Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) katona.jozsi válasza Gary009 (#1050) üzenetére


katona.jozsi
aktív tag

Remekül hangzik. :DDD

"Impossible only means that you haven't found the solution yet."

(#1052) victorhun7


victorhun7
tag

Sziasztok
Adott egy Cooler Master kék switches billentyűzet és a w a s d gomboknak eltűnt clickelése olyan mintha lineáris lenne majdnem valahogy meg lehetne fixállni?
néha a w nem is érzékel :(

(#1053) victorhun7 válasza katona.jozsi (#1044) üzenetére


victorhun7
tag

Nekem is vele van bajom

(#1054) Gary009 válasza victorhun7 (#1052) üzenetére


Gary009
csendes újonc

Próbáld meg leszedni a kupakokat és kicsit takarítsd meg.
Hátha esetleg ez a baja :D

(#1055) victorhun7 válasza Gary009 (#1054) üzenetére


victorhun7
tag

Megvolt lehet az lett a baja :DD tovább nem bontottam inkább

(#1056) Gary009 válasza victorhun7 (#1055) üzenetére


Gary009
csendes újonc

Szuper :R

(#1057) mzso


mzso
veterán

Helló!

Ha az egyik gumilába a billentyűzetnek kiesett és eltűnt azt hogy lehet orvosolni?

Talán még jobb kérdés, hogy hogy lehet megtákolni egy túl csúszós billentyűzetet? Igazából lábbal együtt sem igazán stabil.

(#1058) mzso


mzso
veterán

Helló!

A Logitech Options nevű bloatware-nek van valami alternatívája. 300+ megabájt és még mellé telepít egy másik csomagot (Logi Bolt). És az összes hasznos funkcionalitása az annyi, hogy meg lehet adni, hogy az Fx billentyűk normálisan működjenek, mint ahogy alapból is kéne hogy működjenek...

(#1059) kyle23


kyle23
tag

Üdv.
Adott egy A4 tech bloody billentyűzet. Sikerült a numpadra ráfordítani egy tejszínhabos palacsintát. Na mondom fasza, gyorsan kihúz, szétszed, ha már így jártam akkor ki is takarítottam. A gombokat mosó szeres vízben kitakarítottam ecsettel, ezt kiszárítottam, kifújattam por szárazra. Összerakás után nem csinál semmit gépre dugva, csak a világítás állítható rajta, a / és a * gombokat érzékeli a gép, de ezeket is csak később, laggosan jelzi mikor írnám be a jelszót belépéskor. Mi lehet a gond? Nézhetek új billentyűzet után?

(#1060) sztanesz


sztanesz
tag

Sziasztok,
Egy Urage Lethality billentyűzet gép kikapcsolás után eltánik, mintha be sem lenne dugva. USb-ből kihúzva és visszadugva újból működik. Újraindítás során teljesen jó, csak kikapcsolás után nem megy. Az eszközöknél látszik HID billenytűzet és PS2 bill. is amikor rendben ,megy. MI lehet a gond?
Köszi!

Gigabyte B550 Gaming V2, Ryzen 5 5600,32gb 3600Mhz ram, gigabyte 1050Ti OC http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/

(#1061) Leshrac


Leshrac
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Tesoro Gram SE Spectrum billentyűzetem, kb 3 és fél éves. 1 hónapja fordult elő először, hogy hirtelen nem reagált semmire. A világítás működik, de semmilyen billentyűt nem érzékel. Ha kihúzom és visszadugom, akkor újra működik egy darabig. Mostanában egyre gyakrabban csinálja. Másik furcsa jelenség, amit szintén mostanában produkál, hogy a windows gomb ha sokszor lenyomom akár egymás után akár random, szintén nem működik (úgy hogy a többi még igen és nincs lockolva). Drivert frissítettem/újraraktam, szoftvert defaultra állítottam, de nem hozott javulást.
Erre esetleg valakinek valami ötlete van? :DDD

(#1062) Drazz29


Drazz29
újonc

Sziasztok! :)

Van egy Tesoro Gram SE Spectrum Optimechanikus billentyűzetem (2018 december óta).
Frissíteni szerettem volna a Firmware-t rajta, a frissítés 90%-ig jutott és ott megállt a történet.
Azóta a billentyűzet halott, több eszközhöz is csatlakoztattam, egyik sem érzékeli és a billentyűzet sem világít. A Firmware telepítőjét próbáltam újra futtatni, azonban csak egy hibaüzenetet kapok, hogy csatlakoztassam a megfelelő eszközt.
Hazai forgalmazóval felvettem a kapcsolatot, de nem tudnak segíteni(mondván hogy a Tesoro cég profilt váltott csak székeket gyárt már nem foglalkozik billentyűzetekkel) annyit tanácsoltak, hogy ha tudom akkor garanciába reklamáljam meg ott ahol vettem... ez ugye nem opció mivel több mint 4 éves a termék.
Kérdésem az lenne van-e itt valaki aki ebben tudna segíteni? Találkozott-e valaki hasonlóval esetleg? Kidobni nem szeretném mert egy hibátlan termék minden kapcsolója szépen működik sérülés és kopás mentes stb...
Esetleg ha valakit érdekel talán donor billentyűzetnek feltudom ajánlani ha nincs opcióm a javításra.

Válaszokat előre is Köszönöm!

(#1063) Drazz29 válasza Leshrac (#1061) üzenetére


Drazz29
újonc

Szia!
A Windows gomb nálam is ugyan ezt produkálta (hol működött hol nem, vagy ha mégis akkor 5-10sec késéssel...). Érdemi megoldást nem találtam rá, én letiltottam hogyha véletlenül rányomok se történjen fixen semmi. :(((

(#1064) georgesmith


georgesmith
újonc

Sziasztok,

Újratelepítettem a Win10-et, mert kicsit lassú volt a régi. Meglepődve vettem észre, hogy a billentyŰzet nem hajlandó a hosszú Ő és Ű betűket bevinni. Ha nyomom a Shift-et, akkor a nagy Ő és Ű megy, CapsLock-kal pedig Shift-tel együtt tudok kicsit is írni. A billentyŰzetem Logitech MK520 (egérrel együtt), keresztül-kasul átkutattam a netet esetleges driver után sikertelenül, újratelepítettem a Win-t, az sem segített. Megnéztem a Win által használt drivert: 2006. 06. 21-ei, biztos van újabb, de frissítés keresésekor kijelenti, ez a legújabb. Volna esetleg valamilyen ötlet, mit tehetnék ez ügyben?

(#1065) P1eTr0


P1eTr0
aktív tag

Sziasztok!

Talán itt elfér a kérdésem. Nézegettem 65%-os billentyűzeteket magyar kiosztással és egy kérdés merült fel bennem. A gombsor felső sora az "ESC"-el kezdődik, majd jön az 1,2... stb. majd a 9-es után jön az Ö,Ü, stb.

A 0-ás karaktert hogyan lehet előhozni egy ilyen billentyűzeten? Tudom, hülye kérdés, de nem találtam rá eddig választ...

Előre is köszönöm a válaszokat.

Normális vagyok. Megmondták a hangok is.

(#1066) belgast


belgast
csendes tag

Van egy Cooler Master CK 550 brown switch-es billentyűzetem.
Néhány gombot csak másodjára vagy harmadjára érzékel,/ ha leveszem a nyomógombot róla és közvetlen nyomom akkor minden rendben vele.
Szennyeződés stb nem találtam egyik gomnál sem ami problémás.

Mi lehet vele?

(#1067) dqdb válasza belgast (#1066) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1068) belgast válasza dqdb (#1067) üzenetére


belgast
csendes tag

Ahan, akkor megy gariba vissza ez már a második ilyen ami "elromlott"

(#1069) dqdb válasza belgast (#1068) üzenetére


dqdb
nagyúr

Szoftveresen egy ideig el lehet kenni a hatását, de amikor teljesen megreped, akkor a forrasztópáka az egyetlen megoldás. Maga a javítás nem nagy dolog (meg kell olvasztani a forrasztást és plusz ólmot is tartalmazó ónt kell rápakolni), és az összes billentyűzet érintett idővel a kötelező ólommentes forrasztás miatt (ez eléggé merev, a billentyűzetet nagy erőhatások érik, aminek idővel repedés a vége)

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1070) belgast válasza dqdb (#1069) üzenetére


belgast
csendes tag

Közben kiderült hogy holnapig érvényes már csak a garancia a billentyűzetre mivel addig nem tudom nekik elküldeni .....
van videó róla mit kell csinálni? lehet bepróbálom ha nem bonyolult :D
/Van ajánlott "billentyűzet" szervíz idehaza?

(#1071) Mclovin


Mclovin
senior tag

Sziasztok,

Adott egy Ducky one 3 mini. Néha tapasztalok dupla SPACE leütést. Lehet ezzel valamit kezdeni?

(#1072) Mclovin válasza Mclovin (#1071) üzenetére


Mclovin
senior tag

Közben utánanéztem a dolognak és nem egyedi. Firmware issue-nak tűnik, sokan panaszkodnak rá Ducky one 3 billentyűzetek esetén. Firmware updatet felraktam, kicseréltem a switchet is. Most Keyboard Chattering Fix tool-al logolom a chattert, megírom, ha van fejlemény.

Nyitottam egy jegyet a Ducky Support-nál is, kíváncsi leszek. Nem tűnnek túl készségesnek support oldalon.

Elég sokat vaciláltam , hogy mit vegyek, végül erre esett a választás, aprón olcsón lehetett szerezni...de lehet keserű pirula lesz, mert ha marad a chatter, akkor még eladni sem lehet jó szájízzel és akkor már kéne más is helyette.

[ Szerkesztve ]

(#1073) azbest


azbest
félisten

úgy tűnik a hama billentyűknek lehetnek furcsaságai... egy urage 220 tkl esetén vettem észre, hogy nem működik a bal ctrl shift escape kombináció. De csak ezzel a billel. Más panaszokat is találtam másik urage-re [link]

Az ott ajánlott oldalon lévő bill nyomás esemény teszt szerint, ha nyomva tartom a bal ctrl és shift gombot, akkor az esc-et egyáltalán nem érzékeli. Ha jobb oldalival kombinálom, akkor megy.

(#1074) katona.jozsi válasza belgast (#1070) üzenetére


katona.jozsi
aktív tag

Ez engem is érdekelne.

"Impossible only means that you haven't found the solution yet."

(#1075) nanamii_o válasza belgast (#1070) üzenetére


nanamii_o
tag

[link] Én is ezzel szenvedek most. Remélem sikerülni fog,de egy biztos. Legközelebb nem követem el azt a hibát,hogy olyan billentyűzetet veszek amibe nem cserélhetőek a switchek.

(#1076) [Prolixus] válasza nanamii_o (#1075) üzenetére


[Prolixus]
addikt

[link] Ez is egy jó videó.

Nem bonyolult, csak vegyél hozzá felszerelést, plusz ha nem vagy gyarkolott akkor egy teljes billentyűzet forrasztgatása kapcsolócsere gyanánt elég pepecselős meló.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1077) nanamii_o válasza [Prolixus] (#1076) üzenetére


nanamii_o
tag

Holnap szerzek egy ilyet,mert nekem már csak ez kell. Enélkül nem tudom megolvasztani a forrasztást. Nekem rgb-s és a k*csög led 4 helyen is forrasztva van. Kíváncsi leszek,mert nem vagyok egy MacGyver. :))

(#1078) [Prolixus] válasza nanamii_o (#1077) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Megolvasztani ez sem fogja, csak felszívni a már megolvadt forrasztot. Nagy tapasztalatom nekem sincs a biznicben, de amennyire én tudom, olyan helyekre jó a szalag ahova ónszippantóval nehéz hozzáférni, vagy alapos munkát akarsz végezni a felszívással.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1079) nanamii_o válasza [Prolixus] (#1078) üzenetére


nanamii_o
tag

Igen,közben rájöttem köszi! :R " Ezt a leválasztó kanócot arra használják, hogy eltávolítsa a felesleges forrasztást a nyomtatott áramköri lapról." Még kutakodom kicsit. Az rgb ledek megolvasztása nem megy csak,mert azok olyanok mint a tű majdnem.

[ Szerkesztve ]

(#1080) HugóBoss válasza nanamii_o (#1079) üzenetére


HugóBoss
tag

Sziasztok.
Arra van valami beállítás, hogy az alt gombot 1x megnyomva, ne "ragadjon be"? Mert ha utána F4-et nyomok, akkor olyan, mintha egyszerre nyomnám a 2 gombot és ez játék közben elég zavaró...

bocs, nem válasznak szántam

[ Szerkesztve ]

(#1081) dqdb válasza HugóBoss (#1080) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem lehet, hogy véletlenül bekapcsoltad a kisegítő lehetőségeknél a Sticky Keys opciót?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1082) HugóBoss válasza dqdb (#1081) üzenetére


HugóBoss
tag

Igen az volt a baj + az, hogy billentyűparanccsal nem lehetett kikapcsolni én meg csak azt próbáltam :D

(#1083) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Van egy Logitech K400+ vezetéknélküli billenyűzetem, és az lenne a kérdésem, hogy ezt a billentyű funkciót hogyan tudnám beállítani rá? :R
Próbáltam már a Logitech Options telepített beállításában de ott sem találom.

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#1084) dqdb válasza makoss (#1083) üzenetére


dqdb
nagyúr

Elvileg Fn+Backspace , ha a Print Screen kell, vagy a Win+Shift+S, ha az új képmetsző kellene.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1085) tanosj válasza dqdb (#1084) üzenetére


tanosj
tag

Sziasztok!

Adott egy ROG Strix Scope NX Deluxe billentyűzet. Kérdésem az lenne mielőtt neki esek szét szedni, hogy itt a kapcsolók forrasztás nélkül kiszedhetők? Láttam egy videót, ahol egy spec ROG logós szerszámmal kiszedi a kapcsolót...

Az A illetve S nem mindig érzékel...

Köszi :)

(#1086) [Prolixus] válasza tanosj (#1085) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Tudod linkelni a vidit? Nem írják a gyártói honlapon hogy hot-swap lenne...

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1087) tanosj válasza [Prolixus] (#1086) üzenetére


tanosj
tag

Jobban utána néztem és a Flare típus az ami cserélhető, az én esetemben nem. Akkor marad a forrasztás.

Szerk.: Én sem leltem a gyártói honlapon olyan infóra sajnos, de reménykedtem hátha :))

[ Szerkesztve ]

(#1088) [Prolixus] válasza tanosj (#1087) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Igen, nekem is az lett volna a tippem, videókat sem találtam róla hogy kapcsolót cserélnek.

Viszont sajnos nem standard MX típusú kapcosló van benne, úgyhogy ha kapcsolót is akarnál cserélni, erre majd figyelj. De tippre csak újra kell forrasztani a kontaktpontokat a kapcsolólábaknál és jó leszel.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1089) tanosj válasza [Prolixus] (#1088) üzenetére


tanosj
tag

Köszi a tippet! Alapból egy nem használt/ritkán kapcsolót szedtem volna ki, de így még jobb és egyszerűbb a művelet.

(#1090) [Prolixus] válasza tanosj (#1089) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ez csak tipp volt a részemről :D De az esetek többségében ott szokott szétmenni a forrasztás, ezért nem érzékel a kapcsoló.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#1091) tanosj válasza [Prolixus] (#1090) üzenetére


tanosj
tag

Igen láttam, hogy tipp-re írod, de jobban belegondolva első körben érdemes a forrasztását átnézni. Majd beszámolok a javítás után mire jutottam. :)

(#1092) dqdb válasza tanosj (#1091) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha van ólmos forrasztóónod, akkor azzal forraszd felül a problémás lábakat.

A kötelezően használt ólommentes forrasztás sokkal merevebb, és nem bírja túl jól a billentyűzetek mechanikai igénybevételét.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1093) tanosj válasza dqdb (#1092) üzenetére


tanosj
tag

Köszi a tippet! Melóhelyen van bőven. :)

(#1094) makoss válasza dqdb (#1084) üzenetére


makoss
addikt

1 gombost nem lehet beállítani? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#1095) tanosj válasza tanosj (#1093) üzenetére


tanosj
tag

Közönöm a segítséget, sikerült megoldani az A illetve S betű leütés működést. Újra forrasztás segített. :C :R

(#1096) dqdb válasza tanosj (#1095) üzenetére


dqdb
nagyúr

Király.

Amíg nem sül meg az MCU, addig ezek eléggé jól javíthatóak szerencsére. Neked majd a kupakkopással lehet bajod a jövőben, mert az ASUS szokásához híven különcködött, az alsó sorral kompatibilis kupakkészlet nincsen a piacon, így ha nekiáll kopni, akkor csak részlegesen tudod cserélni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1097) tanosj válasza dqdb (#1096) üzenetére


tanosj
tag

Akkor majd eljön a csere ideje... Majdnem most is az lett, de mondom csak utána járok már lehet-e javítani.

(#1098) steewcv65


steewcv65
őstag

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet az oka, hogy a Q betű nem működik az új billemen.
Keychron v3 az alany, mindegy milyen kapcsolót rakok bele, gyári kapcsolóval se működik....Van ötletetek, hogy mit csinálhatok vele ?Socketen nem láttam problémát.

#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60# Keychron Q3 Silent Peach#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7

(#1099) Domonkos válasza steewcv65 (#1098) üzenetére


Domonkos
Ármester

Probald meg a socket ket veget egy drottal osszeerinteni, mikozben be van dugva a billentyuzet! Azzal le tudod szukiteni, hogy a kapcsolo es socket, vagy a masik iranyba kell keresned a hibat.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#1100) dqdb válasza steewcv65 (#1098) üzenetére


dqdb
nagyúr

VIA-ban meg kellene nézni, hogy mi van bekonfigurálva arra billentyűre. Ha az stimmel, akkor szét kellene szedni és megnézni a nyák túloldalát, rendben van-e a socket.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.