Hirdetés
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
#16356 f27:
Googleban nem találtam gyorsan rákeresve kifejezett bga javításra. Tatabányán van egy szervíz de nem hinném, hogy csokiért javítanak. Ha tudsz adni egy kontaktot, azt megköszönném.#16357 nahunn:
A pákás módszer szerintem az esetemben nem játszik, több okból:
A pákám egy igazi békebeli szörnyeteg, olyan amire réz drótból kell hegyet hajtogatni (ami legtöbbször elpattan használat közben). Meg a teljesítménye is nulla: 75 va. Annyi hőt meg szerintem el tud vezetni a pcb. Illetve az egyik javítandó alkatrészen (gtx 470) kupak van.De ha ezekkel is menne, akkor csak annyi, hogy rányomom a hegyet a magra, aztán hevítem, amég el nem éri a 220 °C-os hőmérsékletet? Ebben az esetben ez lenne a legegyszerűbb.
#16362 f27:
Azt honnan lehet tudni, hogy melyik forrasztással van a gond? Vagy ha az egyik módszer után nem javul meg, akkor megpróbálni a másikkal, hátha?Mégegyszer köszönöm az okításokat! Ja és emiatt ne nézzetek kóklernek, mert nem vagyok az (csak szegény).
Martin
-
Martin97
aktív tag
Köszönöm a sok, építő hsz-t!
#16351 nahunn:
Chipet nem tudok cserélni, mert nincs hozzá chipem, reball golyóm és stencillem sem.
Az én szemléletem így néz ki: Csak menjen, ráfordított pénz nélkül. Mindegyik alkatrész saját használatra lesz, másodlagos gép illetve htpc gyanánt.#16352 & #16353 KillHates:
Folyasztószerem van, de nem teljesen tiszta, hogy a mag levétele nélkül hogyan használjam.Nem maxon fogom égetni a chipet és túl sok reményt sem fűzök a sikerhez, de mindent latba szeretnék vetni az érdekében.
#16354 f27:
Nem ismerek a környéken reworkos kollégát. (Tata vagy Pécs)
Egy ajánlott úriembert megkérdeztem telefonon, de annyit nem tudnák ezekre a hardverekre költeni, mint amennyibe kerülne a szakszerű javításuk.Akkor így módosult a terv:
Valami (mondjuk rachlette sütő, vagy főzölap/rezsó) felett alátámasztom a lapot, és átmelegítem 150 °C-ig. Közben figyelve a hőmérsékletet.
Ezután cca. 2 perc alatt felmelegítem a chipet 220-230 °C hőmérsékletre. Folyton figyelve a hőmérsékletet és az időt.
Majd kikapcsolom az alsó melegítőt, és a festékégetővel csökkentem a hőfokot kb. 6 °C/sec sebeséggel egészen minimumig, majd kikapcsolom azt is.
Miután lehült az alkatrész összerakom, és remélhetőleg örülök.Martin
-
Martin97
aktív tag
Szia!
Nyilván tudom, mire való a hőlégfúvó. Nem is mondtam, hogy feleslegesek a gépeitek, mert egy kicsit is nagyobb értékű alkatrészt nyilván nem állnák neki kókányolni, de egy értéktelen, elavult kukaszökevény megint más.
Tehát akkor kb. így kellene:
-először 120-140 fokon felmelegítem az egész kártyát, utána felnyomom a hőt 220-225 fokig, utána meg folyton csökkentem, közben figyelve, hogy ne drasztikusan hűljön. És azt a fúvókát használom, amelyik a legjobban lefedi a chipet.Ha netán lenne még valami kiegészítés mire figyeljek, akkor ne tartsátok magatokban.
Köszönöm a segítséget!
Martin -
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
Néhány tanácsra volna szükségem, pár kukaszökevény javítási kisérletéhez.
Ezeknek a hardverek javítására már nem költenék.Adott: Digitális hőmérő, Állítható hőfokú hőlégfúvó (50-660 °C illetve 250-500 L/perc légáram) és néhány hozzá való fúvóka. [link]
Arra lennék kiványcsi, hogy hány fokon, meddig havítsem a chipeket, hogy a lehető legnagyobb sikert érjem el?
Mekkora légáramot használjak, és melyik fejjel használjam?
Illetve mennyire lehet tartós a házilagos javítás? (Némelyik chip, már lehet hogy újra volt melegítve a nyomok alapján.)Ezzel nem állítok senkinek sem konkurenciát, csak saját célt szolgálna. (Illetve egy barátomét, aki egy csíkozó gtx 470 szeretne ily módon életrekeltetni velem.)
A segítségetek előre is köszönöm!
Martin
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Eladó konfig! I5-13400F 512GB SSD 16GB DDR5 RX6600 8GB!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Thrustmaster T248 + T3PM + loadcell mod + spare parts
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ROG Strix G512LU 15.6" FHD IPS i7-10750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest