Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz littlemamba #1553 üzenetére
Az első dolgod mindig a naprakész frissítések legyenek, akár 2-3x kell nekiugrani, mert egymást követően jönnek újabbak. Alapban rengeteg hibát tartalmaz a W8(én magam közel 200 hibát jeleztem és térképeztem fel MS-nek, a HDD-nek azonosított SSD-től, a miért 3x nyitja meg az Owner Policy-t bezárólag stb stb)
Ha ez megvan, akkor az viszont természetes dolog, hogy lassulhat a rendszerindítás. Mint az köztudott, a W8 (nem a W7, mert az nem) speciális rendszerindításra is képes UEFI install esetén, pl UltraBoot, UEFI GOP (x64 OS kell, UEFI BIOS támogatottságú alaplap), azaz Legacy BIOS mód esetén (MBR partícióséma) nem olyan gyors, mint UEFI insall esetén. (nálam 7 sec HDD-ről, 3 sec SSD-ről a bekapcsolás gomb megnyomását követően)
Itt van egy leírásom (ha nem használsz 2,2TB-nál nagyobb kapacitású rendszerlemezt, nem UEFI install-t indítasz, akkor minden pontja W8-ra is alkalmazható), ami szerint járj el (ha van még kedved, időd stb)
Nem minden 5. mondatot olvasni, hanem mindent betartani!!! Nagyon sok dolog kizárható/kiküszöbölhető általa. (pl chipset "bináris hulladék" driverek telepítése stb stb) [link][ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz thomeef #1560 üzenetére
Az unióban a WiFi kártyák 90% Atheros... (a maradék az Intel/RaLink avagy Realtek)
Toshiba egyik kivétel, mert általában (ezen a szérián) realtek szokott lenniUI: Az, hogy x méteren kívül nem elérhető a WiFi háló, az nem feltétlenül a lapos/driver/wifi card hibája...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz thomeef #1564 üzenetére
Reseteld a routert(persze ha utána az admin jelszót, wifi jelszót, beléptetést(ha van) PPPoE-t stb stb stb vissza tudod állítani, konfigolni)
-
félisten
válasz thomeef #1570 üzenetére
Elnézést, átsiklottam rajta... Hát akkor lehet, hogy a wifi kártya adta meg magát(feltételezve, hogy minden egyéb hardver/szoftver hibátlan). ha van lehetőséged, akkor egy másik Mini PCIE-s wifi kártyát kellene beletenni és kipróbálni...
-
félisten
Esetleg időközben Windows Update kapcsán nem jött driver a VGA-hoz, amit fel is tettél? (mert ha igen, az csak WDDM szokott lenni és akkor ez a helyzet)
Ha esetleg igen, akkor telepítsd fel újra az NVidia gyári drivert(amit eddig is használtál)
(Eszközkezelőben megnézheted milyen drivert használ a kártya)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz medium84 #2218 üzenetére
Ha a Fast Boot opció engedélyezve van, akkor nem lehet pendrive-ról boot-olni...
Másik fontos dolog(már ha van a BIOS-ban), hogy a Legacy USB Support(vagy hasonló nevű) opció is engedélyezve kell hogy legyen[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz medium84 #2220 üzenetére
Ööö, javíts ki a ha rosszul értelmeztem valamit, de én úgy értelmeztem, hogy az a gond, hogy nem tudsz pendrive-ról boot-olni
Ha nem értelmeztem rosszul, akkor annak nézz utána, amit írtam.UI: USB Charge in Sleep Mode: Ez arra jó, ha alszik a gép , akkor is tud tölteni eszközöket USB-n(pl BT fejhallgatót stb), mert nem választja le/kapcsolja ki az USB portokat, ahhoz nincs köze, hogy pendrive-ról boot-olj vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz medium84 #2225 üzenetére
Ugye, ugye.
UI: Fast Boot/Secure Boot/Messure Boot/UEFI install stb stb: Ezek csak W8 esetén használt(és kihasznált) opciók.
W7 esetén csak akkor kell UEFI install-t "elkövetni", ha a rendszermeghajtó nagyobb kapacitású, mint 2,2TB, egyébként értelmetlen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DJ WOKKY #2235 üzenetére
SIS 900 PCI LAN Driver 2.0.1039.1180 (XP-s driver, manuálisan telepítsd az eszközkezelőből)
Ha ezzel sem megy, akkor máshol keresendő a gond...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz DJ WOKKY #2237 üzenetére
Milyen OS-ről van szó? (SIS-es LAN-hoz az XP magától szokott telepíteni driver-t amúgy is)
Ha felkiáltójeles, akkor rossz a driver hozzáMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
-
félisten
Azokat a kütyüket 160 vagy 250GB-os HDD-kkel szállítják, épp ezért nem teljesen világos, hogy miért bohóckodsz ilyen virágbolti, herélt, bináris hulladék telepítőkkel?
(manuálisan így hozz létre telepítő pendrive-ot [link], és ahhoz a géphez 32 bites OS legyen telepítve)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kmisi99 #2643 üzenetére
Nem az a fontos, hogy hány darab, meg mekkora venti van egy pad-ben, hanem az, hogy hol van.
A laposod alját nézd meg, hogy hol van "kivágva", hol van(nak) ilyen perforálás(ok) és ahhoz igazítsd a hűtőpad-et. Nem véletlen, hogy gyártónként/típusnként más és más ilyen kütyü javasolt.
Pl hiába veszel 5 ventis pad-et(ami elrendezése kb olyan, mint a dobókockán az 5-ös szám), ha a lapos alján meg 1 darab "rés" van középen, akkor 4 venti csak papucs orrán pamutbojt vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, de nem Pom-Pom
(Persze ez egy erősen sarkított példa volt, de így talán érthetőbb a dolog)[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz kmisi99 #2651 üzenetére
Első körben a lapos BIOS-ában kellene körbenézni, lévén teljesen megszokott, hogy az alapértelmezett BIOS beállításokban be van kapcsolva valamilyen energiavezérlés/energia gazdálkodási opció laposok esetében. Ilyen lehet pl Intelnél az EIST vagy SpeedStep vagy AMD-nél a Cool 'n' Quiet vagy Power Now stb stb. Ezen felül (vagy kívül) lehet más opció is, pl Full performance beállítás (ami, ha engedélyezve van, akkor fullon megy a cpu és vele párhuzamosan a ventik is stb stb)
Szóval elsőre ennek kellene utánanézni, hátha akkor nem kell hűtőpad sem. Ennek is van hátránya, mivel folyamatosan (terheléstől függetlenül) teker(nek) a CPU(k) és a ventik, meg úgy általában minden, így aksi üzemidő csökken, de egy hűtőpad alkalmazása is kihatással van az aksiidőre, hisz USB-ről kapja az energy-t az is...
Nem tudom pontosan milyen hűtőről lenne szó ebben a 2e kategóriában, de én 6e alatt(itthon) nem tudok jó szívvel javasolni ilyet...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asztalos klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest