakciót. Így megtudtam hogy ez az ő címe, ő rebroadcastolta, és ebből az IP-je is kiderül.
De ehhez sok minden kell:
- addig rebroadcastol a kliens amíg 0 confirmes a tranzakció, Béla kliensének ez idő alatt fel kell lépnie a netre, helyi kliensek kell lennie, nem webesnek meg nem cold walletnek és a címnek tárcában kell lennie.
- a támadónak rengeteg node-ot kell futtatnia, vagy sok nódhoz kapcsolódnia, mivel közvetlenül ahhoz kell kapcsolódnia amelyik a tranzakciót rebroadcastolja (jó esetben a tranzakció fogadója, vagyis a cím tulajdonosa). De csak arra a node-ra tudja ráfogni hogy valószínűleg ő a cím tulaja, amelyiktől először hallja a rebroadcastot, ha nincs közvetlen kapcsolat akkor ez bármelyik node lehet amelyiktől viszont hallja, és azt sem tudja hogy van-e közvetlen kapcsolata szóval sosem lehet biztos a dolgában.
Pl az én kliensem csak 8 nodehoz kapcsolódik, csak ők hallják meg a rebroadcastomat és úgy adják tovább a többi nódnak mint a sajátjukat, akik megint csak továbbadják más nódoknak mintha a sajátjuk lenne, míg végül el nem éri a támadó egyik csomópontját is az infó, amiről azt hiszi majd hogy én voltam pedig már a sokadik node.http://sourceforge.net/mailarchive/forum.php?thread_name=CAJNQ0stJeFx0X%2bvHZfx-3SHt3=0JAho_kqDU44mZM613YuUaSA@mail.gmail.com&forum_name=bitcoin-development
Egy kliens átlag 7-8 nódhoz kapcsolódik, a blockchain.info supernódja most 900-hoz és 2.5 millió nódot IP-jét látta eddig összesen, ma 228141 aktív nódot találtak a világon szóval nagy számok játszanak.
https://blockchain.info/nodes-globe
https://blockchain.info/ip-logJa meg ha a pénzküldésnek az lenne a célja hogy kiderítse a tulaj IP-jét akkor nem csak egy tranzakció érkezne ugyanarra a címre hanem több, hogy kiderüljön ugyanaz a kliens szól-e vissza, több mintával biztosabb lenne a dolgában egy támadó.
-
Vektast
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest