Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuruc2
senior tag

-
Kuruc2
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnnék kérni: hogy tudom az alaplapom beállítani, hogy billentyűzetről induljon a gép? Eddig PS2-es billentyűzet volt, arról be volt állítva, és indult is szépen CTRL-ESC-re, de most USB klaviatúrát vetttem, és erről nem indul.
BIOS beállításra tippelek, de nem találom. Valaki aki ért a BIOS-okhoz megnézné az online manualba hogy mit csináljak? Az alaplapi jumper át van rakva 2-3-ra, mivel ez már a ps2-es indításhoz is kellett.
Alaplapom: P5GC-MX/1333
BIOS MANUAL: Letöltés / win7-32 / kézikönyv / Verzió E3363
Mit kell állítanom? Egyáltalán tud a lap usb-sről indítani?
Csak olyat találtam hogy "power on by PS2 keyboard" Az engedélyezve van. Olyat nem találtam hogy usb keyboard.
-
Kuruc2
senior tag
Egy újbóli restart után végre működik, összeszenvedtem. Köszi a segítséget.
(bocs a flood miatt, sajna nem látok üzenettörlési lehetőséget.)
-
Kuruc2
senior tag
Amúgy jumpert átraktam, így se jó.
-
Kuruc2
senior tag
Nos megtaláltam az alaplap leírásában a neten, hogy valóban az alaplap usb-device-wake-up féle jumperelése default állípotban nem engedi meg a dolgot, át kell rakni:
De mit ír pontosan, mire kell figyelni? Mit kell ellenőriznem mielőtt módosítok?
Amit írtál korábban ezzel kapcsolatban azt hogy tudom megnézni tápon? (Hogy engedi-e.)És amúgy miért van így elbonyolítva az egész, miért nincs default-ként egyből engedélyezve az usb device-ről történő wake up?
(meg az amúgy ps2 keyboardom nem is usb device, nem? vagy mégis annak kell venni?)
-
Kuruc2
senior tag
"Ebből a képből nem sok minden derül ki..."
Mivel ennyit találtam a neten, Nekem telómon behalt fényképezés.
"Alaplapon nincs jumper, ami letiltaná a keyboard power on-t? "
Én azt honnan tudjam?

Annyit tudok hogy ez az alaplap: Alaplap"a BIOS-ban lehet még más helyen olyan beállítás, ami tilthatja,"
Na király. .:s
" ill. a táppal kapcsolatban is lehet olyan elvárás, hogy X ampert tudjon az 5 voltos ágon... Nézd meg a leírásban."
Minek a leírásában? lap?
-
Kuruc2
senior tag
Nos. Nagynehezen előtúrtam az opciót, bizonyos APM Configuration menüben.
Be is lőttem hogy Power on by PS/2 Keyboard-nál CTRL-ESC legyen, lementettem, és mégse működik. Próbáltam úgy is hogy Space-re állítom, de azzal se indul.
Ötlet?
(és igen, ps/2 a bill, nem pedig usb.)
-
Kuruc2
senior tag
Sziasztok!
Az előző gépemen Award bios bolt, abban volt lehetőség CTRL-F1-el indítani a gépet, a jelenlegi asus alaplapon lévő AMI biosban nem találok semmilyen hasonló lehetőséget.
Felejtsem el a billentyűzetes gépindításokat?

Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- 1x 16GB Corsair Vengeanche LPX 3600Mhz
- BESZÁMÍTOK!! ASUS ROG STRIX B760-F GAMING WIFI GARI: 2028.05.29-ig
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- G.SKILL DDR4 8GB 2400MHZ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest