- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Duran
tag
válasz
Diplomata #46760 üzenetére
Vszeg mind2 csatlakozóba kell áram, mivel az egész kártya elektromos köre így épül fel, feltehetőleg így pár helyre nem jut delej ahova kőne, azért nem is ad képet. Párszáz forintért tudsz venni átalakítót 2 molex -> 6 pin. Ha a táp minőségi, nem lesz gond, én annyit csinálnék, hogy utána nyomkodnék egy picit a molex csatlakozónál csavarhúzóval, hogy biztos legyen a kapcsolat. Rendes csatlakozásnál akár 300W+-t is ellehet vinni két molexen(12V), tehát egy 160W TPD kártyával nem lesz semmi gond.
-
d3lete
aktív tag
-
sznyunyi
tag
válasz
Diplomata #5235 üzenetére
Sajnos igen!
Alig lehet kapni valahol a 6950 2gb-ból, ott is drágaság van.
Hát most meg láttam LeC kollégánál 480gtx-et jó áron, gondoltam hátha az jobban ütne. De végülis lehet megmaradok atinál és innen fórumról fogom megkaparintani egy ilyen típus személyében:[link]
Csak birizgálja a fantáziám!! -
-
spista222
addikt
válasz
Diplomata #5082 üzenetére
Megnéztem 600MHz en megy a GPU akkor valóban 4550 csak mindenhol mást mutat
Lehet valamit csinálni neki hogy 4550 et írjoon ki? -
Putyin90
senior tag
válasz
Diplomata #5081 üzenetére
Nem nekem kellene, hanem egy ismerősömnek. A proci az Intel, 2 magos 2.6 GHz, 2GB RAM és PCI Express csatoló van az alaplapon, ennyit tudok. Használtan akar egy kártyát, 10K és 20K között. de legjobb lenne a 15K-es arany középút. Monitort biztosan nem fognak cserélni, van egy 107es hd ready plazma tvjük, tehát jó lenne egy olyan kártya, ami HDMI kimenetes.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Diplomata #4991 üzenetére
korábban én is kiakadtam volna ezen. De ez kicsit olyan mint amit mondani szoktak, hogy Bill Gates miért nem veszi fel a földről mondjuk a 10$ ?? Mert mire lehajol és felveszi többet keres.
Van aki nem foglalkozik ilyennel, mert nincs rá szüksége. Én is nehezen fogadtam el, mert örülök hogy ha meg tudom venni, sőt ha keresek is rajta, akkor meg happy minden. -
DJ WOKKY
addikt
-
koxos:8]
senior tag
válasz
Diplomata #4858 üzenetére
Oké köszi, akkor 4870 lesz.
Gondolom a procit azért meg kell rángatni.Ez a régi athlon x2 5200+-os.
Asszem régebben amikor még használtam 3,4-ig meg rángattam.
Rokonom ha jön neki jó lesz vele játszani, az első gépem nem adom oda neki.Ennél a gépnél pedig 1280-as a monitorom, úgyhogy ott mindenre elég lesz akkor.
-
-
koxos:8]
senior tag
-
kompeet
csendes tag
válasz
Diplomata #4833 üzenetére
Persze, jó lenne egy jobb proci is, csak szinte mindent kéne' cserélni... ugye AM2es procim van..ha x4 akkor már AM3...új AM3as alaplap... DDR3 új ramok stb stb...erre meg nincs keret.
AMD Athlon 64 x2 5000+
4 GB Ram
GTX460 1GB GDDR5 PCIEjó lesz Diablo 3-ra
Mostani VGA: 8600GTS no comment, vmikor ez is 45ezret ért
köszi a segítséget
-
Diplomata
aktív tag
válasz
Diplomata #4809 üzenetére
Ezt találtam egy ilyen problémával kapcsolatban:
hali!
próbálj meg másik átalakítót szerezni. szerencsére nekem nincs ilyen gondom, de egy rakat totyik van a neten, ami ezzel foglalkozik és ha jól emléxem, akkor 2 féle s-video bekötés van, az egyik amikor csak a kompozit jel van rákötve a másiknál ("igazi" s-video?) pedig bontva van a jel. valószínűleg neked rendes s-video jel jön ki a videodból, az átalakító meg a másik fajtához való. szóval szerintem szerezz be egy másik átalakítót, vagy ha van scart csatlakozója a videónak, akkor egy scart->RCA átalakító is jó. (kb 500ft-ért lehet kapni "mindenből mindenbe" átalakítót)
-
-
neo912
csendes tag
válasz
Diplomata #4678 üzenetére
Az enyém pontosan így néz ki:
http://www.google.hu/imgres?q=Pny+gtx480&hl=hu&sa=X&tbm=isch&prmd=ivns&tbnid=okdSFyP_YhywsM:&imgrefurl=http://www.thepcstuffs.com/search/pny-xlr8-gtx-480-1536mb-gddr5-pci-express-hdmi&docid=l5XKZDg2t-nTLM&w=574&h=388&ei=Gm9mTvbnC4GK4gSLrfipCg&zoom=1&iact=hc&vpx=375&vpy=403&dur=2826&hovh=132&hovw=196&tx=90&ty=83&page=10&tbnh=128&tbnw=189&start=147&ndsp=15&ved=1t:429,r:11,s:147&biw=1125&bih=599
Akkor referencia kártya igaz? -
trufa12
addikt
válasz
Diplomata #4674 üzenetére
jajj ne nézz már hülyének
ezt ezer éve tudomszerinted nem vettem észre xD meg tudom programozás
ha akarnák 1 gf 4 es vga val is lehetne még játszani
csak ez a biznisz
de én nem azért csinálom mert hülye vagyok hanem mert hülye vagyok és szeretem próbálgatni az alkatrészeket
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Diplomata #4532 üzenetére
Az első VGA hibát biztosan a régi tápom okozta, mert a régi tápom meghalt. Utána csweréltem tápot, az új táppal használtam még a régi VGA-t is, de mivel kiderült nem a tép hanem a VGA hiba okozza a vibráló képernyőt ezért Visszavittem a VGA-m ez volt az első csere. Az első csere előtt már az új tápom volt, de nem az rontotta el először a VGA-m, az akkor már roszz volt. A második esetben nem tudok nyilatkozni, azt már úgy kaptam hogy nem működött, szerintem az új táp nem teszi tönkre a VGA-m.. Legalábbis remélem hogy nem.
-
desert_camo
tag
válasz
Diplomata #4544 üzenetére
Megcsináltam az általad leírt dolgokat, már amennyire a gép engedte. Szétszedtem, szétkaptam, újra összeraktam, kábeleket ellenőriztem, bekapcsoltam, de a helyzet változatlan. A venti pörög, tehát hűtést kap. Egy zalman rézhűtő volt rajta, eddig gond nélkül hűtött (már, ha a hőmérséklettel lenne probléma). ez most már egyértelmű, hogy a windows letiltja a kártyámat, az eszközkezelőben jelzi is. A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43). Driver újratelepítés-> újra semmi változás. gpu-z elindul, alig ad valami infot, de hőmérsékletet még látom, így alapjáraton a GPU 47celsius, a PCB (ez nem tudom micsoda) 40.5 celsius. a Furmarkot nem is engedi elindítani:" could not initalize ZoomGPU. Furmark Startup failed. Bye!" Esetleg valami más ötlet? Köszönöm az eddigi segítséget!
-
trufa12
addikt
-
hgpotyi
csendes tag
válasz
Diplomata #4271 üzenetére
Mármint a kockázódás? Annyi volt a gond, hogy felraktam az alaplapi video drivert (MSI 880GM E-41) és utána egy friss drivert, majd ez valószínű kicsit megbolondította a rendszert miután beraktam a 4670-es karimat. Kis kockákat csinált a képernyőre amerre húztam az egeret. Végül leszedtem a gyártó oldaláról a legfrissebb drivert a vga-hoz, majd arra rátelepítettem az amd legfrissebb driverét és megy rendesen, nincs kockázódás.
Csak a ventillátor pörög sok ezerrel alapból amit nem értek
De azt meg MSI Afterburnerrel levszem minimumra.
-
gerzsol
aktív tag
válasz
Diplomata #4318 üzenetére
Elvben a 4850 1Gb-nak a cserekártyája a 6750 1Gb...
Az én 4850-emet kb 2 hónapja nem lehet kapni és 20k-ért lehetett venni újat. Ez a Sapphire 6750 24k-t ér most újonnan. de a Sapphire csak 2 évet ad garira
Én annak örülnék ha 20e-ért beszámítanák a Sapphire 6750-et és bepótolva vennék egy 6850 1Gb-ot.. De ez csak álom, tuti ezt a Sapphire-t fogom visszakapni
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Diplomata #4300 üzenetére
Használtan már lehet venni 4-5k-ért, újonnan elég drága: 10-14 ezer Ft
(#4309) trufa12: ténylegesen meleg a kártya, vagy csak szerinted ? Ha meleg adatilag mennyire ?
(#4310) nappa: ezt a kártyát nem igazán ismerem. De ha a többihez képest viszonyítom, akkor magas. Talán egy jobb hűtővel csökkenthetnéd, illetve egy újrapasztázással.
-
Tdbdev
csendes tag
válasz
Diplomata #4171 üzenetére
Először is Nvidia párti vagyok
A hűtéssel konkrétan az a gond, hogy a belinkelt videokariból meghalt a ventillátor a gyári. azt kiszedtem de a borda maradt és beleraktam egy kis ventillátort ami most direktbe megy.
EVGA val nézve 60 fok küröl van és a játék 30 fps körül mozog jelenleg, de leszokott menni 18 fps re és akkor már akad.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar