Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alulirt

újonc

Sziasztok!

Azt hiszen egy update kinyírta a BIOS-om...
    Érkezett egy Fujitsu-tól egy PMU Firmware Update-t (aksi frissites), amit nagyon ajánlottak telepítésre (https://www.fmworld.net/globalpc/batteryctrl/tool.html) Folyamatosan ott pofázott, és megadtam magam neki, karácsony volt, gondoltam legyen teljes boldogság.... előtte utánanéztem, hogy volt-e gond valakinél, de nem nagyon találtam negatív post-ot, ezért nekikezdtem.

Előtte természtesen csináltan egy win10 frissítést, biztos, ami biztos, és utána nekieresztettem a letöltött progit. Aaz aku teljesen fel volt töltve, és a gép a hálózati töltőn is rajta volt, hiszen a leírás emlegette a BIOS-t is....azzal meg óvatosan merek csak bánni.
    Elvileg több körös frissítés lett volna, az első frissítés megvolt, gond nélkül újraindult a gép, majd amikor nekikezdett a második körnek, egyszerűen kikapcsolt a gép. Nem újraindult, hanem szó szerint, kikapcsolt. Azóta nem lehet elnidítani, bekapcsolni. nem reagál semmire, nem világít semmilyen led rajta, teljes a csend. Próbáltam kivett akkuval is indítani, csak hálózatról, de arra sem reagál, halott a gép.

Azt gondolom, hogy firmware kinyírta a BIOS-om, és ezért lett egy zombim. Az a probléma, hogy nincs semmilyen eszközöm, amivel közvetlenül hozzáférhetnék a BIOS-hoz, voltam egy helyen, ahol több tízezer forintért nyúlnának hozzá. Nem RAM-ot vagy procit akarok cserélni, hanem csak vissza akarom írni a BIOS..

Valakinek nincs 5lete, hogy a XIV kerületben hol lehetne életre lehelni a gépem?

megathx előre is!

Új hozzászólás Aktív témák