- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
Aktív témák
-
rATdrAgOn
senior tag
Hmmm... en anno sokat kellett, hogy tanuljak.
Gyakorlatbol egy kalap sz*rt sem ertem az elso ket evben. :)
Aztan az is jo lett utana. :)
Evkozben tanultam (nem magoltam), nyaron meg csinaltam a szakmat amit tanulnom kellett. :)
Igy lett belolem szerszam(ki)keszito, erettsigevel. :)
(Raadasul ez szamomra kenyszerpalya volt - nem akartam szerszamkikeszito lenni, inkabb elektronikai muszeresz, vagy autoszerelo, vagy hajos, vagy akarmi mas - de szinteveszto vagyok, ez a PAV-on derult ki :((() -
Tithian
őstag
Attól függ, mit tervezel.
Viszonylag nagy biztonsággal megsaccolom, hogy te már nem esel bele a kétszintű érettségi rendszerbe, de a felesleges tantárgyak miatt ne feszülj meg. Ha nem érettségizel/felvételizel egy tantárgyból, s ráadásul nem is érdekel, nem kell beleszakadni. Kémiából például nekünk 1-2. évben (ameddig volt) rengeteg ostobaságot kellett volna betanulni a teljes sikerhez. Olyasmiket, amik ott vannak minden könyvben, kézikönyvben, akármikor elővehetném azt, s megnézhetném ha kellene. Nem igazán sikerült abszolválnunk a tudásanyagot :B. Sebaj, nem számít.
Sokat talán történelemből kellett eddig tanulnom, de csak a tanár miatt, aki szereti szivatni az osztályt. A matek-magyar tanárfüggő, lehet keménykedni, de lehet a követelményeknek megfelelően is tanítani, biológiából nem vészes az anyag, bár helyenként túl magas szinten akar okítani, a fizika három éve pedig nevetségesen könnyű volt. Valószínűleg lesz sok tölteléktantárgy, mint az erkölcstan, tánc, dráma, társadalomismeret, de ezek csak a helyet foglalják. Nyelvről sokat nem tudok mondani, rettenetes némettanárom volt, de nem tudott kifogni rajtam :), angolt pedig nem tanultam gimiben.
Igazából azt veszem észre, hogy egyre kevesebbet foglalkozom a tanulással, inkább csak a témazárókra kell készülni, de akkor sem túl sokat.
Nem kell megijedni a gimnáziumtól, nem olyan nagy dolog, bár lesznek tanárok, akik megpróbálják úgy beállítani, mintha valami hatalmas lépést tett volna a diák. -
rATdrAgOn
senior tag
Oooo... nem cserelhetnenk? :)
Marmint konkretan testet? :)
Te megkapod az en elegge leharcolt ~30 eves porhuvelyemet, en pedig a te ~14-15 eves porhuvelyedet. :)))
Szoval, de szeretnek en annyi idos lenni a mostani eszemmel mint Te :)
(Amugy nem kell problemazni. Egy dolgot kell tenni kozepsuliban - szarni a tanarra es tanulni. Ha tudsz, nincs gaz. Nem megnyerni kell a tanart, hanem bizonyitani neki, hogy tudod amirol szo van. :DDD) -
Tithian
őstag
-
SAMYka
senior tag
Nem olvastam végig az egészet mert lusta vagyok. A ''legszebb évek'' fogalom szerintem egyrészt jó bulikat takar. Ha jó buli akkor PH tali. Nézz be egy Nyíregyházi topicba [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=19983[/L] és gyere el egy talira jó buli, sörözés dumálás. Gyere el és meglátod.
Önök most reklámot láttak.:DD:DD:DD:DD:DD:DD -
Pá
addikt
A gólyatáborra gondolsz?
Ott kezdődik a szívatás...;]
De azért ne hagyd ki, megéri...:)
Szerk, viszont ha már felvettek, akkor kellett volna kapjál valami tájékoztatót róla vagy legalábbis mi rögtön a beiratkozásnál megkaptunk minden infot.
Ja és a gólyatábor után jön a gólyaavatás...;]
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
Dehogynem. Majd figyeld meg. :)
Majd mikor mászkálnak előtted el a 4-esek, és lesnek, mint állat, hogy kit vigyenek a budiba jogsiztatni... Köbö az első két heted így fog elmenni, hogy fosni fogsz, mint állat, hacsak nincs protekciód. Nekem volt ismerősöm negyedikes osztályba, mikor elsős voltam, de azért biztonságügyi okok miatt minden szünetbe csoportosan húztuk ki a belünket az udvarra.
Üdv: Balu -
Pá
addikt
Fú, nekünk minden órán ez ment(legalábbis azokon, ahol nem óra elején hanem a végén feleltünk), minden tanárhoz volt egy kérdésfűzér, amit kedvenc strebó tanulóiknak kellett feltenniük, hogy húzzuk el az órát( a régi szép emlékek...:) ) Általában összejött, aztán amikor a tanár megúnta, tartott egy olyan órát, ahol meg egész végig feleltünk...
Volt, hogy az is elhúztuk, akkor következő órán doga...:D Arra meg már be volt készítve a puska.:DD -
Pá
addikt
Tuti módszer(csakúgy, mint akármi másra) erre sincs, bele kell jönni, majd ráérzel.
A gimi teljesen más mint az általános iskola, az osztályközösség is sokkal inkább összetartó, érettebb(leglaábbis nálunk...). Meg a tanárok hozzáállása, emlékeszem általánosban ha hármast kaptam már tragédiának számított, de gimiben ha kapsz egy karót sincs semmi, egyszerűen benne van, simán lehetsz tóle még ötös is, igazából olyan mint az élet, nem attól függ, hogy mennyit tudsz, hanem hogy azt hogy tudod előadni. Most érettségiztem tudnék erről mesélni...:D Ezt kell megtanulni, erre mondjuk rászánhatod az első két éved(az úgysem számít bele a továbbtanulásba), aztán hátradőlhetsz.:) -
Drizzt
nagyúr
-
Gambit
őstag
Igen, a fejlődés egyértelműen megfigyelhető, de az UP-okról még mindig nem szoktál le... Szerintem, ha fel akarsz hozni egy topicot, próbálj meg valami arra érdemes hsz-t kreálni. Ha nem sikerül, akkor felesleges felhoznod a topicot, utána sem sokat fogsz tudni hozzátenni. Persze ez csak az én véleményem.
Szerk: Most meg a Javítsuk a Prohardvert! topicban offolsz, ráadásul az én feltételezésemmel... :(((
[Szerkesztve] -
törölt tag
Hát ez mondjuk szerintem nagyon változó hogy ki milyen éveket töltött a gimiben! Engem pl. nem kedveltek a tanárok mert nem voltam stréber meg nyálgép!
Ha első évben sokat dolgozol(jelentkezel) és az eredményeid is ezt tükrözik akkor utána nem lesz problémád mert belőttek 4esre vagy 5ösre és utána csak erre fognak emlékezni! Én első évben nem tudtam úgy tanulni egészségügyi okok miatt 2es 3as voltam(pedig az általánosba 4.8) és utána 1szerűen nem tudtam kitörni ebből! Ezt a jelenséget skatulyarendszernek hívják és a világon mindenhol működik szerintem nem csak a DNGben!:) Egyébként én is most végeztem, csak én a gimiben!
Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Metal topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fel kell készülnünk a 2G kivezetésére
- További aktív témák...
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7 (11.Generáció)
- HP ZBook Firefly 16 G19 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1255U 32/512 FHD+ Nvidia T550 4GB
- Nintendo Switch 2
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Dell G5 15 5587 - 15.6"FHD IPS - i7-8750H - 16GB - 1TB SSD - 1TB HDD - GTX 1060 6GB - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest