- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
playmore
tag
válasz
Tamás1966 #2071 üzenetére
Igen, One mindenem mert úgy olcsóbb. A TVről csak pozitívat tudok mondani a Digihez képest. Az ügyintéző mondta, hogy a Digi helyett a régi UPC hálózatot használják ami ki volt már építve tehát faragni sem kellett. Szolgáltatói routert hoztak ami ugyan nem olyan jó mint a saját, de semmi gond nincs vele és mivel 500 megás lett a net nem érezzük ha valamikor nem tud annyit. Torrent, játék stb. minden megy bár az upnpt be kellett kapcsolom kézzel. TVhez kaptunk új set top boxot amivel felvenni is lehet. Emellett egy marék kódot ugyanis jár hozzá mindenféle magyar streaming csatorna is. Az egyetlen amivel nem vagyok megelégedve a mobilnet sebessége amit 4g wifi routerhez használok. Telefonon jó, de az nem. Mondjuk a digi is hasonló volt egy ideje amióta átálltak a Vodafone hálózatára. Ha van még kérdés küld privatba mert ez is elég hosszú lett.
-
playmore
tag
válasz
Tamás1966 #2069 üzenetére
Én is Digis voltam. Nekem először bejött a szép szó mert összességében jobban jöttem ki belőle (ötször gyorsabb net, kétszer anyni TV csatorna, korlátlan mobil előfizetés ami addig nem volt kb 2000Ftal többért), de egy külön mobil netet megtartottam a Diginél. Lám mi történt: véletlenül kiderült, hogy jövő hónaptól felemelik az árát háromszorosára és az adatkeretet lefelezik. Így a korlátlan One ami ugyanannyiba kerül (de kapok rá 20% kedvezményt) már versenyképes vele... Egyértelműen ki akarják szorítani a Digiseket az eredeti szerződésekből, hogy utána könnyen változtathassanak ahogy tetszik.
-
Kanya
csendes tag
-
crea1984
tag
válasz
Tamás1966 #2013 üzenetére
19 re lapot húztam és egy ujabb "underground" márka
De Samsung, iphone bizonyos dolgaival nem tudok kiegyezni főleg nem annyiert amennyiert adjak.... (Pl lassu töltés) Nubia Z60 ultra lett a választás. Bár támogatási hossz kérdéses, de maga a telefon nagyon jól sikerült. Nem melegszik, jó a kamera, jó az akku idő az android szinte stock, iszonyat gyors, stabil, minőségi összeszerelés...le vagyok egyelore nyugozve, sokkal jobb mint amit vártam és akcióban 200 ezer ft alatt kijött. Ha nem cseszik el valami bugos frissitessel engem megvettek mint anno a Poco az F1 el....
-
D@niel
addikt
válasz
Tamás1966 #1914 üzenetére
Ohh, ne gondold. Megfordítottam a dolgot: mivel az elején nem értettem, így rákényszerítettem magam arra, hogy megtanuljam. Szóbeli nyelvvizsgán hasznos volt, mert a telefonokról beszéltem - 2 perc után le is állították az előadásom, azt hitték valami szakértő vagyok.
@RBJ: igen, sok minden logikátlan és túl van bonyolítva, ez mondjuk az itt feltett kérdésekből kiderül. Biztos vagyok benne, hogy ha már indiában is gyártják ezeket a telefonokat, használják az ottani fejlesztőket.
Nem akarom túlekézni, megszokás kérdése. -
D@niel
addikt
válasz
Tamás1966 #1911 üzenetére
2009 óta (iPhone 3GS) minden okostelómat angol nyelven használom.
Más: nem sikerült megszoknom az elmúlt 2-3 hónapban a hyperos-t.
Hétvégén volt a kezemben egy Motorola g85, hihetetlen élvezetes az a gyári, steril android ui. Elkezdtem nézni a lehetőségeket: vagy az előbb említett, vagy edge 50 fusion.
Hajlandó vagyok jelentősen engedni a teljesítményből, cserébe a nekem tetsző felületért (ezalatt nem csak a megjelenésre gondolok).
Most már szabadulnék ... -
Bazsi84
aktív tag
válasz
Tamás1966 #1908 üzenetére
Az lesz a baj,amit kettővel feljebb is írtál,"ezeken a helyeken még nem is jártam" 🙂 Sajnos be kell állítani mindent,különben nem úgy működik ahogy szeretnéd.De ez minden telefonra igaz.illetve csak egyszer kell.De vannak alkalmazások is amiknél beragadhat a hang.Pl ha navigálok és megy az Uber app,az egyből felveszi a hangerőt,ez kvázi egy jelzés az apptól,h rendelés érkezett.Nem tudom beállítani,h ne tegye,csak ha nullára veszem a hangerőt.bármilyen más beállításnál felhúzza.
-
-
playmore
tag
válasz
Tamás1966 #1836 üzenetére
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, mert a Google meg picsog nekem, hogy nem tud szinkronizálni ha nincs a töltőn legalább két órát nyugalomban a telefon. Átlag usereknek szánt, már az eléggé kipróbált produktum csak nem esik össze tutujgatás nélkül
Anyám úgy használja a Redmijeit lassan 10 éve, hogy csutkára feltölti utána használja amíg teljesen ki nem fúj, mert a Youtubeon fontos dolog megy... szerintem nincs egyedül. Nem azért én is imádok rágódni marhaságokon, de el kell engedni mert folyton csak azon fogunk kattogni. -
iff
senior tag
válasz
Tamás1966 #1830 üzenetére
Ezt én is észre vettem, hogy nem minden esetben számol egy ciklust . Elméletileg ha nem töltjük fel 100%-ra akkor a következő töltéskor számol egy ciklust. Én 100% töltöm és változó, hogy hány %-nál teszem fel tölteni a telefont. Szerintem nézi, hogy mennyi %-ra töltünk, ez csak tipp. Nekem is megvan két hónapja a telefon, akku állapot 100% ciklusok 33
-
crea1984
tag
válasz
Tamás1966 #1760 üzenetére
Feltettem az F5-t eladásra, de még senki nem is érdeklödött, lehet felrakom az x7 Pro-t hátha mivel1 hetes szinte új, kelendőbb.... vagy eladom mind a 2-t bepróbálok egy F7 et ha megjelenik
ha az se jön be akkor más irányt váltok
Bár az F szériában még sosem csalodtam
tanácstalan vagyok, és azt se tudom mit vennék...samsungot a kis 20W os töltésével
( de legalább eladhatobb) A poco volt az én Jolly jokerem eddig mindig....
Telefon nem rossz egyébként, csak F1 ről kellett volna váltanom és akkor el lennék ájulva -
nicu71
addikt
válasz
Tamás1966 #1728 üzenetére
Kedves Tamás!Értő és szelektív olvasás a lényeg.Nem szabad mindenféle gyanús oldalakrol,mindenhonnan bekúszó álhír és lájkvadász ,tudásfája és drgörény fele szemétdombokról tájekozódni,ezeknek hitelt adni,mint ahogy az M kezdetű tvcsatornákról sem nézünk hireket,vannak praktikák,hogyan kell ezeket kiszűrni,minél később kezded ,annál nehezebb,de nem reménytelen.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
Tamás1966 #1728 üzenetére
Na várj leírom egyszerűbben.Sok olyan kinai telefon van,ami kinában megjelenik egy bizonyos néven,pl Redmi turbo 4, majd nemzetkozi piacra kiadják Poco X7/Pro néven.lehet kicsit mas a dizájn,lehet az egyiken van csillivilli fényjáték hátul,de a kijelző,akksi,processzor,stb egyezik.Ugyanaz a telefon,más ruhában.Épp ezért az ilyenekből általában csak az egyik jön hozzánk.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tamás1966 #1724 üzenetére
Olvasd el az utolsó mondatokat.
Az készülék értékesítése már megkezdődött Kínában, a Xiaomi szokásos csatornáin keresztül. Az okostelefon azért bír jelentőséggel számunkra, mert a nemzetközi, tehát az európai piacon is meg fog jelenni, de Poco X7 Pro néven, méghozzá már a jövő héten, január 9-én.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tamás1966 #1724 üzenetére
Azt írtad, hogy azért nyomták le az árát, mert jönnek a baromira erős konkurensek... Nem konkurense , amiket említettél, és a Redmi Turbo 4 kínai piacos, a Poco pedig nem.
Nem nézek meg róla képeket, mert 10 éve Xiaomi készülékekkel foglalkozok, ismerem mindet, tudom melyik milyen piacra szánt modell.
Nem te találtad ki, de nem jókat írsz.
Redmi Turbo 4 NEM kerül forgalomba errefelé. Ezt sem tudom honnan szedted....nem is tud bizonyos sávokat és kínai rom van rajta...
Mielőtt valami ilyesmit leírnál, olvasgass, mert így csak Tele lesz zajjal a topic.
Néha amit leírsz, költészet. Nem bantasbol, de ténykent kozolsz olyan dolgokat, amik valótlanságot tartalmaznak.Egy X7 Prónak nem konkurense egy felette álló kategóriás F széria...
Szóval nah...
-
crea1984
tag
válasz
Tamás1966 #1534 üzenetére
Igen olvastam en is hogy optimalizalatlan a rendszer, es/vagy cpu tul falank, de a 6000mAh merethez kepest mindnekinek csalodas...sokszor en is meglepodok teszteken 4500 as akkukkal milyen eredmenyeket ernek el. Remeljuk optimalizalnak majd rajta...ha nem akkor veszek mostmar egy ulefont 10000+mAh el
-
lemmy71
őstag
válasz
Tamás1966 #1445 üzenetére
Névleges teljesítményben már vannak 10 - 12 ezer millis akkupakkos telefonok (ulefone, stb.). Némelyikhez gyárilag csatlakozható 10 - 20 ezer millis pótakksi is rendelhető. Azt csak rápattintod a telefonra, mint egy tokot és kész. De az úgy, már vetekszik egy kisméretű tégla súlyával
Az egyik kollégámnak volt hasonló, tudtuk hogy mikor van nála a telefon, mert akkor kantáros vagy "huzentrogeres" nadrágban volt -
D@niel
addikt
válasz
Tamás1966 #1442 üzenetére
Nem egy elem (cella) kapja meg a töltést, hanem két kissebb, így a keletkező feszültség két felé oszlik, feleződik. Hőhutát biztosan nem fog kapni, jobb lesz az élettartama.
Jó hír, igen.Gondolom ez a dual-cell akkumulátor mostanában iparági sztenderd egy adott méret felett, bár korábban 5000-nél, sőt ha jól emlékszem, 4000-nél is meglépte valamelyik gyártó.
Szerk. közben meg is írák, hogy kik voltak. -
lemmy71
őstag
válasz
Tamás1966 #1442 üzenetére
Persze hogy jobb
Az hogy fizikailag "két akku panelt" látsz, az még nem garancia arra hogy csak két "cella" van. Így akár lehetne, négy vagy nyolc "cella" is. Az Oppo Vivo már csinált ilyet, évekkel ezelőtt, direkt az agresszív magas wattos, töltés miatt. Csak azok mind, belső Kínai vagy USA piacon voltak elérhetőek.
szerk. ha már akku, akkor megemlíteném a redmi turbo 4 -t, aminek a X7 Pro a mostoha gyereke
"Hivatalos" kínai bemutatón, a gyártó, a redmi turbo akksijára 5 év garanciát vállalt -
-
D@niel
addikt
válasz
Tamás1966 #1357 üzenetére
Átverés.
Hárman már megrendelték, majd szívnak vele.
A webshopnak van összesen 18 rendelése, ahogy látom még senki nem kapott semmit.
A szállítás std logistics, ez kínai székhelyű, tehát nem euból jön a semmi.
Felszedik a dohányt aztán elszaladnak.Itt nekem az a kérdés, hogy mi történik DHGate-en fizetés után? Aliexpressen ugye ha megjött a termék, 15 nap van jelezni, hogy gond van, és ha nincs akkor még +2 hét, mire az eladó megkapja az összeget, így van védve a vásárló.
Még egy dolog: korábbi megfigyelés alapján állítom az X7 pro-nak valahol 100e körül lesz a végső ára - itt már egészen minimális a profit, ha van egyáltalán - (legtöbb Xiaomi 20-30 ezret veszít a bevezető árából és most tegyük félre a hivatalos viszonteladókat, ahol másfélszer annyiról indul). Amennyiben nem tévedek (nagyot), egyszerűen nem valós, ha valahol 100 alatt fogják adni, az már egyértelműen deficit a webshopnak, ilyet nem csinálnak.
-
lemmy71
őstag
-
ERPY
őstag
válasz
Tamás1966 #1194 üzenetére
Ha jól veszem ki, nemrég kezdhetted az Androiddal való ismerkedést, így még sokminden újdonság lehet. Amit kérdeztél az a kijelző elfordulása, hogy amikor elfordítod valamelyik irányba a telefont, hozzá igazítsa a képet vagy sem. Nyugodtan próbálj ki mindent, tapasztald ki mi mit csinál, mit állít. Bajt nemigen tudsz csinálni. De ha elakadsz vagy kérdésed van, tedd fel bátran, valaki biztos segíteni fog.
-
Bazsi84
aktív tag
-
qge
aktív tag
válasz
Tamás1966 #1126 üzenetére
Ez a lenti nem az én hirdetésen, csak láttam és meglepődtem rajta.
Sztem sem nehéz kezelni (bár évek óta miui-t használok)...persze, érdemes kehet a beállításokat végig böngészni és ovatosan/ésszel próbálkozni. És onnantól kezdve jó eséllyel tényleg "csak" appokat indítasz. Persze, lehet, hogy én sem használom ki minden lehetőséget, de akkor sem rakéta tudomány egy miui/hyperos kezelés, annyira biztos nem, hogy bukóval emiatt adjak el telefont. -
v-man
őstag
válasz
Tamás1966 #1086 üzenetére
Igen, fontosnak gondolom a fotó minőséget, igazából a 2 utóbbi telefonom Redmi Note Pro volt, a 3 ill most a 8, mindkettő a megjelenés évétől volt, a 8as ha jól emlékszem 2019 óta. Szóval nem túl sűrűn cserélek, most is csak a legyengült akksi és a frissítések hiánya miatt váltanék. Eredetileg a 14 pro volt tervben, de nem tetszett amiket olvastam róla, így gondoltam most legyen a Poco.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Tamás1966 #1079 üzenetére
Az RN 14 Pro 5G gyengébb. Testvére a sima X7-esnek ( eltérés a főkamerában keresendő.) Utóbbi már 100 körül elérhető itthon. ( 8/256-osban)
Nagyobb kivitelben még mindig olcsóbb, mint a Redmi testvére.Hardverben gyengébb és aksiban is, de üzemidőben viszont parádés, mert az ott található Dimensity 7300 Ultra nagyon kis fogyasztású.
-
iff
senior tag
válasz
Tamás1966 #1042 üzenetére
Egyértelmű jobb, ha nincs full töltési sebesség, de nem is fog teljes sebességgel tölteni. Figyeli az akkumulátor hőmérsékletét és az akku töltöttségi szintjét. Ha bekapcsol a kijelző ,akkor egyből leveszi a töltést 10-15W-ra.Tény, hogy a normál töltésnél kevésbé melegszik. Az x5 pro-hoz képest is kevésbé melegszik az akku normál töltéskor, de akkor kicsit több idő. Normál töltési idő is jobb mint a samsung
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
qge
aktív tag
válasz
Tamás1966 #945 üzenetére
Szia, miért lenne a QR kód link? Ahogy a levélben is van, oda kell tartani az olvasóhoz.
Hogy miért nem töltődik be a képernyőre, az esetleg lehet amiatt, hogy Spam mappába ment a levél, vagy vmi miatt nem tudott letöltődni a kép...sztem egy applikáció reset megoldaná...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés