- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxy27
tag
Hali,
lehet elég láma a kérdés... de van egy D630 amire szeretnék Win7-et tenni. Telepítő szokásos módon betölt, de aztán kéri a CD/DVD driver-t?
Ez a típus: TSST TS-L462C
Az a baj, hogy csak firmware van...az meg ugye más.
Ilyennel még XP-s időben találkoztam...
Erre mi a megoldás? -
FRENK1988
veterán
Köszönöm Uraim
-
Dell XPS
veterán
-
Impressa
őstag
válasz
dvdbackuper #4887 üzenetére
Szia!
Inverter hibád van. De ha meg akarod nézni, akkor a képernyőre világítva oldalról nézed, úgy látszódni fognak a feliratok a monitoron.
-
FRENK1988
veterán
Lenne egy kérdésem
HA választani lehetne üzleti gépek közül melyiket vennétek?
HP Elitebook 8460(70)p
Lenovo T420(30)
Dell Latitude E5430(20) -
dvdbackuper
őstag
Sziasztok!
Van egy Toshiba L30 noti, ami nem ad képet, viszont a VGA kimeneten van kép, úgy használható a gép.
Az inverter ment tönkre, vagy az LCD-t kellene cserélni?
Hogy tudnám megnézni, hogy melyiket cseréljem?Köszi a válaszokat!!
-
Tesomatee
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem/gondom lenne, hogy régi pcm után notebookon is ugyanúgy kijön az a hiba hogy kicsomagolás/tömörítés/másolás/nagyobb telepítés vagy maradjunk annyiban hogy szinte bármilyen nagyobb merevlemez művelet közben iszonyatosan lelassul a gép. Minden driver a helyén van, A gépben a pc esetében egy 4magos q6600 proci volt a notiban pedig egy I5 van (Dell inspiron 7720). Ez csak egy sata HDD szóval nem SSD de nekem akkor is ez nem normális. Normális ez hogy teljesen lelassítsa a gépet? Screenshotot/tesztet bármiről csinálok, bármilyen segítséget örömmel fogadok.
Előre is köszönöm!
-
Rolli
aktív tag
válasz
nkrisz990 #4881 üzenetére
Én innen rendelnék..
http://www.ebay.com/itm/OEM-Acer-Aspire-5349-7750G-E1-451G-4741-7739-7750Z-E1-571G-DC-POWER-JACK-SOCKET/251276740712?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D7983818625107860303%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26sd%3D251276740712%26 -
nkrisz990
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a laptopomon meghalt a dc jack aljzat.
Erről a laptopról lenne szó: Acer Aspire E1-571G-33114G50MnksNa a kérdés az, hogy honnan tudnék beszerezni új aljzatot?
köszönöm
-
Khelben
nagyúr
válasz
Ninja Chick. #4876 üzenetére
Nekem pl. jobb a fényes, mint a matt. Csak otthon meg melóhelyen használom a gépet, szabadban, utazás közben nem. Így többet ér nekem a fényes kijelző élesebb, kontrasztosabb képe, szebb színei, mint a matt tükröződésmentessége. Nyilván ha terepen dolgoznék notebookkal, akkor mattot vennék.
Én inkább azt nem értem, hogy a notebook kijelzőkre miért nem tudnak olyan matt réteget tenni, mint a monitorokra. A matt monitoron nem látom az élességvesztést, a matt notebookon meg kis túlzással mintha búzadarán keresztül nézném...
-
Rolli
aktív tag
Sziasztok..
i7 2670qm mobil procival rendelkezek.
a specifikáció azt írja,hogy 2,2- 3,1ghz-ig emelkedik az órajel turbóval.
viszont ha mind a 4 magot használja,akkor csak 2,8 ig emeli a turbót.
windows8-ban hogy tudom megadni,hogy egy játék csak egy magot használjon,hogy 3,1 ghz-re emelje az órajelet?
-
válasz
Ninja Chick. #4876 üzenetére
Szerinem a szín miatt készítenek fényes kijelzőt. Vagyis szebb a képe a fényes kijelzőnek, szerintem.
-
Ninja Chick.
tag
Lehet butaságot fogok kérdezni, de mi az istenért gyártanak 2013-ban még mindig FÉNYES kijelzős notebookokat ?
Őszintén, van a földön olyan ember aki szerint a fényes kijelző jobb mint a matt? Vagy ennyivel drágább lenne a matt kijelzőt megcsinálni ?! -
havri1
félisten
Sziasztok!
Adott egy Toshiba Satelite Pro L300 noti, és beázott a billentyűzete--> kuka, már le is van kötve róla.
Szeretnék rendelni hozzá másikat. Itt kérdezősködtem aprón, de csak bontottak vannak, ha vannak.
ebayen találtam 2-t, szerintetek bármelyik jó lehet?Toshiba Satellite A300 M300 L300 Laptop Keyboard HUNGARIAN Layout 9J.N9082.E0Q
New TOSHIBA A300 M300 L300 Keyboard Hungarian Black PK1301901G0
A második olcsóbb lenne, de nem teljesne ugyanaz a 2, és nem tudom kompatibilisek e a notival..
Szerintetek?Köszi!
-
-
atibuc
tag
Sziasztok.
ASUS F5 /nem mai csirke/ DC csatlakozója túl könnyen jár ki be.
Persze az aksi 0.
Csére nélkül lehet rajta javítani? /Egy kis fizikai ráhatással?/Min 4000Ft-ért nyúlnak hozzá+ alkatrész.
Annyit lassan a gép sem ér.Előre is köszönöm.
-
Impressa
őstag
Ha a töltőd "serceg" azt a töltőben lévő kondi okozza, ez normális jelenség, ha csak közelről hallod.
Ha akku nélkül töltőről használva, egyszer sem jelentkezik a probléma ( itt a zenére gondolok), akkor az alaplapi tápkör hibája, ami az akku töltésért felelős. 2-szer voltál szervizben, az meredek, mit javítottak rajta? -
sch_a
addikt
válasz
Impressa #4865 üzenetére
Szia!
Igen garis, még alig fél éves, már kétszer járt a szervizben.
A hanghiba csak ritkán jelentkezik, de akkor legközelebb kiveszem majd az akksit és megnézem úgy. De most a tápot jobban megfigyelve akkor is serceg, ha a gépből kihúzom, csak halkabban. Ha be van dugva a gépbe és be is van az kapcsolva, akkor semmi. A hibás táp akkor okozhatja a hanghibát is? Köszi a választ.
-
sch_a
addikt
Mostanában sokszor előfordult, hogy "hülyén szólt" a fejhallgató. Nem tudom másképp megfogalmazni. Driver csere stb. után se volt javulás. Amikor legutóbb előfordult a jelenség, próbaképp lehúztam egyesével mindent ami a notebookra volt csatlakoztatva. Mikor a töltőt kihúztam, egyből ismét megfelelően szólt. Létezik hogy interferál a kettő?
A másik meg, hogy a táp serceg ha ki van kapcsolva a gép, de csatlakoztatva van a töltő, ez normális?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Tikakukac #4855 üzenetére
A teljes koncepciót Te látod, és természetesen el tudom képzelni a gépedet, hogy milyen állapotú. Én nem láttam annyira problémásnak, mint az említettet. Ebben a "korszakban" sajnos a legnagyobb odafigyelés mellett is voltak gondok a VGA-kal, ezért nehéz egyértelműen kijelenteni bármit, meg függ is egy-két dologtól. Ha úgy gondolod, akkor kérdezz rá: [link]; [link] (egy privit megér), mert rengeteg videokártya megfordult náluk, és talán ez lenne a leghitelesebb forrás. (leírás nem nagyon van, inkább tapasztalat..)
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok!
Merre találom a notebook árazós topicját? Segítenétek?Köszönöm!
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Dell XPS #4850 üzenetére
Na hát ez az. Mert most ha cserélnék akkor 9600m gt csere lenne fx570m-re. Meg ugye egy komplett gép. Csak az NVS változatokból kiindulva ez egy kegyetlenül pusztulós dolog, amivel nem nagyon tudok mit kezdeni.
Vegyek vagy ne vegyek? rev2 esetleg jobban sikerült (elméletileg NVS-nél igen, gyakorlatban hááát)? -
neooen
aktív tag
Sajnos mégsem jó. Szerintem teljesen véletlen volt, hogy akkor jó lett. Most megint itt szenvedek vele. Nem lehet, hogy hibás a kábel vagy a laptop csatlakozója? Vagy az nem tud így megnyilvánulni?
Most már azt is megcsináltam, hogy visszadugtam a monitort az asztali gépemre (HDMI kábellel ott ugye 1680*1050-en fut mindig) majd a laptop bekapcsol VGA-val összeköt, tehát mint legelőször, de semmi. Csak az 1024*768-at erőlteti.
-
Tikakukac
titán
Egy millás kérdés: FX570M-es karik milyen arányban pusztulnak/tak? 8600M alapú ez is, abból és az arra épülő dolgokból pedig meghalt minden második.
Bármi infó vagy olvasmány esetleg tapasztalat? Ezer hála
-
suspect
aktív tag
Üdv
Az mitől lehet, hogy az utóbbi időben folyamatosan megy a noti ventije? Tegnap előtt pasztáztam újra (MX-4-el) és mégis 65°C körül van a CPU holott eddig játék közben ment csak fel ennyire.
-
-
Viesel
csendes tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem,hogy miért van az a Dell Latitude D620-al hogy Windows 8 alatt szétszaggatja a videókat de mindenhol. A processzor meg 2x1.6Ghz helyett csak 2x999MHz.
Válasz előre is köszi
További paraméterek:
Intel Mobile Core 2 Duo T5500
1.5GB RAM
Nvidia geforce 64mb videocard -
Blaze71
őstag
Sziasztok! Bocs, de beteszem ide is:
Fogós kérdésem lenne. Van egy fél éves Lenovo laptopom, amiben ha lehet, cserélném a procit, egy új, de törött Lenovo laptopból. Az enyémben 820, a másikban 960 van. Kérdés, hogy forrasztás nélkül megoldható, vagy ne is próbálkozzak vele, mert felejtős. A két típus a következő:
Az enyém:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Lenovo_IdeaPad_G580GL_Intel_Celeron_Dual-Core_B820_4GB_320GB_Intel_DOS_Sotetbarna_59-341951_6984.htm
A másik:
http://www.amazon.de/dp/B009M5DWS6/ref=pe_217221_31005211_M3T1_dp_1
Esetleg kompletten, az alaplap cseréjével megoldható?
-
Rowena
csendes tag
Sziasztok!
Azt nem tudjátok, hogy mitől lehet, hogy a laptopom ráz?
Ha a sarkához hozzáérek, akkor egy kicsit megráz. Eddig 5 laptopom volt, és mindegyiknél ugyan az volt a probléma. Ujjlenyomat olvasóknál még rosszabb a helyzet.
-
neooen
aktív tag
Üdv!
Összekötöttem az Albacomp laptopomat egy 22"-os Samsung monitorral VGA kábelen keresztül. Első indulás után átállítottam a felbontást 1680*1050-re (SiS Mirage 3-as kártya a latopban). Aztán elindítottam egy memória igényes alkalmazást, amihez nem volt elég az 1 giga ram. Kék képernyőn bejött a "memory dump" hibaüzenet, majd újraindult a laptop és azóta az istennek sem tudom előcsalni azt az 1680*1050-es felbontást. 1024*768 a legnagyobb opció. Annak a kék halálnak gondolom semmi köze ehhez, de gondoltam azt is leírom, hátha
.
Miért nincs már ott az a felbontás az asztal "screen resolution" menüjében? Van ötlete valakinek? -
Dell XPS
veterán
válasz
123holnap #4824 üzenetére
Szia,
A kábelek antenna vezetékek (ergo nem maradt le semmi), mivel nincs modem a foglalatban, így nincs hová ráhelyezni. Ez opcionális lehetőség volt a típusnál.
A többit elmondták a kollégák, ha nem ismeri fel a merevlemezt, akkor operációs rendszert se ír.( Not found)
-
arneee
csendes tag
Sziasztok,
Van egy Lenovo T61 márkájú laptopom, ami sajnos elment a kép...mi lehet az oka?
látszólag minden, hdd felpörög, cd szintén, ledek viálgítanak.
tudtok segíteni? -
Rivaul
addikt
válasz
123holnap #4824 üzenetére
A narancs és sárga kábel jó úgy ahogy van. Nem csúszott ki sehonnan mint láthatod mert rajta is van a kábelvég borítás. Nincs olyan eszköz a gépben amihez vannak a kábelek. Ha biosban se látja a gép a winyót akkor vagy elmozdult ami igen valószínűtlen vagy meghalt valami s szerviz ismét.
-
StSanya
senior tag
válasz
CHIPman #4817 üzenetére
Az lehet a gond, hogy ezeket a notikat szerelik mindenféle alkatrésszel, éppen mi van a raktáron...
A HP-nek elég jó a noti felismerő alkalmazása, ha a hp.com/hu -ra mész, és a terméktámogatás és driverek-re kattintasz, s ott lesz kék gomb: "Indítás most" felirattal...
Amúgy a noti alján címkén is szerepel a pontos típus.
-
123holnap
csendes tag
Helló van egy fujitsu-siemens v5545 laptopom, ati radeon mobility 2400 videokártyával.
A lényeg hogy többnyire filmnézéseknél, meg egyébként találomra elfehéredik a monitor képe, majd lefagy.c Úgy sejtem ez valamiféle típus mert másnál is előfordult már. Szóval az ilyen lefagyások miatt volt már egy alaplap és egy merevlemez csere szervizben.Ez xp-nél volt,azóta váltottam win7-re.
Legutóbbi probléma indításkor: PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exixting Intel PXE ROM
és opsystemet se látja. Próbáltam újrarakni de a merevlemezt nem látja telepítésnél, és biosba sem.Garancia nincs már rá, úgy hogy leszedtem a hátulját hátha látok valamit( direkt nem nyúltam semmihez sem).Viszont egy narancs és egy sárga kábel ki lenne csúszva. Ennek hogy kell lennie , hatalmas nagy laikus vagyok, tehát nem értem mi hogy mihez csatlakozik. tehát mit kéne tennem? előre is kösz -
CHIPman
nagyúr
válasz
Impressa #4820 üzenetére
Ezeket visszaolvasom majd amikor megint nekiállok, mert most már végső elkeseredésemben írtam ide...
Van még rá 2 hetem, addig csak összeeszkábálom. De hibajelentés nincs, csak simán kilép, és a win7-es ablak jön, hogy mit tehetek ha nem kompatibilis a driver ezzel a win-verzióval.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
HP 655 gépet kaptam kézhez egy Windows telepítőlemezzel, hogy rakjam rá, mert nem értenek hozzá. Semmi más nincs a töltőn kívül... Papír, leírás, driverCD: semmi. Tehát jött a feladat, kiderítettem, hogy a win az 64bites, és hogy a gépben 4GB RAM, 500GB háttértár és E2-1800 van. Ezek alapján kisilabizáltam webshopos keresés alapján, hogy milyen típusszámú lehet pontosan a gép, majd kerestem a hivatalos oldalon x64-es drivereket. Minden gond nélkül felcsusszant, csak a WiFi driver teszi az agyát. Kicsomagol, elindul a telepítő, de az installshield inicializálásnál egyszer kilép, és jön az ablak, hogy "Előfordulhat, hogy a program nincs megfelelően telepítve...". Mehetek én itt akármire, nem érek vele semmit. Próbáltam win7 x64-hez való driverből mindkettőt(újabb és régebbi), és a win8 x64-esből az újabbat is, mind ugyanitt halnak el. Gyanús, hogy nem Ralink adapter van benne, de akkor mi?
Előre is köszi a segítséget. -
Impressa
őstag
válasz
George0424 #4815 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy sikerült?
-
George0424
csendes tag
válasz
szabonagyur #4814 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
George0424 #4811 üzenetére
De ha itt rámész, hogy eszköz hozzáadása akkor indul el az igazi keresés csak, itt próbáld meg úgy, hogy az eszközön, gondolom telefon, bekapcsolod a láthatóságot
-
Impressa
őstag
válasz
Gondolom valamelyik eszköz volt már a géphez csatlakoztatva. Nézd meg légyszíves, hogy az eszközök és nyomtatóknál a korábban csatlakoztatott eszközök listáját mutatja-e. Gondolom a felderítés is be van kapcsolva a beállításoknál.
-
ravail
senior tag
válasz
Szia!
Tudom, hogy "láma" amit írok, de gyakran előfordul. Az rendben, hogy fel van telepítve mindene a Bluetooth-nak és működik rendesen, de be van kapcsolva? A win7 alatt jobb oldalt lent a tálcán, az értesítési területen ott a Bluetooth ikon? Zöld a közepe? (Ez jelzi ha be van kapcsolva és működik.)
Ha nem, a laptopod kézikönyvében keresd meg a ki és bekapcsolás mikéntjét. De azt hogy be van e kapcsolva, elméletileg, ha van visszajelző LED a laptopodon, akkor látnod kell. Ha világít, be van kapcsolva.
Sok sikert! -
AMD Power
titán
Ez mitől lehet... másolok pendrive-ra..... tök jól gyorsan másol de az utolsó 5 másodpercben csak áll és másol vagy 2-3 percig még.
-
psg5
veterán
válasz
Dell XPS #4677 üzenetére
Köszönöm a segítségeiteket!
Megjött a burkolat, tökéletes, sérülésmentes. Cmos elemet vettem amin volt gyárilag forrasztott érintkező, magam pedig ráforrasztottam a vezetékeket, vissza raktam. Szuper minden!
Hozzá kell tennem, hogy elsőre a cpu ventijét nem kötöttem vissza, na volt is nagy sípolás bekapcsoláskor, jobban mondva az első újraindításkor...Szétszed, rádug, összerak. Azóta szuper.
Mondjuk 6 db csavar kimaradt a noti összeszerelésekor, pedig nagyon figyeltem és rendszereztem...Egyenlőre nem hiányoznakMég egyszer kösz a segítséget, mindegyikőtöknek!
-
Impressa
őstag
válasz
George0424 #4803 üzenetére
Szia!
Az eszközkezelőben mit ír a BT adapterre? milyen op. rendszer van rajta?
-
George0424
csendes tag
Sziasztok!
Miért nem lát a notebook semilyen bluetooth eszközt?
Ez az eszköz megfelelően működik. Azt írja ki, ha belemegyek a Bluetooth tulajdonságaiba, a laptopon. Másik eszköz látja a Bluetooth egeret.
Compaq Presario CQ56Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest