Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spista222
addikt
Annyira mindegy melyiket veszi (bár Gigáért én nem adnék pénzt ) Megbízható az ASUS is és az MSI és az Asrock is fejlődik. Bármelyik tönkremehet idő előtt hibás alkatrészektől vagy nem megfelelő tuningolástól vagy csak mert egyszerűen alapból hibás.
Amit nem értek hogyha mindkettő "katonai" alkatrészekkel szereli a lapját marketing szövegük szerint akkor miért lenne az egyik jobb mint a másik, szerintem ez csak idővel fog kiderülni hogy beválik-e vagy nem. -
04ahgy
nagyúr
"Látszik nem volt dolgod az ASUS-al!"
Képzeld, volt. Extrém tuning alatt járt a kezeim közt több termékvonalbeli ASUS is: high-end desktop, workstation, Sabertooth (military class), és a ROG széria. A WS és a ROG kivételével erősen felejthető kategória.
Az AsRock valóban nagyon jön fel, de a két év gari miatt nem ajánlottam igazán.
A Gigabyte lapok is sajnos a középkategóriában és alatta felejthetőek, és bár a szívem nagyon a Gigabyte-hoz húz, de azt kell mondanom, hogy a méltán híres X58A-OC és az X58A-UD7 rev.2.0 utóda, az X79-UD7 nagyon rosszul sikerült.
Ezeket összegezve ajánlottam az MSI-t, mert olcsó, 3 év rá a gari, és nagyon korrekt felépítést tudhat magáénak a középkategóriában, meg alatta is.
"A tuningra vágyók pedig bármely lapot képesek taccsra vágni "esztelen" mániájuk végett."
Személy szerint egy lap sem halt meg még a kezeim között, pedig látható, hogy nem kímélem őket. kellő gondossággal, és a fizikai működés alapos ismeretével a problémák megelőzhetők.
"A bibi ott van, hogy igazolásként csak ezt a lapot és tuningolóit mutattad be. Ergo, így állításod igen csak csáléra sikeredett."
Az egész csapat (subaruwrc, HaZsolt, ffodi, johni5 és toyone) nevében beszélhetek. X58 terén a GIGABYTE és az ASUS csúcs lapjai (UD7, OC, R3E, R3BE voltak jók valamire, overall minőség terén is), az MSI akkor eléggé hátul kullogott, nem volt pl. egy lapjuk sem, amiben 4-way SLI menne. Azonban jött a P55, és ott meglódultak, mely lendület azóta is tart. Jobbnál jobb lapokat adnak ki. 790FX-GD70, P55-GD80, P55-GD85, csomó P67, Z68 lap, és az X79 termékvonal is kellően jól szerepel.
Viktor77:
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
spista222
addikt
Tegnap nem ment rendesen(semmit se adott be) ma jó de még mindig nem tudom hogy melyik gépbe volt ez az alaplap hogy BIOS-t találtja hozzá mert D... szám nincs rajta csak az ASUS P5SD1-FM2/S és ezt hiába írom be a keresőbe nem talál semmit.
Már megint csak tölt de semmit se hoz be az oldal
[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
Ez egy ősrégi (2006-os) 775-ös alaplap, ami (tudtommal) soha nem volt túlpörgetve.
Az elem lemerülésekor nem csak a BIOS-beállításokra kérdezne rá minden egyes bekapcsolásnál? Egykori ThinkPademnél legalábbis ez volt a helyzet; de az a masina a szükséges dátum-beállítás után gond nélkül bebootolt.
Amúgy a gép kétszer is lefagyott, mielőtt úgy döntött, hogy többet nem akar bekapcsolódni.Stern des Südens!
-
chatran
őstag
Köszönöm a válaszokat. Szerintem titeket is zavarna, ha egy kék led egész éjszaka villogna a szobátokban. Külföldi fórumokon is utánaolvastam, sajnos ott sem tudtak megoldást. Az ASUS lapok ilyenek. Marad a letakarós megoldás, vagy a lehúzás. Így egyelőre 2 mínuszt kiosztottam a lapnak.
A másodikat azért kapja mert bekapcsolás, újraindítás, alvó állapotból való visszatérés után a maxra kapcsolja a processzorhűtőt, aminek így igazi orkán hangja van. Újabb számomra kifejezetten idegesítő dolog. Ez az alaplap vagy a prochűtő miatt van? Létezik rá megoldás? -
-
spista222
addikt
Ez a (majdnem) legerősebb 478-as konfig 1080p-s videó is megy rajta 1080p-s monitoron?
Én akkor mondtam le a 478-ról amikor hiába volt 4GB ram a gépben hiába a 3GHz-es P4 processzor és hiába volt Radeon 1950 pro a most 4-5 éves játékok is megálltak alatta a processzor gyengesége miatt, lecseréltem a gépet egy olcsó AMD 2 magosra elsőnek integrált VGA-val és mindent vitt amit előtte a P4 már nem.sz.istván Még éppen elég általában netezésre egy ilyen gép, de meg kell válogatni mit raksz rá mert például Win7-hez már kevés és tényleg szaggatni fog minden, pláne ha krómot használsz akkor nem csak a kép de még a hang is.
XP-vel és Operával(esetleg Firefox) cerka 2,2GHz-es proci sima single channel memóriával általában 360p-vel még elboldogul (teljes képernyőhöz válogatni kell a VGA driverek között mert a legújabbakkal bajban van)
egy 3GHz-es P4-nek is procierőből el kell vinnie egy 720p-s youtube-ot ilyen szoftveres környezet mellett.
1080p-t már csak húzva esetleg hardveres gyorsítást támogató VGA-val lehet szaggatás mentesen lejátszani.Ésszerűbb ha inkább veszel egy új szivet mint ezt fejlesztgetni.
Egy 760G-s AM3-as lap már van 6-8k-ért, egy kétmagos Athlon II is akad már 8-eFt ért, DDR3-at is lehet kapni 1GB/1eFT-ért és ezzel már a 1080p-s youtube sem akad meg.
Míg ha a jelenlegit akarnád bővíteni akkor 4GB memória 12k, HD4650 VGA 10k, ha a procit is ki akarod maxolni akkor az is legalább 6k, alaplap is kevés akkor még 4[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B460M DS3H alaplap Intel i3-10100 processzorral, CoolerMaster hűtővel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz PVXR548G80C38K
- X79 E5 V3.2 S1 + E5 Xeon 2687W + 32GB Ram + Raijintek óriáshűtő
- Asus TUF X299 Mark I.
- Gigabyte GA-P55-UD6 Alaplap/ Intel CPU Core i7-860 Ingyenes szállításal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest