- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Meggyi001: Hol szálljunk meg Párizsban?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
zero_cool51
üzenetére
Üdv!
A kérdésed tedd fel az Azonnali notebookos kérdések órája topicban.
Legközelebb kérlek, ne nyiss új topicot, hanem használd a keresőt.Ezt zártam.
-
zero_cool51
csendes tag
Hali
Az alábbi problémával küzdök már régóta.
Páromnak van egy Packard Bell PAV80 Netbookja, rajta eredeti, gyári Windowssal.
Emellé szeretnék feltenni egy Ubuntu Linuxot, de nem tudom, mert merevlemezről bootol. És itt kezdődik a mizéria. Nem tudom megváltoztatni a boot-sorrendet, mert a BIOS le van védve jelszóval.
Próbáltam utánaolvasni mit lehet tenni, de semmi megoldást nem találtam. A PC-s megoldások nem jönnek be, mert itt a CMOS elemre rá van forrasztva a láb, tehát nem tudom leszedni, hogy resetelje a CMOS-t. Jumper nincs az alaplapon, hogy azzal süssem ki a CMOS-t. Felhívtam a Packard Bell ügyfélszolgálatát, talán, de ők csak felküldenék Csehországba a központi szervízbe, ahol vagy feltörik vagy nem. Próbálgattam különféle programokkal, de egyik sem tudta kiütni, kiírja, hogy done és társai, de újraindításnál kéri ugyanúgy a jelszót. A régi tulajtól nem tudjuk elkérni a jelszót, mert nem tudjuk hol elérni (ő tette rá a jelszót gondolom).
Valakinek valami ötlete? Találkoztatok már hasonlóval?
Aktív témák
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4483, 100% Akkumulátor
- 2x32GB TESZTELT, hibátlan, GARANCIÁLIS notebook RAM 2666, 3200
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest