- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
schawo #11693 üzenetére
Nem vagyok szakértő, meg még csak most szálltam be pénzzel, de szerintem az alábbi okok miatt nem túl reális a 10.000 dolláros árfolyam:
1. Altcoin ICO-k. Rengeteg pénz ömlik be pusztán whitepaperekre és ígéretekre. Ha folytatódik a jelenlegi trend, és az altcoinok egy jelentős részével továbbra is többszáz százalékos hasznot lehet elérni napok-hetek alatt, akkor inkább oda ömlik a pénz. Ha pedig kipukkad az ICO lufi az átverések, lopások hatására vagy ráeszmélnek az emberek, hogy egy csomó altcoinnak nincs értelme - csak addig fenntartható, amíg spekulálnak vele, használni nem fogja senki rendeltetésszerűen -, akkor az akkora negatív sajtót generál, hogy sokan kimenekítik a pénzüket a kriptopénzekből.
2. Ilyen árfolyamon legalább 164 milliárd dollár lenne a kapitalizáció, a mostani háromszorosa... Ki tudna ennyi pénzt berakni? Az infrastruktúra még nincs olyan szinten, hogy tényleg egyszerű legyen beszállni a kriptopénzek világába - az elhatározástól minimum napok telnek el, mire valaki btc-hez tud jutni - addig háromszor is meggondolja magát. Tehát maradnak az intézményi befektetők - de ők szerintem kockázatkerülőbbek, minthogy ennyire felpumpálják az árat - ha kockázatot akarnak, ott vannak az altcoinok, ahol nagyobb hasznot tudnak elérni. Arról nem is beszélve, hogy már csak 50%-os a bitcoin dominanciája a kriptopénzek között és úgy gondolom az intézmények valószínű portfoliót építenek, szóval valójában kétszer annyi pénzt kell befektetniük ahhoz, hogy 100 milliárd jusson a bitcoinra, amennyiben a kapitalizáció alapján osztják el befektetést a coinok között.
3. A legutóbbi zuhanás előtt volt hasonló médiafigyelem. Amikor már az index is lehoz több főoldalas cikket a bitcoinról és az altcoinokról, az bevonz egy csomó olyan kisembert, aki csak annyit ért az egészből, hogy itt egy hét alatt megháromoszorozhatja a pénzét. Ez nyilván nem segít a kiegyensúlyozott piac létrejöttét. Bukik, kiszáll, "szar a kripto", rossz sajtó. Ezzel együtt jönnek a különböző scam-ek, amik szintén a bitcoin sajtónyilvánosságát használják ki: piramisjátékok, Ponzi. Ezek mind rombolják a bitcoin reputációját, ha Mari nénit átverték Onecoinnal, utána a rokonai, ismerősei sem fognak legális kripto-alapba fektetni.Engem ez az egész coin spekuláció (leginkább az altcoinok) a dotcom lufira emlékeztet. Akkor is volt egy új technológia, amiről mindenki látta (vagy legalábbis hallotta), hogy nagy jelentőségű és valószínűleg meg fogja változtatni a világot. Mindenki be akart szállni az internetbe, ezt pedig kihasználták az élelmes (vagy naiv) vállalkozók: elég volt azt mondani, internet + állateledel vagy internet + társkeresés és az emberek utánuk dobták a milliókat. Én hasonlóképp látom a blockchainre épülő dolgokat, azzal a különbséggel, hogy ez még technikaibb, laikusok számára még nehezebben érthető, mint az internet. De a mechanizmus ugyanez: blockchain + az élet random szelete (nem is számít, hogy az adott alkalmazásnál van-e értelme az elosztott adatbázisnak) mindez megfejelve a saját céges "pénz nyomtatással". És az emberek befektetnek. Én úgy látom ennek is úgy lesz vége, mint a dotcom lufinak - nyilván hasznos az internet/internetes vásárlás és fent is maradt, de rengetegen mentek csődbe, és a lufi kipukkadása magával rántotta a teljes szektort, függetlenül egyes cégek életképességétől.
Persze lehet, hogy teljesen rosszul látom, még csak most szálltam be egy kis pénzzel "játszani", érdeklődésből azért időnként utánaolvastam, hogy épp mi a helyzet kripto-fronton.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest