- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucky04
csendes tag
Sziasztok! Van egy Toshiba Satellite A100-014 notebook nálam, alaplapot szeretnék benne cserélni, de az ebay-en az eladó nemtudta megmondani nekem, hogy a V000068000-as alaplap kompatibilis-e ezzel a modellel, a jelenlegi alaplap V000068860-as, Valaki meg tudná mondani, hogy megvehetem-e azt az alaplapot, vagy másikat kell keresnem? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Varesz_86
aktív tag
Sziasztok adott egy Dell Inspron 17R Special Edition laptop és a Windows telepítésnél (windows 8) nem engedi telepíteni a számítógépet mert hogy a BIOS nem támogatja a rendszerindítást, valami ötlet van esetleg? köszönöm szépen
-
Dell XPS
veterán
válasz
karakpecze21 #5192 üzenetére
Szia,
Teljesen jó, BIOS is támogatja.
-
karakpecze21
senior tag
Tiszteletem az Uraknak!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy feleségemnek van egy HP 625-ös laptopja, amibe egy V160-as proci van.Elég gyengusz az a proci és szeretnék bele egy másikat venni.
Nem igazán értek a laptopokhoz ilyen téren.Nézegettem a cpu supportot, elvileg amit kinéztem bele kell menjen, csak megerősítést vagy javaslatot szeretnék kérni.Ezt a procit néztem ki, ha jó bele megvenném.Kérdésem az lenne, hogy ez stimmelne szerintetek bele?
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Tibitabi
tag
Azt még nem, először jó lenne tudni mi okozza. Nagy eséllyel az nem fog segíteni, ha ugyanígy állítom be a tapasztalataim szerint. Csupán szereznék magunknak pár óra kínlódást, hogy végre csatlakozzanak a gépek titkosítással. Mert bizony kényes jószág ez a D-link di-524 ...
-
Tibitabi
tag
Mindkét laptop wifi-vel csatlakozik a router-hez. Amelyik közelebb van fizikailag a router-hez (kb.: 2,5m), egyszerűen minimálisra lelassítja, majd elég hamar teljes mértékben leakasztja a másik gépet az internetről (ami kb.: 6m-re van.) Nem néztem, de szerintem a routerrel való kapcsolat nem szűnik meg a másikon, hanem csak a NET kapcsolat szűnik meg. A közelebbi gép viszont gond nélkül működik. Amint kikapcsolom közelebbin a wifi-t, a távolabbi gép azonnal kap Internet-et. Ez a jelenség az esetek 80-90 százalékában fordul elő, tehát nem minden alkalommal. ( Régebben egy tábla pc szakította meg ugyanígy a kapcsolatot a másik gép elől. Jelenleg okostelefonok is kapcsolódnak amikkel szerencsére semmi gond nincs és nem is zavarnak be. )
Olvastam, hogy sok embernek van ilyen problémája (ahol mobilok is okoznak ilyet), de megoldást senki sem írt! -
eastone1
senior tag
válasz
szabonagyur #5173 üzenetére
nem haragszom egy ezres lesz.
-
tixem
addikt
-
MurdR
veterán
válasz
szabonagyur #5173 üzenetére
Nézd csak mit találtam Neked
www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2049171-milyen-procival-fejleszthetem-asus-f5sl-notimat
Bocsi hogy nem linketlem, mobilról vagyok.
tixem igp2000.
-
konyi79
addikt
Tud valaki 1366x768-ban 15.6-os pva vagy olyan panelt ajánlani, aminek nem invertálódnak borzalmasan a szinei függőlegesen? 40 pines led. Van valamelyik laptopban ilyen ezzel a felbontással? Köszi.
-
tixem
addikt
pentium b960-ban milyen igp van? hd 2000 vagy 3000
-
MurdR
veterán
válasz
szabonagyur #5170 üzenetére
Most milyen proci van benne? Ez nem S478?
-
MurdR
veterán
válasz
Szakiii #5167 üzenetére
Érdemes újrapasztázni, plussz kiadás mondjuk egy sűrítettlevegő, azzal szépen meg lehet tisztítani a portól.
Szerintem ha nem vagy biztos magadban, akkor vidd be egy használtgépeshez, aki 2-3ezer ft_ért kicseréli és újrapasztázza, abból baj nem lehet.Szabonagyur: igen, Socket P.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy P8400-as proci csak egy féle foglalattal létezik ugye?
-
Szakiii
addikt
Üdv, valaki ért laptop kitakarításához? Esetleg venti karbantartáshoz? Mióta nálam van ilyen nem történt. Még annyi kérdésem lenne hogy proci cserénél kell venni ilyen hűtő pasztát vagy bármi plusz költség van?
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne. Van egy Packard Bell EasyNote F6211-HC-845HG típusú laptopom és az usb része egyszeren meg van hülyülve. Alig akar valami felismerni, illetve ha olyan van csatlakoztatva, amit a win fel sem ismer be sem akar bootolni. Találkozott már valaki ilyennel? Hol keressem a hiba okát?
-
robi-k
őstag
Sziasztok!
Van egy HP 2730p tip. notebookom (Intel SL9600 2,13 GHz processzorral, alaplap HP típusjelzése 530589-001), amin ma BIOS frissítést akartam végezni, F.20 bios-ra. Sajnos valami hiba csúszhatott a frissítésbe (bár a Windows alapú BIOS frissítő azt jelezte, hogy rendben lezajlott és újraindította a gépet), mert a gép nem indul el, és bár működik - ezt onnan látni, hogy indulásnál felpörgeti a procihűtőt, a külső DVD meghajtót, és a merevlemez kattog és ezután megáll és elkezd villogni a CapsLoch LED diódája. A kijelző végig sötét marad.
Megpróbáltam törölni a BIOS tárolt adatait (15 percre kiszedve az akkumulátort és a CMOS elemet) de nem javult meg.
A bios chip könnyen kiszedhető ebből a notebookból, mert egy foglaltban van, így adott esetben akár külső eeprom égetőben újraprogramozható lehet.Tudnátok nekem segíteni a BIOS helyreállításában vagy egy BIOS képpel, vagy esetleg egy másik, jó BIOS-t tartalmazó eeprom-mal?
Köszönettel:
Robi -
CHIPman
nagyúr
válasz
Dell XPS #5142 üzenetére
Megtörtént, belepróbáltam a saját winyómat és egyből bootolt róla, a gyári hitachival pedig még a POST-on sem jut túl, és addig is nagyon lassan jut el. Nem akartam több csavart megsérteni, a keretben pedig nem fért bele az én gépembe, szóval az én gépemben nem tudtam kipróbálni a hitachit, de minden jel szerint az a hibás. Hol tudok HP hibát bejelenteni?
Köszi a segítséget. -
eastone1
senior tag
válasz
Dell XPS #5160 üzenetére
Minden rendben csak van egy két játék aminél 100%on fut és kellene még egy kis kraft. A VGA 1800Mb-ot lecsippent a rendszermemóriából, bár low profilon futnak az újabb játékok is, egy két kivétellel, de engem nem nagyon zavarna az alacsonyabb felbontás csak a proci a túlterhelt.
-
eastone1
senior tag
lenne még egy kérdésem, az előző fórumtárs hozzászólásáról jutott eszembe.
asus f5sl notimba már egyszer cseréltem nagyobbra a procit. Jelenleg egy P8400-as dolgozik.
Vajon elbírna egy nagyobb procit még? -
eastone1
senior tag
válasz
Dell XPS #5152 üzenetére
Az utóbbi időkben elég könnyen kicsúszott az aljzatból, így aláhajtottam a notinak. Idővel gondolom megnyúlt majd apránként elpattantak a szálak, de az is lehet, hogy a macskáink rásegítettek.
Akkor nem fog örülni a haver holnap. köszi.
UI. notiba melyik pasztát ajánlanád procihoz és vgahoz és hány fokot tud csökkenteni egy drágább vagy jobb paszta?
-
Impressa
őstag
válasz
Szakiii #5143 üzenetére
Szia!
Intel Core 2 Duo P9700 vs Core 2 Quad Q9100 - CPU-World Érezni fogod a különbséget, csak úgy izza fog a kezed alatt a munka
A viccet félretéve a CPU hűtőd kevés lesz hozzá.
-
eastone1
senior tag
válasz
Dell XPS #5027 üzenetére
szia.
Megoldódott a probléma. A hálózati kábel földelése volt elszakadva. Forrasztás és szigetelés után tökéletesen működik végre.
Viszont az előzőekben írtam, hogy a haver asus notiján különböző méretű kockákkal van tele a képernyő ilyesmit monitor kalibrálásnál láttam, de itt nem homogén, hanem különböző formákban helyezkedik el. A többi hely tiszta. az az érdekes, hogy ollóztam a látott képet majd feltöltöttem ide, de itt már saját notimmal én sem látok semmilyen hibát. A bios tisztán indul, így monitorral nem lehet gond. win7 telepítőben viszont azonnal jelentkezik, a vinyó teljesen üres,formázva. Win 7 nem ismeri fel telepítéskor geforce 7600 go-t. Az nvidia oldaláról letöltött chipset, illetve vga driver telepítés, majd újraindítást követően, betöltéskor kifagy vagy kékhalállal újraindul. Ha nem telepítem a drivereket, minden alkalmazás video, net, rendesen fut csak tele a képernyő ezekkel az apró kockákkal.
Köszönöm. -
Dell XPS
veterán
válasz
matolcsida #5146 üzenetére
A "kattanó hang", akkor nincs ha az UTP kábel vége sérült (letörött a lenyomható fül.). Gondolom nálad nincs ezzel baj, inkább az aljzatra célzol (RJ45 ), ezt viszont látni kell. Ha bemegy a kábel az aljzatba, még kézzel tartva is érintkeznie kellene elvileg (ha nem hibás).
-
Dell XPS
veterán
válasz
matolcsida #5144 üzenetére
Szia,
Távolítsd el az eszközt, majd indítsd újra. - UTP kábel kipróbált másik géppel, ha jól értem?
-
matolcsida
csendes tag
Tisztelt fórumozók!
Egyik rokonomnak a laptopjáról lenne szó amire most tettem fel egy új win7 et mindent megcsináltam dirverek fenn vannak és valamiért nem ismeri fel a netkábelt.
Van egy asztali gépem, és azon is ugyen ezt a win7-et használom,de azon minden működik rendesen.
Mi ilyenkor a teendő?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Szakiii
addikt
Üdv, van egy laptopom gtx 260m+p9700 as procival. Megéri váltani Q9100-ra? Lenne érezhető különbség?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Dell XPS #5134 üzenetére
Nem, de valószínűleg holnap elmegyek és megnézem én. Viszont ahogy néztem, nem túl egyszerű hozzáférni, és egy 2 hetes gépnél nem biztos, hogy ez a célravezető megoldás, hogy séztbarmolom az egészet. De lehet hogy ez lesz, elviszem az asus notimat, abban van egy SSD meg egy HDD is, majd cserélgetem.
De ha valaki tud szolgálni egy szétszedési útmutatóval, azt nem venném rossz néven. -
Dell XPS
veterán
válasz
Addeladdel #5121 üzenetére
Nem voltak szerények az biztos, nagyon sok fórumozónak megoldódott a problémája (amiről beszéltünk), az mérhetetlen túlzás, amiről árajánlatot kaptál (bár volt akinek 90K-ért javítottak volna..) Valóban sok esetben típushiba a gépnél, és az is lehet, hogy nem lehet már javítani (nyák), de ezt korrekt módon látni kell.
A külső ház szintén nem olcsó 6k-ért (ingyen bárki beszerelné ennyiért, 1perc), de ezt Te döntöd el természetesen.
-
eastone1
senior tag
válasz
köszörü #5135 üzenetére
akkor monitor hiba lehet, ugyan is képkivágóval szerkesztettem az általam is látott képet és azt töltöttem fel. de akkor úgy látszik a kivágott kép helyes csak a megjelenítővel van a gebasz. a képernyő tele van rózsaszinű, különböző méretű kockákkal.
viszont bios ban jo a kep -
gabagor
csendes tag
sziasztok,
valaki tudna segíteni abban a kérdésben, hogy hol tudnék német billentyűzetre (magyar kiosztású) matricát vásárolni?
előre is köszönöm!
-
Bavid
senior tag
Na memtest lefutott (6x...) 0 hibát talált, úgyhogy más lehet a gubanc. Emlékeztetőül a probléma, ötlet?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Addeladdel #5121 üzenetére
Keresd meg KillHates-et innen a fórumból, lehet, hogy olcsóbban javít és nem kell új gépet venned, vagy a megjavított gépet normális áron el tudod adni.
-
Ruszki
senior tag
MurdR
Az Ubuntunak van olyan a CD boot menüben,hogy lemez ellenőrzés de még a BIOS sem látja a HDD-t!
CHIPman
Ha elhozod ismét szerintem érdemes lenne szétszedni a gépet és esetleg ott kutakodni ill. nem hiszem hogy egy T cucctól nem látná a HDD-t!
Vagy legrosszabb esetben haldoklik a HDD!
Nekem az asztalainál volt ilyen,hogy szinte csak a 3. újraindítás után látta az egyik HDD-t.
Nekem BIOS update oldotta meg a problémát! -
Addeladdel
csendes tag
válasz
Addeladdel #5034 üzenetére
Ma bementem útközben pár szervizbe, és mindenhol mást mondtak a laptopomra (Asus x50RL), hogy szériahibás, és valószínűleg az alaplapi chip ment tönkre, amin a videokártya van. Másik helyen azt mondták, hogy vagy dos vagy videokártya hibás, harmadik helyen pedig azt, hogy azok a hidak váltak le, amik a videokártyát tartották.
Az egyik helyen megcsinálnák 42 ezer forintért a 4,5 éves gépemet, de szerintem ez nem érné meg. Főleg, hogy szét se szerelték, csak ránéztek és mondták, hogy ez tipikus hiba ezeknél a gépeknél. De az egyik helyen azért legalább szétszerelték és úgy mondták, hogy nem javítható,
Szó, mi szó, arra gondoltam, hogy újat veszek, a régiből pedig hasznosítanám a 160 GB-os HDD-t. Az üzletben 6000 forintért adnának külső házat hozzá és ingyenesen beleszerelnék.
Szerintetek megérné? Esetleg még mit tudnék egyszerű felhasználóként belőle használni?
-
CHIPman
nagyúr
Megint én vagyok a HP 655-tel... Ma visszakerült a tulajhoz, egy excel-szerkesztés erejéig működött is, de a következő újraindításnál már nem látja a HDD-t. Állítása szerint valami T-homeos internetes CD-t telepített fel. Gőzöm sincs mi ez, de a gép 50km-re van, és a HDD totál megszűnt létezni. Nem kérdeztem, hogy a hangját hallja-e, de a boot menüben nem választható, és kiírja, hogy helyezzen be bootolható eszközt. Laikus, úgyhogy külső bootolható eszközről a HDD ellenőrzés jelen esetben kilőve.
Mi a frász érhette, és ha hozzám kerül ismét a gép, mit próbáljak rajta? -
-
mikike87
csendes tag
Sziasztok,
Egy Asus g55 van i5-ös proci win7.
Olyan problémával kapcsolatba kérném a segítségeteket, hogy villám gyorsan betölt a gépem, minden program ami a háttérben fut. Aztán meg akarok valamit nyitni a tálcáról programot pl firefoxot és 10 percig nem csinál semmit a gépem. A proci néha felugrik 5 %-ra de de igazából csak 1-2%-on mozog. Majd 10 perc elteltével betölt a firefox és minden megy rendesen! DE nem csak firefoxal van gond, hanem más programmal is így indítás utáni betöltésnél. Illetve nem mindig csinálja, de mostanában már egyre sűrűbben.
A probléma kb 2 hónapja kezdődőt. De most már elég gyakori és idegesítővé vált. A windows memória tesztet lefuttattam, de nem talált problémát. Vírusirtó se talált hibát vagy vírust (Kaspersky internet security)
Mi lehet a probléma? Hardveres vagy szoftveres?
JA az kihagytam, hogy az eredeti HDD van benne, nem cseréltem ki SSD-re még.Válaszokat előre köszönöm!
-
Phvhun
őstag
Üdv néktek,
egy olyan problémám van egy laptoppal, hogy nem indul el.
bevan dugva táppal, akksi nélkül, és bekapcs után két led világit, egyik a bekapcs gomb ledje, a másik a sleep állapot jelző ( ami ugye nem világíthatna, csak ha windowsból sleepelve van ), felpörög vinyó, venti, egér nem kapcsol be, de a teló töltődik usbről. Viszont semmi más nem történik, se bios se csipogás, se semmi.
Rá lett dugva külső moncsi, tuti nem azzal van a gond.
Eddig a táp ki be húzkodása megoldotta a problémát ( ez eddig kétszer fordult elő ), de már erre sem reagál.
Ki lett próbálva több táppal is, és ugyanez a helyzet.Mi lehet a probléma ?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Dell XPS #5101 üzenetére
Arra, hogy a BGA413 Intel socket, tehát csak Intel CPU-k mennek bele, a Lenovo G585-ben meg AMD CPU van. De aztán olvastam, hogy Intel meg AMD cpu-k is vannak ilyen tokozással, ami érdekes, mert ilyet még nem láttam. Ezért kérdezem, hogy ez valami notebookos szabvány lett?
(#5104) aleister: próbáld ki, hogy letiltod a vezetékes hálózati csatolót (már ha wifivel használod), nálam az okozta a mikrofagyásokat.
-
aleister
veterán
Igazából nem feltétlenül csak notival lehet ilyen probléma, de mivel egy lapos produkálja, ezért gondolta ide írok.
Adott egy Asus K52-Jr noti, ami furcsa mikrofagyásokat produkál. Teljesen változó időközönként 20-40 másodpercre megáll ilyenkor az élet. A beviteli eszköz, és a különböző processzek működnek, de minden HDD tevékenységet igénylő folyamat megáll. Néha 1-1 kék halállal is megörvendeztet a drága.
Minden létező MS oprendszerrel próbáltam már.
Az elején természetesen jó volt, de egyéb hibával a szervizből visszatérve már ilyen volt sajna.Szervizben azt mondták, hogy a HDD a hunyó. Nos, nem. Került bele egy SSD, és ugyanezt produkálja.
Szerintetek mi lehet a gond? Alaplapra gyanakszom.
A terhelés monitorokon jól látszik, hogy a cpu magok működnek, de adatátvitel nincs a háttértárolókon. Csak SSD-vel, és USB-re kötött HDD-vel is produkálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest