Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
MtGoxban kérnék segítséget tőletek. Mivel innen már komolyra fordul a dolog, nem akarok semmit elrontani

Odáig már eljutottam, hogy fel kell töltenem a számlámat BTC-vel, most az eladás részleteiben szeretnék megerősítést.Ha el akarok adni BTC-t, az úgy történik, hogy a BTC/$ értéket én adom meg, és akkor valósul meg az eladás, ha valaki annyiért meg akarja venni? Erről értesítés jön, vagy automatikusan megtörténik, ha valakinek megfelel az összeg? Egyáltalán, mi az esély arra, hogy sokezer dollár értékű BTC-t is megvesznek tőlem? Vagy a gox is vásárol fel BTC-t?
Másik kérdésem, ha megvalósul a tranzakció, amit kapok érte dollárt, az első körben csak a goxos számlámon jelenik meg és később tudom elutalni a saját "rendes bankos" számlámra?
Vagyis a goxon is tárolódhat a dollárom akár?
Gondoltam először kipróbálom kisebb összeggel, hogy tisztán lássak, mert nagyon új nekem ez gox téma
-
deadwing
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Nem fogok neki megadni semmit, töröltem is a temp kapcsolót, hadd tekerjen. Ezzel a hűtővel nem megy feljebb 82 foknál, GPU 900MHz, 99%-os terhelés, 765MH/s átlag, ez így teljesen rendben van. Gyári hűtéssel más lenne a helyzet
VRAM-ot meg abszolút nem használja, így a 300 maradhat, felesleges a memóriával is melegíteni a panelt. De köszönöm a fáradozásod! 
OFF: lehet felesleges lesz nemsokára a kártyám, ezt csak így megjegyzem.
-
deadwing
addikt
Ha játszom, akkor nem bányászok, és előtte restart

Nos, ha nem állítok be d0-d1-et, akkor még az is lehet, hogy a sandy igpjét is használni akarná? Mert én azt nem akarom. Van tapasztalatod? Kipróbálni most nem fogom, hadd menjen a mining...Szerk: jut eszembe, nem lehet hogy érdemes lenne nagyobb poolban bányászni? Ma nem valami lucky a slush, ilyen 4 meg 5 órás menetekből kezd elegem lenni. Nagyobb poolban nem számítana ennyire a szerencse. Vagy rosszul gondolom? BTC guild pl jó nagy, próbálta már valaki?
-
deadwing
addikt
Sikerült belőnöm, egyelőre csak azt furcsállom, hogy cgminerrel a 2 gpu is mehet 1 worker alatt. Így lőttem be:
cgminer.exe -o http://stratum.bitcoin.cz:3333 -u kammajom.worker1 -p xxxxxxx -I 9 -d 0 -d 1 --temp-target 75 --gpu-memclock 300
A temptarget még kérdéses, lehet hogy csak az automata venti vezérlővel megy, illetve csak azt kezeli, nem pedig a terheléssel variál. Így ez nálam értelmetlen, mert folyton 100%-on hajtom a hűtést.
-
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
Miért van az, hogy a kliensem szerint 9000 share-m van, slush oldal szerint meg csak 400? És ez rendszeres... Kb tizedét vagy huszadát írja...
-
deadwing
addikt
Kurva annyukat egyébként /BFL/... aug óta várunk 4db SC-re. mit kaptunk eddig? Semmit. Csak azt nem tudom mi a faszért ígérgettek eddig minden hónapban mást? Bármikor írunk, ugyanúgy csak az ígérgetés megy... konkrét válasz NINCS. Kapnak 1 hónapot, ha nem jön meg a cucc, úgy beperelem őket mint a picsa. Mocskos szemét banda.
-
deadwing
addikt
-
-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Azt hittem valami változott. A legújabb van fent, igen, v20121203, meg a legújabb BÉTA AMD driver.
Inkább ide küldöm, hátha valakinek lesz hasonló baja.2013-02-18 18:45:15: Running command: poclbm.exe kammajom.worker1:xxxxxxx@api2.bitcoin.cz:8332 --device=1 --platform=0 --verbose -r1 -v -w128
2013-02-18 18:45:15: Listener for "1" started
2013-02-18 18:45:15: Listener for "1": 18/02/2013 18:45:15, ADL_Adapter_ID_Get failed, cutoff temperature disabled for 0:1: Cayman
2013-02-18 18:45:15: Listener for "1": api2.bitcoin.cz:8332 18/02/2013 18:45:15, started OpenCL miner on platform 0, device 1 (Cayman)
2013-02-18 18:45:15: Listener for "1": api2.bitcoin.cz:8332 18/02/2013 18:45:15, checking for stratum...
2013-02-18 18:45:16: Listener for "1": api2.bitcoin.cz:8332 18/02/2013 18:45:16, diverted to stratum on api-stratum.bitcoin.cz:3333
2013-02-18 18:45:22: Listener for "1": api2.bitcoin.cz:8332 18/02/2013 18:45:22, Verification failed, check hardware! (0:1: Cayman, c06d0481)Nem tudom azt sem, miért nem Antillesnek hívja... Ez lehet tényleg a béta driver miatt van?

-
deadwing
addikt
Gondoltam bányászok egy kicsit, azt már el is akadtam

Meddig tart amíg a minerben az "accepted" érték elkezd felfelé menni?
Slush pool, és még 10 perc után is nulla mindenhol. A kártya izzad, dolgozik ezerrel, aztán semmisenincs. A slush oldalon az accountomnál sem tűnik úgy, hogy beindult volna bármi. Segítsen valaki
-
deadwing
addikt
Összeesküvés elmélet gyártás ON.
Mivel még SENKI a világon nem kapott asicot sehonnan, 1000%, hogy a szabályozás "fentről" jött. Valakik csak összefogják a BTC piacot, és döntés született, én így érzem... Lehet azt akarták ezzel elkerülni, hogy azok akik hamarabb megkapják az egységet, ne kerüljenek nagyságrenddel több BTC birtokába mint mindenki más.
Jó lenne tudni, mi a tervük a jövőre nézve, de ha erről van szó, még az is lehet, hogy egyszerre akarják az egész készletet postázni.
OFF.
Sz@r dolog nem tudni, mi zajlik a háttérben
Ha tényleg júniusban jön meg a cucc, örülni fogok ha nullszaladósra kijövök belőle
-
deadwing
addikt
Miután rákérdeztünk, hogy mi van már az augusztusi rendelésünkkel, a következőt kaptuk:
"We are working to start shipping soon and have a 2-3 month backlog in the queue, so your order will likely ship sometime in May-June, sooner if possible.
Thanks for your patience!
Patti
BF Labs, Inc. Customer Service"Kicsit sem vagyok mérges. Hogy gondolják ezt? 9 hónap, az azért mindennek a teteje. Perrel fenyegetés kéne ide már... Eszem megáll

Ja, és a rendelési számunk valami hatezer x... -
deadwing
addikt
válasz
Polarstar
üzenetére
Hú, akkor nem biztos hogy találkozunk. A sport nem nagyon van jelen az életemben

Mindenesetre örülök, hogy bővülnek a felhasználási lehetőségek!
Mielőtt elfelejtem, az előző kérdésedre a válasz: berendeltünk a single SC-ből, és már hónapok óta várjuk. Azóta csak megy a dátum csúsztatás... először október, aztán november, majd december, most meg már január... -
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Igen, azt vágom, hogy maga a panel hogy fog kinézni, de konkrétan ilyenre gondoltam a szerelhetőség miatt, hogy tápellátás milyen dugó, hány volt, estleges csavarhelyek? A táp lenne a legfontosabb, hogy előre felkészülhessek, ne akkor kelljen dugókért rohangálnom mikor már itt van az eszköz. Egy nagy PC házba lesznek beszerelve az SC-k ugyanis. Annak örülnék a legjobban, ha a gyártó adna adaptert hozzá ami molexben végződik, de erről nem tudok semmit. No én ezekre a dolgokra gondoltam

-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Igen a jalapenorol volt... A single SC-ről semmi. Pontos specifikációk sem. Ennek nem úgy kellene történnie, hogy jajjdejó örüljünk, mert kiszivárgott 1 kép nagy nehezen, érted

És igen, a videókaris bányászatnak tuti annyi lesz, ez már az elején egyértelmű volt, már ha a specifikációk stimmelnek. Még én is mehetek sztem a levesbe az 1 db SC-vel, mert mire megkapom, többszörös difficulty lesz, mint most. Szomorú... Annyi lesz az "előnye", hogy valszleg megtelik a piac olcsó 6970-es kártyákkal rövid időn belül
Már akit érdekel. -
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Kezd már gyanús lenni a dolog, hogy egyetlen asic gyártónál sincs egy darab kép sem egy olyan termékről, ami elvileg decemberben kijön. Ilyen a világon nincs, hogy még a külső házak sincsenek legyártva 2-3 héttel a piacra kerülés előtt. Valami összeesküvést sejtek... Butterflytól azóta sincs infó, hogy hogy állnak.

-
deadwing
addikt
Tud valaki megoldást arra, hogy nálam solo módban miért nem használja a guiminer a gpu-t? New phoenix-szel megy, new openCL minerrel nem hajlandó. Pedig látszik az eszközöknél a gpu rendesen...

-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Igen, nekünk már vissza is írtak, hogy lehet csak jövőre küldik az egységet. Ha a kiszolgálás a megrendelés sorrendjében történik, akkor jó páran berendelhettek már belőle. Az a durva, hogy a single SC-re még mindig nem tudnak fogyasztási adatot mondani. Ergo sehol sincs még ez a fejlesztés, valszleg még 1 működő darab sincs, és ennek én nem nagyon örülök

-
-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Haverral lehet beruházunk egy single SC-re
Csak az a kérdés nem hagy minket nyugodni, hogy nagyobb tételben hol tudunk eladni bitcoint? Bármilyen statisztikát nézek is, mindenhol csak 10-es nagyságrendű a forgalom. Ki vesz át mondjuk 100 vagy 1000 bitcoint dollárért vajon? 
-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Ha nézed a villanyszámlát is, kizárt, hogy annyit hozna a konyhára a 6990. 2 hónap alatt pár ezer Ft nyerhető ki folyamatos üzem mellett, legalábbis ilyesmiket olvasgattam most.. Nagy a nehézségi fok nagyon
Meg egyébként sem tervezem 24/7-ben hajtani a szerencsétlent. Kell játékra 
-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Köszi

Közben viszont olvastam egy kicsit, és arra jutottam, hogyha otthon akar az ember bányászni, érdemes az FPGA-k felé tekintgetni.
Ha megnézed a fogyasztásukat a kapacitásukhoz képest szinte alig kell villanyszámlával számolni. Azt hiszem a videokártyával bányászás lassan értelmét veszti, csak hát ehhez áldozni kell nem kevés pénzt. linkÉs ha már itt tartunk, a butterflylabs októberben kijön a Jalapenoval, ami 3.5GH/s-t fog tudni 150 dollárért! Erősen gondolkodom pár darab beszerzésén, persze a döntésem majd az akkori bitcoin piac helyzetén is múlni fog. Lehet, amint ezek kijönnek, megássák a videokártyás bányászat sírját, sőt...
Ezeket a híreket itt találtam.
-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Az sdk-ra ezt mondja: Error - Page Not Found A 64 bites verziót akartam leszedni, de nem nagyon megy.

Amit mondtál elindult, megy faszán. A kártyám sajnos csak 2*320-at tud pedig meg is van húzva... Kapcsolók nélkül. A kapcsolókat nemsoká kipróbálom, csak most nincs időm rá.
A segítségedet köszönöm szépen
Most azért megénztem, 128-as kapcsolóval 390M
-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Igen ez is eszembe jutott, hogy 2 miner menjen, látja egyébként mindkét magot, így gondolom az AMD APP SDK-t külön nem kell telepítenem, lehet már az újabb catalystban ezek benne vannak. Még annyi itt a kérdés, hogy ehhez 2 külön workert kell regelnem, vagy 1 passal mehet mindkettő? Szerinted egyébként van értelme 1db ilyen kártyával szórakozni ezzel? Hozhat ez valamit is a konyhára vagy értelmetlen próbálkozás?

-
deadwing
addikt
válasz
üzenetére
Köszi a választ, ez így rendben is van de még mindig nem értem a 2 program egymáshoz való viszonyát. Minek egyáltalán a kliens ha a miner anélkül is fut? Meg miért kell a minerben beállítani egyáltalán a path-t?
Vagy a kliens az csak a pénztárcám lenne?Továbbá nem használja csak az egyik magot a kártyámon -6990-, ezt sem értem... de ez megint egy másik történet

-
deadwing
addikt
Gondoltam kipróbálom én is ezt a dolgot, de már az elején akadályba ütköztem. Konkrétan a guiminer és kliens párosítással van gondom. A miner ugyanis bitcoin.exe-t keres, de nekem bitcoin-qt.exe-m van. Miben más ez a qt mint a sima kliens? Továbbá ha kliens nélkül indítom el a minert, olyankor mi történik? Mit számol? Ha valaki otthon van a témában, kérem segítsen... Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- iPhone topik
- Valami baja van a tápomnak
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Spórolós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

VRAM-ot meg abszolút nem használja, így a 300 maradhat, felesleges a memóriával is melegíteni a panelt. De köszönöm a fáradozásod! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)