- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
geri306
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném ki. A következő helyzet adódott:
Egy 500Gb-os Toshiba laptop HDD-ről lesz szóa következőkben.
Egyik nap a laptopomra a touchpad mellé, jobb oldalra véletlenül ráejtettem egy dezodort. (Mint utólag kiderült pontosan ott helyezkedik el a HDD.) Akkor lefagyott, majd újraindítottam, az újraindítás után vagy megfagyott a képek a windows 7 töltőképernyőjénél, vagy újraindult kékképernyőt produkálva. Próbáltam csökkentett módot ott is lefagyott egyik fájl betöltésekor.
Átettem asztali gépbe slave-ként. Az egyébként tökéletesen működő gépemet is eléggé megzavarta, belassult, aztán elindult, majd egy fél percre megjelent a sajátgépben a vinyó, a tartalmát meg tudtam nyitni (közben a windows illesztőprogramot keresett hozzá, és a HD sentinel villogott hogy kondíció 9%, meg több száz hibás és gyenge szektor van rajta.) Fél perc után kiírta, hogy az eszközillesztő nem telepíthető, majd eltűnt a sajátgépből a HDD, megnéztem lemezkezelőben, ott sem látta. Próbálgattam kikapcsolni, újraindítani, más kábellel, más slotba dugni. Annyira instabil volt az egész hogy össze vissza újraindult, befagyott, minden...
Ma reggel bekapcs, megint slave-ként, a windows most elkezdte futtatni a 3. lépésből álló boot-idejű "lemezhelyreállítót". Ezt követően sikeresen elindult a gép és tudta telepíteni az eszközillesztőt, felismerte a HDD típusát és el is tudtam érni a tartalmát.
A tartalomelérés pokoli lassú, még az is hogy visszalépjek eggyel fentebbi mappába. Az asztali gépemet, minden téren belassítja. HD sentinel szerint szaporodnak a hibás, gyenge szektorok. Megkíséreltem kimenteni az adatokat külső vinyóra, simán windows intézőből (50gb), 500kb/s sebességet írt ki, és kb miden fájlnál felugrott egy ablak, hogy sérült/nem olvasható (újra, kihagyás, mégsem funkciógombokkal). Egy darabig újráztam, de nem tudta, majd a kihagyásra mentem, fél óráig hagytam, meg sem mozdult. Leállítottam. Ezután elindítottam egy "error-checking"-et, a jobb klikk/tulajdonságok/eszközök menüpont alól. Ez durván egy órája megy és haladt kb 2 mm-t.
A kérdés, hogy:
- az adatokat valamilyen úton-módon ki tudnám-e menteni?
- a gép 1 éves, még garis a media marktba, ha beviszem, kicserélik-e a HDD-t garin belül?
- van-e jövője ennek a HDD-nek?Jelenleg képet sem tudok feltölteni HD sentinelről, de 11264 hibás és 2576 gyenge szektor van, kondíció 9%.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Plazma TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-480M I 4GB I 128SSD I 12,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest